Haberler

Tekirdağ İl Müftüsü Gürlen Açıklaması

"Zekat ve fıtreler ihtiyaç sahiplerinin mülküdür, başka bir amaç için kullanılamaz"

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, ramazanda verilecek zekat ve fitrelerin ihtiyaç sahiplerinin mülkü olduğunu belirterek, başka bir amaç için kullanılamayacağını belirtti.

Gürlen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında toplum içinde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının doruk noktasına ulaştığını belirterek, bu ayda verilecek zekat ve fitrelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında müftülüklerin aracı olarak kullanılabileceğini kaydetti.

Yardıma muhtaç kişilerin, ihtiyaçlarını gidermede dikkat edilmesi gereken unsurlar olduğunu aktaran Gürlen, "Bu kişiler, öncelikle müftülüklere ve vakıf gibi yardım kuruluşlarına gitmeyi tercih eder. Çünkü yardımı kabul ederken incitmemeye, kalplerini kırmamaya özen gösterilmesi gerekir. O nedenle müftülükler ya da vakıflar kanalıyla yardımların ulaştırılması daha doğru olur" diye konuştu.

Ramazanda verilecek, zekat ve fitrelerin fakirin, yetimin ve benzeri durumda olan kişilerin mülkü olduğunu ifade eden Gürlen, dolayısıyla bu yardımların cami inşaatında yada başka bir amaçla kullanılamayacağını kaydetti.

Gürlen, açıklamasında ayrıca toplumun oruca ve oruçlu kişilere karşı biraz daha özenli olması gerektiğini belirterek, bir kişinin hastalık ve benzeri nedenlerden dolayı oruç tutamayabileceğini ancak toplum içinde oruç tutan kişilere de gereken saygının gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

İl Müftülüğü olarak organize ettikleri mahalle iftarlarıyla ihtiyaç sahibi olan kimselere ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Gürlen, ramazan boyunca tüm camilerde mukabele okunduğunu ve benzeri etkinliklerde bulunduklarını kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Gürlen Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title