Haberler

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen: "Hz. Resulullah ve İslam'da Samimiyet Ana Temamız"

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Hz. Resulullah ve İslam'da samimiyetin ana temaları olduğunu söyledi.

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Hz. Resulullah ve İslam'da samimiyetin ana temaları olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Gürlen, 14-20 Nisan 'Kutlu Doğum Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada bu yılki 'Kutlu Doğum Haftası' ana temasının Hz. Resulullah ve İslam'da samimiyet olduğunu belirtti.

İslam alemi olarak 'Kutlu Doğum Haftası' kutlamalarının çok önemli olduğunu dile getiren Gürlen, "Sadece günümüzde değil daha önceleri de kutlanmaktadır. Önceleri bir aya yayılan 'Kutlu Doğum' programları günümüzde bir hafta olarak kutlanmaktadır. Hz. Peygamberimizin doğumunu simgeleyen 'Kutlu Doğum' kapsamında mevlütler okutulup Hz. Resulullah her evde her camide anılır ve İslam aleminde ki yeri anlatılır. 1994'ten beri 'Kutlu Doğum Haftası ' kutlamaları belirli bir konu belirlenerek anlatılmaktadır. Bu yıl ana temamız İslam aleminde yaşanan sorunlar, savaşlar, karışıklar dolayısıyla Hz. Resulullah ve İslam'da samimiyet olarak belirlenmiştir. İslam birbirine giren bir toplum olmamalıdır. Dinimizce bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmektir. Bu yıl Kutlu Doğum Haftasında Hz. Resulullah'ı anlatarak, İslam'da samimiyeti anlatarak fazla gösterişli kutlamalar yapmadan kutlayacağız. Programların konser havasında olması kabul edilemez. Kutlamalarımızı dinimizin vecibelerine uygun şekilde yapmalıyız. 'Kutlu Doğum Haftası'nda Hz Resulullah örnek alınmalı adeta o bir numune olarak görülmelidir" dedi.

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in yaptığı açıklamaların ardından Orta Camii'de 'Kutlu Doğum Haftası' programı ile ilgili vatandaşlara bilgi verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Gürlen Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title