Haberler

Şanlıurfa'da Öğretmen Yetersizliği

Güncelleme:

Eğitim Bir Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası), Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısında Urfa'da yaşanan eğitimci sıkıntısı gündeme getirildi.

Toplantıya katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, burada yaptığı konuşmasında eğitim sistemindeki aksaklıkların altını çizdi ve Urfa'dan örnekler verdi. Öğretmen açıklarına vurguda bulunan ve 'Sadece Şanlıurfa'daki öğretmen açığı bile bizi 3 gün düşündürmesi lazım' diyen Gündoğdu, "Kadrolu öğretmen olmadığı için müfredatın dışında tehlikeli şeylere de girebiliyor. Mahrumiyet bölgelerinde öğretmene pozitif ayrımcılık yapılmadığı için 5 yüz,6 yüz,7 yüz lira daha artı ücret verilmediği için mahrumiyet bölgesinde hem öğretmen açığı fazla hem de var olan öğretmenlerin yüzde 90'ı genç." açıklamasında bulundu.

COŞKUN: GELECEK NESİLLERE FATURA AĞIR OLACAK

Toplantıya katılan Sendika Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ise, Genel Başkan Gündoğdu'nun sözlerine katılarak öğretmen açığının faturasının bölge için ağır olacağını söyledi. Coşkun toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmesinde, "Sadece Şanlıurfa'daki öğretmen açığı bile bizi ciddi bir şekilde düşündürmeyi gerektirir. Doğu Anadolu Bölge Toplantısı'nda öğretmen açığını masaya yatırdık. Diyarbakır ve o bölgede toplam 14 bin 450 öğretmen açığı var. Dersler boş geçiyor, dersler boş geçmesin diye ücretli, vekil öğretmen giriyor. Ücretli öğretmenin pedagojik formasyon eğitimi bile olmayabiliyor ve bunlara verilen ücretle öğretmenlik yapılmaz. Birçok yerde ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen olmadığı için 'atılırsam atılırım' diyor müfredatın dışına çıkarak tehlikeli şeylere de girebiliyor" dedi. (İPEKYOL)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ahmet Gündoğdu Eğitim Bir Sen Memur Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title