Haberler

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen Açıklaması

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Ramazan ayının son günlerinin Kuran okuyarak ve gece namazları ile ihya edilmesi gerektiğini söyledi.

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Ramazan ayının son günlerinin Kuran okuyarak ve gece namazları ile ihya edilmesi gerektiğini söyledi.

İslam alemi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerini ibadetlerle değerlendirmeye çalışıyor. Ramazan ayında Ahiret azığı olarak manevi torbaların doldurulduğunu belirten Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Kuran okumayı ve gece namazlarını artırarak son günlerin en iyi şekilde ihya edilmesi gerektiğini söyledi.

Mübarek ayın son günlerinde el açarak af dilenmesi ve bol bol dua edilmesi gerektiğini belirten Gürlen, "'Ramazan ayının evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur' diye Efendimiz müjdelemiştir. Ramazan ayının başlangıcı ile rahmet deryasına daldık. Ramazan ayının ortasında ise affı ilahiye ulaştık inşallah. Ramazan ayının sonu da cehennemden kurtuluştur diye buyuruyor Efendimiz. Oruç öyle güzel bir ibadet ki cehennem ateşini söndüren bir ibadettir. Orucun mükafatını yalnız Allah verir. Oruçlar, iftarlar, teravihler, namazlar ve mukabeleler ile Ramazan ayını idrak etmeye çalıştık. Ahret azığı olarak manevi torbaları doldurduk. Ramazanın son günlerinde Kadir Gecesini aramak için ibadetler artırılmalıdır. Bu Kur'an ayı olduğu için son günlerde Kuran'ı çok okumak okuyup düşünmek, anlamak gerekiyor. Namazlar artırılmalı özellikle kaza namazlarına çok önem verilmelidir. Nafile namazları artırılarak son günler dolu dolu geçirilmelidir. Gece teheccüd namazlarına kalkarak geceleri en iyi şekilde ihya edilmelidir. Kuran okumayı ve tövbeleri son günlerde çokça yaparak mağfiret dilenmelidir. Allah'a el açarak af dilemeli, İslam alemi ve insanların huzuru saadeti için bol bol dua edilmelidir" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title