Haberler

CHP yeni müfredat taslağını protesto için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü

Güncelleme:

CHP heyeti, Milli Eğitim Bakanlığı'nın askıya çıkardığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni protesto için bakanlığa yürüdü. Basın açıklamasını bakanlığın bahçesinde yapan Grup Başkanvekili Murat Emir "Biz bu maarif modelinin ne adını ne hazırlanış biçimini ne de içeriğini kabul ediyoruz. Bu modellerle Türkiye'yi adım adım geri götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal'i ve devrimlerini unutturmak kimseni haddi ve hakkı değildir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni müfredatı protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) önüne geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve CHP milletvekilleri, bugün TBMM'den yürüyerek Milli Eğitim Bakanlığı'na geldi.

"BU EĞİTİM MODELİNİ REDDETMEYE GELDİK"

Burada açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli altında Türkiye'ye dayattıkları, kapalı kapılar ardında hazırladıkları ve kendi ideolojik saplantılarına hizmet edecek olan bu eğitim modelini reddetmeye geldik" dedi. Emir şöyle devam etti; "Çocuklarımızın ihtiyacı bilimse, laik ve çağdaş eğitimdir. Oysa geldikleri günden beri her gelen milli eğitim bakanı, milli eğitimi yapboz tahtasına çevirdi ve her gelenin asıl maksadı milli eğitimi milli karakterden uzaklaştırmak, dinsel ve özellikle de gerici düşüncülere bağlamaktı."

CHP yeni müfredat taslağını protesto için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü

"TÜRKİYE'Yİ ADIM ADIM GERİYE GÖTÜRMEK İSTİYORLAR"

"Biz bu maarif modelinin ne ismini, ne hazırlanış yönetimini, ne de içeriğini kabul etmiyoruz" diyen Emir, "Bu modellerle Türkiye'yi adım adım geriye götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal ve devrimlerini unutturmak kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullandı.

CHP yeni müfredat taslağını protesto için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü

"AİLELERE ÖZEL OKULLARA SIĞINDI"

Emir'den sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında eğitim niteliksizleştirildi, piyasalaştırıldı ve dinselleştirildi. Tüm bu sürecin sonunda, artık çocuklarımız geleceğini yurtdışında aramaktadır, aileler özel okullara sığınmaktadır. Özel okulların da ekonomik koşullar nedeniyle ücretlerin karşılanmadığından aileler büyük zorluklar çekmektedir" ifadelerini kullandı. Özçağdaş, "Geçtiğimiz hafta bakanlık tarafından kamuoyuna duyurulan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile yeni bir taslak eğitim programı olmaktan çok, çağ dışı bir eğitim manifestosu taşıyan bir programla karşı karşıya kaldık. Bu, eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim programı değil; bir dizi ideolojik saplantının yaşandığı, yansıdığı politik bir metindir" diye konuştu.

CHP yeni müfredat taslağını protesto için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü

"EĞİTİMİN TEMEL SORUNU YUSUF TEKİN VE KADROLARIDIR"

Özçağdaş şöyle devam etti; "Türkiye Yüzyılı gibi bir partinin seçim sloganı olarak kullandığı ibarelerin milli eğitim gibi temel bir alanın başlığı haline getirilmesi, parti-devleti anlayışının dayatılması ve kamu yönetiminin geldiği noktayı göstermesi adına ibretlik bir durumdur. Cumhuriyet aktif sorumlu yurttaşlar yetiştirilmesini isterken iktidar itaatkâr ve kanaatkâr nesiller yetiştirmek istiyor. Bu çağdışı program taslağı da bunun bir eseri olarak karşımıza çıkıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitimin temel bir insan hakkı olduğunu ve her çocuğun nitelikli eğitime ulaşmasının devletin en temel sorumluluklarından olduğunu ısrarla vurguluyoruz. Anayasanın laiklik ilkesinin düpedüz hedef alındığı bu programı, Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, tümden reddediyoruz. Bunu da sadece iktidar adayı bir muhalefet partisi olarak değil, toplumun tüm kesimlerini temsil etme gayretinde olan bir yaklaşımla tüm yurttaşlarımız, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımız adına yapıyoruz. Bu yaşadıklarımız bize göstermektedir ki eğitim Türkiye'nin beka sorunudur ve eğitimin temel sorunu da Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden Yusuf Tekin ve liyakatsiz kadrolarıdır."

CHP yeni müfredat taslağını protesto için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Yüzyılı Murat Emir Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250 Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi istasyonunda kim, neden intihar etti? TikTok çöktü mü? 17 Mayıs TikTok sorun ne, neden açılmıyor? #129300 20 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 20 Mayıs burç yorumları nedir?
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

500

Yorumlar (18)

Abdullah KARAMAN:

o zaman yeni modele tam destek.

280
166
yanıtYanıtla
osman Öztürk:

Kesinlikle.MEB.mız beğendiğim bakanlardan biri.

yanıt42
yanıt50
Emrah Özok:

bunlarda yürümeye bahane arıyo başka işleri yok herhalde

255
147
yanıtYanıtla
meko:

Senin çocuklarının geleceğini düşündükleri için yürüyorlar

yanıt46
yanıt70
JY:

DİN OKULLARDAN TAMAMEN ÇIKARILMALI. OKULLARDA ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE 22. YÜZYILA HAZIRLAYACAK DERSLER VERMELİYİZ. GELECEK MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ İLE BAŞLAR. FELSEFE, ALGORİTMA VS DERSLER OKUTMALAYIZ. ÇOCUKLARIMIZIN PROBLEM ÇÖZME YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMELİYİZ. DİNİ AİLELER EVLERİNDE İSTEDİKLERİ ŞEKİLDE İSTEDİKLERİ KADAR ÖĞRETSİN.

111
286
yanıtYanıtla
kadir köseoğlu:

Kuran-ı Kerim i bilseydin bilimin daha yeni keşfettiği bir çok şeyi 1500 yıl önceden haber verdiğini görürdün. Toplum matematikle fenle ilerlemez, ahlakla ilerler. Ahlaklı olan zaten işini iyi yapar, matematik fenle ilgileniyorsa onu da en iyi şekilde ileri götürmeye çalışır. Ezberlenmiş empoze düşüncelerle yaşamayın hayatı.

yanıt14
yanıt6
Beytullah Gene:

Bunlar itiraz ediyorsa iyi bir şeydir diyesim geldi

233
106
yanıtYanıtla
Duygu Deniz:

siz ileri götüre götüre bir hal olduk

160
56
yanıtYanıtla
Ali Tokgöz:

Ya bikerede bişeylere iyi deyin ya.Mr memnuniyetsizsiniz.

93
50
yanıtYanıtla
Hüseyin Kara:

Çocuklarınız okuma yazmayı ve saymayı öğrenince onu okula gönderip köreltmeyin verin meslek öğrensin ahlaklı olsun yeter

94
29
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title