Haberler

Samtab'ın 2014 Bütçesi Belirlendi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) toplantısında birliğin 2014 yılı gelir ve gider bütçesi görüşüldü.
İl Özel İdaresi konferans salonunda yapılan toplantıya Samsun...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) toplantısında birliğin 2014 yılı gelir ve gider bütçesi görüşüldü.

İl Özel İdaresi konferans salonunda yapılan toplantıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, ilçe belediye başkanları ve birlik üyeleri katıldı.

SAMSUN'DA BİRÇOK TURİZM ALANI VE MERKEZİ İLAN EDİLMİŞ ŞEKİLDE BEKLİYOR

Birliğin esas gelir kaynağının birliğe üye olan belediyelerin, il özel idarelerin ve muhtarlıkların bütçelerinin belirli bir kısmının SAMTAB'a aktarılmasıyla oluştuğunun altını çizen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu noktada sadece bazı belediyelerimizin buraya aktarımı söz konusu oldu. Diğer belediyelerimiz henüz aktarma fırsatı bulamadılar. Şuan itibariyle bankamızda 551 bin 740 lira birikmiş paramız var. Özellikle bugüne kadar herhangi bir harcama yapmadık. Samsun'da Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilmiş birçok turizm alan ve merkezimiz var. Fakat bunlar ilan edilmişler bu şekli ile bekliyorlar. Bunları harekete geçirmek ve turizme kazandırmak adına özellikle bu bölgelerimizin hale hazırlarının imar planlarının yapılması ve yatırımcılara tahsis edilebilir bir konuma getirilebilmesi gerekiyor. Bu bakımdan bizim bu bölgelerle ilgili bir çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımıza da bir çağrıda bulunarak destek istedik. Bakanlığımız da bizlere 300 bin lira kaynak aktardı. Bu kaynağımız İl Özel İdaresi'nin hesabındadır. Bunu da imarla ilgili çalışmalarda kullanmak üzere bekletiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan bize bu konuda rehberlik yapılmasını talep ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ile görüştük ve kendisi buraya bir ekip göndererek, buraya halen hazır ve imar planı çalışmalarında hangi yöntemle, nasıl yapacağımız konusunda onların deneyimlerinden yararlanacağız. Önümüzdeki süreçte turizm alan ve merkezlerimizde yer alanların bir kısmında başlamış olacağız" dedi.

YATIRIMIN ARA YÜZÜ GENÇLER PROJESİ KAPSAMINDA 140 GENÇ EĞİTİM ALACAK

SAMTAB'ın diğer kaynaklar ve fonlardan yararlanabilmesi için yaptığı bir takım çalışmaların olduğunu belirten Vali Aksoy, "Alt yapı hizmet birliğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 'İstihdam Odağı Kırsal Turizm Projesi' ve 'Yatırımın Ara Yüzü Gençler Projesi' olmak üzere 2 proje sundu. Bu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın kaynağından yararlanmak adına, özellikle Yatırımın Ara Yüzü Gençler Projesi ön elemeyi geçti. Yani bin proje arasında ilk 300'e girdi. Bu projemiz bir aksilik olmazsa hizmet birliği adına alma durumumuz var. Bu projemiz ile özellikle konaklama sektöründe gelen talepler doğrultusunda ön büro, servis elemanları, aşçı yardımcılığı, kat görevlisi, kırsal turizm, tur animatörlüğü ve girişimcilik konusunda bu projede 140 gencin eğitim alması hedefleniyor. Yaklaşık da 400 bin euroluk bir bütçesinin olması bekleniyor" diye konuştu.

2014 YILI GELİR GİDER BÜTÇESİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

2014 yılı gelir ve gider bütçesinin 1 milyon 968 bin 400 TL olduğunu belirten Vali Aksoy, "Büyükşehir yasası ile birlikte 30 Mart 2014 tarihinden itibarin İl Özel İdareleri ve belde belediyeleri kapanıyor. Bu bakımdan yeni bütçemizi yeni yapılanmaya uygun olarak hazırlandı. Gelir gider bütçemiz 1 milyon 968 bin 400 TL olarak belirlendi. Gelir bütçemizde 50 bin TL kurumlardan alınan bağış ve yardımlar, 24 bin TL mevduat faizleri ve 1 milyon 894 bin 400 TL'de mahalli idarelerden alınan yönetim giderlerine katılma payı olarak belirlenmiş. Bunların toplamı da 1 milyon 968 bin 400 TL'dir. Gider bütçesinde de personel giderleri harcama kalemi için 48 bin 476 TL, mal ve hizmet alım giderleri 628 bin 283 TL, sermaye giderleri için 978 bin 644 TL ve yedek ödenekler için de 312 bin 997 TL ön görülmüş ve toplamda da 1 milyon 968 bin 400 TL olarak belirlenmiştir" şeklinde konuştu.

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından 2014 yılı gelir ve gider bütçesi onaylandı. Daha sonra toplantının diğer gündem maddesi olan SAMTAB'ın logosu belirlendi. Ardından birlik tüzüğünün 15. maddesi de değiştirildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Karatekeli Hüseyin Aksoy Samsun Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title