Haberler

Sucuklu Avize Görenlerin Dikkatini Çekiyor

Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki bir dinlenme tesisini aydınlatan, 264 kangaldan yapılan "sucuklu avize" turistlerin ilgisini çekiyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki bir dinlenme tesisini aydınlatan, 264 adet kangaldan yapılan "sucuklu avize" yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Dinlenme tesisine gelen kişiler, avize önünde fotoğraf çektiriyor.

Uzun yol giden sürücüler ile otobüsle seyahat eden vatandaşların mola vermek için durduğu dinlenme tesisleri, ihtiyaçların giderilmesinin yanı sıra kentlerin tanıtımında da önemli rol alıyor.

Ege Bölgesi'nin İç Ege bölümünde "kavşak il" konumuna sahip Afyonkarahisar'daki dinlenme tesisleri de sürücüler ve otobüs firmalarının mola verdikleri dinlenme tesisi olabilmek için değişik çalışmalar yapıyor.

Afyonkarahisar-Antalya karayolunun 40. kilometresinde bulunan bir dinlenme tesisi, özel olarak tasarlattığı "sucuklu avize" ile görenleri hayrete düşürüyor. 264 adet sucuk kangalından oluşan dev avize, Afyonkarahisar sucuğunun tanıtılmasına katkı sağlıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, program için Hocalar'dan Sinanpaşa ilçesine geçerken mola verdiği dinlenme tesisinde, "sucuklu avize"yi görünce şaşkınlığını gizleyemedi. İşletme sahibinden avize hakkında bilgi alan Eroğlu, bir de fotoğraf çektirdi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok orijinal bulduğu avizenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Avizenin, herkes tarafından ilgiyle izlendiğini dile getiren Eroğlu, "Dinlenme tesisleri sahibi Yılmaz Bey'i de takdir ettim. İnşallah tesisin tanınmasına vesile olur. Ben de burasının açılışına geleceğim. Tesisin içerisini görünce çok mutlu olduk. Çocuklardan yetişkinlere kadar herkes düşünülmüş. Özellikle mescidini çok beğendim. Maalesef bazı tesislerde kadınlar mescidi ücra köşelere, hava almayan yerlere konuluyordu. Burada o kadar güzel mescit yapılmış ki her ayrıntı çok güzel" diye konuştu.

Yapılan "sucuklu avize"nin Afyonkarahisar sucuğunun tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Eroğlu, herkesin mutlaka görmesini tavsiye etti.

Eroğlu, eskiden yol kenarındaki tesislerin girilmez halde olduğunu ancak şu anda muhteşem tesislerin yapılmasının kendilerini de gururlandırdığını ifade etti.

Binlerce kişi fotoğraf çektiriyor

Dinlenme tesisleri işletme müdürü Faruk Tan ise 20 yıldır Afyonkarahisar'da hizmet verdiklerini dile getirdi.

Tesiste, Afyonkarahisar'a has ürünlerin yer aldığı bilgisini veren Tan, kentin önemli ürünlerinden olan sucuğu tanıtmak için de işletme sahiplerinin böyle bir çalışmayı özel olarak tasarlattırdıklarını anlattı.

Tan, çalışmanın Türkiye'de ilk olduğunu dile getirerek, tesise gelenler tarafından avizenin çok beğenildiğini bildirdi.

Her gün binlerce kişinin avize önünde fotoğraf çektirdiğine değinen Tan, şehrin tanıtımına bu yönden de katkıda bulunmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Faruk Tan Sandıklı Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title