Haberler

TRT Genel Müdürü Göka, Vali Özdemir Çakacak'ı Ziyaret Etti

Bir dizi temas ve toplantı gerçekleştirmek üzere Mersin’de bulunan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Şenol Göka, Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

Bir dizi temas ve toplantı gerçekleştirmek üzere Mersin'de bulunan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Şenol Göka, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Genel Müdür Göka'ya TRT Çukurova Müdürü Sebahattin Kahraman'da eşlik etti. Kabulde konuşan Genel Müdür Göka, Vali Çakacak'a misafirperverliğinden ve özellikle de 15 Temmuz gecesi darbecilerin ilk hedef olarak belirlediği TRT Çukurova Müdürlüğü'nde aldırdığı güvenlik tedbirleri dolayısı ile şükranlarını sundu. 15 Temmuz gecesi Ankara'da ve TRT Genel Müdürlüğü'nde yaşanılanları da bir bir anlatan Göka, rütbesiz erlerin binayı kuşatma sebebini tatbikat amaçlı olarak bildiklerini, olayın bir kalkışma olduğunu anladıklarında ise sağduyulu davranıp silahlarını bıraktıklarını ifade etti. Göka, vatandaşların askerlerin üzerine geldikçe askerin geri çekildiğini, komutanları ateş emri verdiğinde sadece havaya ateş ederek vatandaşların zarar görmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Vali Çakacak ise TRT Genel Müdürü Göka'yı ve yönetimini Mersin'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "15 Temmuz kalkışması vatan ve millet bilinci olanlar ile olmayanların karşı karşıya geldiği bir işgal girişimidir. Vatan ve millet bilinci içerisinde olanlar, ellerinde sadece Türk bayrakları ile bu hain girişime karşı mermilere ve tanklara göğüslerini siper ederken, vatan ve millet şuurundan yoksun olanlar ise başka ülkelere kaçmayı tercih etmişlerdir. Bu vesileyle vatanı için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Özdemir Çakacak Çukurova Mersin Yerel Haberler

title