Haberler

Şanlıurfa'da 'Talan' İddiaları İl Genel Meclisini Yine Gerdi

Güncelleme:

Şanlıurfa İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında Başkan Yavuz ile BDP Grubu arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı 3. Birleşim Gündemiyle toplandı. Toplantıya Şanlıurfa İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz başkanlık yaptı. Toplantının hemen başında Başkan Yavuz'un bir televizyon kanalında BDP'li bir meclis üyesinin önceki günkü toplantı için 'Toplantı iptal edildi' şeklinde haberini ifade etmesi üzerine tartışma yaşandı. Başkan Yavuz, meclisin siyasi şova dönüşmemesi gerektiğini belirterek, bu tür haberlerin yapılmaması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine BDP'li Meclis Üyesi Abdurrahim Demir söz istedi. Başkan da söz hakkı vermeyince tartışma yaşandı. Tartışmaya BDP ve AK Partili diğer üyelerin de katılması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Başkan Yavuz, kendisine sen diye hitap edildiği için söz hakkı vermediğini söyledi. Tartışmanın devam etmesi üzerine Başkan Yavuz, toplantıya 10 dakika ara verdi. 10 dakikalık aranın ardından sakinleştirilen taraflarla devam eden toplantı, komisyonlardan gelen raporları görüştü.

SATIŞA YENİ ÇERÇEVE

İl genel meclisinin 3. birleşiminde mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait, Viranşehir'de Yenişehir Mahallesi, 453 ada, 1 numaralı parselde kayıtlı 3 bin 77 metrekare yüzölçümlü, dört bloktan oluşan müteşekkil iki katlı 16 daire mesken vasıflı taşınmaz malın, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) adına bedelsiz olarak 25 yıl süre ile tahsisine ilişkin 07.06. 2013 tarih ve 319 sayılı il genel meclisi kararının iptal edilerek, anılan taşınmazın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satışının yapılması için meclisten karar alınması isteği BDP Grubu'nun ret yönünde oy kullanmasına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

KUMANYA PARASIYLA EMNİYETE YENİ ARAÇ ALINACAK

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeline kumanya satın alınmasında kullanılmak üzere il encümeninin 24.01.2013 tarih ve 13 sayılı kararına istinaden 202 bin 100 TL harcama kalemine aktarılmış olup, söz konusu bu ödeneğin yeni kurulacak ilçe emniyet müdürlüklerinin araç alımlarında kullanılmak üzere ilgili harcama kalemine aktarılması kabul edildi.

Daha sonra söz alan BDP İl Eşbaşkanı ve meclis üyesi Halit Yıldıztekin, bir öneride bulunmak istediğini belirterek, "Geçen pazartesi günü de bunu dile getirmiştim bu çalışmalarla, hizmetlerle ilgili. Genel sekreter gelsin bu meclise bir hesap versin. En geç cuma günü gelsin. İstiyorsanız bunu da tartışalım. İl Özel İdaresi'nin mallarının satılması bu aydan sonra gündeme alınmasın. Çünkü seçim arifesine giriyoruz. Seçim çalışmaları başlamıştır. Burada en ufak, bir karış toprak gitse de hepimiz zan altında kalırız. Onun için bu satışları önlemek lazım. Bu satışları yapmamak lazım" dedi.

DEMİR: CEYLANPINAR'DA YAPILMIŞ BİR KİLOMETRE YOL YOK

Yapılan hizmetler konusunda il genel sekreterinin gelip bilgi vermesi gerektiğine katılan BDP'li Meclis Üyesi Abdurrahim Demir, "Genel sekreter gelip ben Ceylanpınar'a 30 kilometre yol yaptım diyebilir mi? Bin 200 kilometre yol yaptım diyebilir. Ama burada bizim bilmemiz gerekiyor. Orada kağıt üzerinde gösterilirse, yapılmayan bir sürü yolu biliyoruz. Bakan Bey bunun takibatını yaptı. Hala çok ciddi başı da ağrıdı, bunu da söylüyor" diye konuştu. Daha sonra BDP Grubu'nda İl Özel İdaresi'ne ait taşınmazların satılmasıyla söylentiler üzerine söz alan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, konunun detaylı bir şekilde araştırılmasını istedi.

SAĞLAM: BU TALANI GERİ ÇEVİRMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR

Satıldığı iddia edilen yerlerin satılması yönünde karar alınmasına rağmen İl Özel İdaresi'ne ait taşınmazların satılmadığını dile getiren Sağlam, bunu ispat etmenin kendi görevleri olduğunu söyledi. Sağlam, "Eğer İl Özel İdaresi'nin taşınmazlarıyla ilgili, mallarıyla ilgili, herhangi bir şahsa talan edilmiş bir yer varsa biz de 55 tane meclis üyesi olarak, halkın vekaletini birilerine peşkeş çekme adına talan etme adına bu yetkiyi kullanmışsak Allah'ın laneti üzerimize olsun. Ama bunun için kesinlikle adresin gösterilmesi lazım. İl Özel İdaresi'ne ek bütçeler yapıldı. Maalesef daha arsalar satışa çıkarılmadan, basında bu 40 milyonluk yer birilerine peşkeş çekiliyor diye bir gün önceden manşet atılıyor. Ve öbür gün ihale olduğunda bir tane Allah'ın kulu gelmedi. Halk eğitim merkezi için de aynısı yapıldı. Yine kimse almadı. ŞANMED'in yeri satılmak istendi. Yine satılmadı. Karaköprü'de altı tane parselin satışı yapılmak istendi. Yine satılmadı. Bir tane satılmış yer var. Mardin yolu üzerinde 20 dönümlük arsa satıldı. DSİ'nin itirazı üzerine o arsalar bize geri geldi. Müteahhidin parası geri iade edildi. Eğer bizim meclis üyeleri olarak bize bu arsaların, taşınmazların satılması yetkisini veren bürokratların herhangi birisi bu işin içerisine girip, onların bir tanesini birilerine peşkeş çekmişse, biz de bunun sorumluluğu gereği, bunun peşine düşüp eğer o talanı geri çevirmiyorsak, biz alçağız, biz namussuzuz. Eğer talan edilen bir yer varsa bunu ispat edeceğiz. İl genel meclisi bunun gereğini yapmak durumundadır. Bunu vali de yapmışsa, bunu milletvekili de yapmışsa bunun kararını alıp, buradan mutlaka bir sonuç çıkarmalıyız" diye konuştu.

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN DİĞER KONULAR

Meclisin dünkü toplantısında, merkez ilçesi, Yukarıçaykuyu Köyü, 91 parsel numaralı taşınmazın üzerinde yapılmak istenen akaryakıt satış ve LPG ikmal istasyonu için yapılan uygulama imar planı dosyası ve komisyon raporunun görüşmesi ve Külaflı Köyü 171 parsel numaralı taşınmazın üzerinde yapılmak istenen A ile gösterilen kısımda '100 büyükbaş besi sığırcılığı ve tarımsal amaçlı depo', B ile gösterilen kısımda '100 büyükbaş süt hayvancılığı' ve C ile gösterilen kısımda '200 küçükbaş besi hayvancılığı' için yapılan uygulama imar planı dosyası ve komisyon raporunun görüşülmesi kabul edildi. Meclis bugün saat 10.30'da yeniden toplanacak.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mustafa Yavuz Viranşehir Şanlıurfa Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title