Haberler

"Sevgi Tohumları Projesi" 3. Semineri Yapıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan, Kaymakamlık, Belediye ve Sağlık Grup Başkanlığının da destek verdiği "Sevgi Tohumları Projesi" kapsamında evlenme hazırlığında olan ve evli çiftlere yönelik seminerler...

Adana'nın Kozan ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan, Kaymakamlık, Belediye ve Sağlık Grup Başkanlığının da destek verdiği "Sevgi Tohumları Projesi" kapsamında evlenme hazırlığında olan ve evli çiftlere yönelik seminerler devam ediyor.

Proje kapsamında, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen üçüncü aile seminerinde, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amiri Komiser Ufuk Kestek uygulama hakkında bilgi verdi.

Evlilik içi ve öncesi eğitimlerin yasal çerçevede yurt genelinde yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Kestek,

"Yapılan araştırmalar, iletişimsizlik nedeni ile sürekli birbiriyle tartışan ailelere ait her 100 çocuktan 78'inin suç işlemekte olduğu, huzurlu bir ortamda yetişen her 100 çocuktan sadece 5'inin suça karıştığını ortaya koymuştur. Seminerler sayesinde sağlıklı ve mutlu aileler inşa edilerek, suç oranlarının ve mağduriyetlerinin önemli ölçüde azalmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Programda sunum yapan Uzman Psikolojik danışman Ercan Özdemir, evli ve evlenecek olan çiftlere kişisel iletişim, ailede zaman yönetimi, çocuk bakımı ve eğitimi gibi konuların altını çizdi. Projenin Türkiye'de örnek bir çalışma olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Bu proje Türkiye'de aile içi şiddeti önlemeye yönelik örnek bir çalışmadır. Amacımız aile içinde sorunlar yaşanmadan önce temeli sağlama almak ve kurulan ailede, mutlu bireylerin yetişmesine vesile olmaktır. Zaten iyi bir ailede yetişen çocuklar gerek ailesine gerekse topluma faydalı bireyler olarak yetişir ve suç oranında önemli düşüşler yaşanacaktır. Çocuklarda 0-6 ve ergenlik yaşları çok kritik dönemlerdir. Bu dönemlerde çocuklar ilgi, iyi bir model ve anne babaya ihtiyaç duyarlar. Toplumsal öfke ve gerilimin ilacı mutlu ailelerdir. Toplumca özlediğimiz hoşgörülü, tahammüllü, saygılı ve güvenli bir toplum için bu ailelerin sayısının artması gerekiyor. Bunu da bu tür eğitimlerle elde edebiliriz" dedi.

Programda Toplum Sağlığı Merkezi doktoru Canan Çelik Saygılı, aile ve anne çocuk sağlığı hakkında bilgi verdi. Program sonrasında katılımcıları katılım sertifikası verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Özdemir Türkiye Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title