Haberler

Son dakika haber... Türkiye'de ilk kez karadan yürütülen F4 savaş uçağı, Bilim Merkezi'ne yerleştirildi

Güncelleme:

Son dakika haberler: Türkiye'de ilk kez karadan yürütülen F4 savaş uçağı, Bilim Merkezi'ne yerleştirildi Şehit Özer anısına F4 savaş uçağı Bilim Merkezi'ne yerleştirildi Samsun'da Türkiye'de bir ilke imza atılarak Bilim Parkı'na, 2012 yılında şehit olan Çarşambalı Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına F4 tipi...

Türkiye'de ilk kez karadan yürütülen F4 savaş uçağı, Bilim Merkezi'ne yerleştirildi

Şehit Özer anısına F4 savaş uçağı Bilim Merkezi'ne yerleştirildi

SAMSUN - Samsun'da Türkiye'de bir ilke imza atılarak Bilim Parkı'na, 2012 yılında şehit olan Çarşambalı Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına F4 tipi savaş uçağı yerleştirildi.

Çarşamba Belediyesi Türkiye'de bir ilke imza atarak 2012 yılında Konya'da şehadete eren Çarşambalı Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına Çarşamba Bilim Merkezi ve Bilim Parkı'na F4 tipi savaş uçağı montajı gerçekleştirdi.

Abdullah Paşa Meydanı'nda uzman ekip tarafından montajı tamamlanan F4 tipi savaş uçağı görenleri hayrete düşürdü. Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, protokol üyeleri, şehit ailesi ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen törende uçak tekerlekler üzerinde Bilim Parkı'na taşınarak vinç vasıtasıyla parka yerleştirildi.

"Çocuklarımıza ışık olmasını temenni ediyoruz"

Şehit Ümit Özer'in Türkiye'nin yetiştirdiği önemli hava pilotlarından bir tanesi olduğunu anımsatan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Ümit Özer, kullanmış olduğu uçağın arızalanmasıyla düşüşe geçmesine ve uyarılara rağmen uçağı terk etmeyerek şehit oldu. Kıymetli şehidimizin ailesinin Ümit Özer'in isminin yaşatılmasıyla ilgili bir talepleri vardı. Türk Hava Kuvvetleri'nden F4 tipi uçak talebinde bulunduk ve onlarda Çarşambamıza uçağı armağan etmiş oldular. Uçağımızı yapımı devam eden Çarşamba Bilim Merkezi parkına yerleştirerek burada eğitim görecek çocuklarımıza ışık olmasını temenni ediyoruz. Savaş uçağının Çarşambamıza temini noktasında Milli Savunma Bakanlığımıza, Hava Kuvvetlerimize emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Şehit Yüzbaşı Özer'in vefat eden annesinin vasiyetini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Halit Doğan, şehidin isminin sonsuza dek Çarşamba'da yaşayacağını kaydetti.

Sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşadılar

Şehidin babası İdris Özer, F4 savaş uçağının Çarşamba'ya yerleştirilmesinden büyük onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Oğlunun kullandığı savaş uçağı modelinin Çarşamba'ya kazandırılmasından dolayı heyecan ve hüzün duygularını yaşadığını ifade eden baba İdris Özer, "Sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşıyorum. Uçağın Bilim Parkı'na yerleştirilmesinden büyük gurur duyduk. Bu uçağı Çarşamba'ya kazandırdığı için Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan'dan Allah razı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Özer Türkiye Haberler Son Dakika

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title