Haberler

Sesob Başkanı Alişan, "Esnaf ve Sanatkarımız Doğru Bilgilendirilmelidir"

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) yeni çıkan yönetmelikler ve kanunlar hakkında esnaf ve sanatkarları doğru bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Sakarya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) yeni çıkan yönetmelikler ve kanunlar hakkında esnaf ve sanatkarları doğru bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Kuaförler Odası Başkanı Ali Ak, Sakarya Berberler Odası Başkanı Veysel Yıldız, Akyazı Berberler Odası Başkanı Osman Baylan, Hendek Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Vahdettin Çilek katıldı.

Toplantı'da iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, "Yeni çıkan yönetmelikler ve kanunlar esnaf ve sanatkarı her gün bir değişim sürecine yönlendirmektedir. Gerek İş Sağlığı ve Güvenliği gerekse de İşletmelerde Hijyen ile ilgili oluşan bilgi ve belge kirliliği esnaf ve sanatkarımızın kafasını karıştırmakta ve istenmedik bir kaosa sürüklemektedir. Esnaf ve sanatkarımızı doğru bilgilendirmek ve yönlendirmek adına bugün burada ilgili meslek oda başkanlarımız ile toplanmış bulunmaktayız. Berberler artık doktor bulundurmak zorunda başlığı ile basında yer alan haber berber ve kuaför dükkanı işleten esnaf ve sanatkarımızın tepkisine neden olmuş ve kafalarını karıştırmıştır. 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre; çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan tüm işletmeler 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 1 İş Güvenliği Uzmanı, 1 İş Yeri Hekimi ve diğer sağlık personeli ile anlaşmak zorundadır. Hangi tehlike sınıfına dahil olursa olsun bütün işyerleri çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi aldırmak, acil durum eylem planı yapmak ve işyeri için risk değerlendirme raporunu yapmak ya da yaptırmak ile mükelleftir. Bu sadece berber ve kuaför işletmeleri için değil tüm işyerleri için geçerlidir. Konu basında sadece berberler için olduğu savunularak yer almış ve bilgi kirliliğine neden olmuştur. Alınacak eğitimler, 15.05.2013 tarihinde yayımlanan yönetmelik ile işyeri tehlike sınıflarına göre az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler 3 yılda 1 en az 8 saat, tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler 2 yılda 1 en az 12 saat, çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler her yıl en az 16 saat eğitim almak zorundadır. Bakanlık tarafından yayımlanan yönetmelik taslağında 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 10'dan az çalışanı olan her işletmenin İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin devlet tarafından destekleneceği açıklanmıştır. Sakarya da 48 bin esnaf ve sanatkar mevcuttur. Yanlarında çalışanları da hesap edersek ortalama bu sayı 100 binlere tekabül etmektedir. Bu önemli potansiyelin mağdur olmaması için çıkan yönetmelik ve kanunları takip ediyoruz. Bu konuda destek hizmetlerinin alınacağı kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde farklı fiyat politikalarını ortadan kaldırarak istikrarı sağlayacak ve esnaf ve sanatkarın mağduriyet yaşamaması adına gerekli çalışmaları yürüteceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Alişan Eğitim ve Öğretim Hizmetlerinde Gözetim ve Denetim konusu ve işletmelerde hijyen eğitimleri hakkında ise, "Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği ile organize edilen İşletmelerde Hijyen Eğitimlerimizin güvenirliliği bir kez daha ispatlanmış olmaktadır. İşletmelerde Hijyen eğitimleri Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı alanında uzman eğitimciler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından açılmış olan Personel Hijyeni ve İşletmelerde Temizlik ve Dezenfeksiyon modülleri ile eğitim verilmektedir. Eğitimler 48+8 saatten oluşmakta ve yedi günü kapsamaktadır. Eğitimlerimizde Mesleki Gelişim, Personel Hijyenine Giriş, Kişisel Temizlik Kuralları, Sağlık Bilgileri, Temizlik Malzemeleri, Dezenfeksiyon, Otomatik Temizleme Sistemleri gibi konular işlenmekte ve hijyen konusunda katılımcılar ayrıntılı olarak bilgilendirilmektedirler. Eğitimler sonunda Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitimciler tarafından oluşturulan sınav komisyonu katılımcılara konu ile ilgili sınav yapılmakta ve sınav sonunda başarı gösteren adaylara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlar tarafından eğitim adı altında verilen 1-2 saatlik programlar eğitim değil bilgilendirme semineri olarak geçmektedir" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Veysel Yıldız Hasan Alişan Ali Ak Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Bakmadan Geçme

28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu?
Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title