Haberler

Sakarya Doğa Turizmi Master Plan Toplantısı Yapıldı

Sakarya Doğa Turizmi/Ekoturizm Master Planı hazırlanması süreci ile ilgili toplantı Sakarya Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sakarya Doğa Turizmi/Ekoturizm Master Planı hazırlanması süreci ile ilgili toplantı Sakarya Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün katılarak bizzat yönettiği toplantıya, Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı I. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve ildeki kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.

Toplantıyı yaptığı konuşma ile açan Vali Mustafa Büyük ; Orman ve Su İşleri Bakanlığının yeni yapılanma ile Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlükleri şeklinde bir yapılanmaya gittiğini, belirterek, "Böylelikle hem Orman Genel Müdürlüğünün Bölge Müdürlüğü birimleri, hem Bakanlığa bağlı Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlükleri birlikte faaliyet yürütecekler. Sakarya İlimiz bu yapılanmada İstanbul I. Bölge Müdürlüğüne bağlı Sakarya Şube Müdürlüğü olarak yer alıyor" dedi.

Vali Büyük'ün konuşmasının ardından sonra söz alan Orman ve Su İşleri İstanbul I. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, Bölge Müdürlüğü faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, Doğa Turizmi / Ekoturizm Master Planı hazırlanması ile ilgili faaliyetin Bakanlığın en önem verdiği husus olduğunu belirtti. Ulu, "Bölge Müdürlüğü kapsamında yer alan tüm illerde bu konu ile ilgili çalışmalara başlandı. Belirtilen faaliyet kapsamında öncelikle ilde yer alan doğal güzelliği ön plana çıkmış alanlar tespit edilerek Tabiat Parklarının sayısı en kısa sürede artırılacak. Av Turizmi faaliyeti de önem verilerek ele alınması gerekiyor. Bazı ülkelerin bu alanda milyar dolarlarla ifade edilen gelirler elde ettiği bir gerçek. Mesela İspanya 6 milyar dolar, Bulgaristan 1 milyar dolar av turizminden gelir elde ediyor. Ülkemiz bu konuda oldukça fazla imkana sahip olmasına rağmen yeterli önemin verilmemesi nedeniyle hak ettiği konuma gelememiştir. Su kaynaklarımızın daha akılcı kullanılarak amatör balıkçılık faaliyetlerinin artırılması da bir başka önemli konu. Bu konuda elimizde yeterli imkan bulunuyor. Hazırlanacak olan Doğa Turizmi Master planında bu hususların önemli olacağını düşünüyorum. Planın hazırlanmasında ilimizdeki kurumların işbirliği içinde hareket etmesi gerekiyor. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel; öncelikle kurumunun çalışma konuları hakkında özet bir bilgi ile başladığı sunumunda, Doğa Turizmi / ekoturizm kavramının anlamı ve önemi ile Doğa Turizmi Master Planlarının hazırlanması ile ilgili stratejik amaç, yapılacak çalışmaların kapsamı hakkında bilgiler aktardı. Sunumda ildeki mevcut durum, potansiyel alanlar ve bu kapsamda ileride yapılabilecek faaliyetler hakkında detaylar da yer aldı.

Vali Mustafa Büyük sunumla ilgili kısa bir değerlendirme yaparak, master planının ildeki tüm kurumların işbirliğinde yapılması gerektiğini, ancak bu şekilde başarılı olunacağını belirterek, konu hakkında değerlendirme ve görüşlerini almak üzere katılımcılara söz verdi.

Toplantıya katılanlardan, Kaynarca, Ferizli, Karasu, Sapanca Kaymakamları söz alarak bölgelerindeki alanlar hakkında bazı hususları dile getirerek, plan kapsamında değerlendirilmesini talep ettiler.

Sakarya Üniversitesinden katılım sağlayan Yüksekokul Müdürü Aydın Yılmazer öncelikle Doğa Turizmi ile ilgili olarak SWOT analizi yapılması gerektiğini, çalışmaların bu temel üzerine oturtulması gerektiğini belirtti.

Kapanış yapmak üzere söz alan Vali Büyük, bu toplantının başlangıç olduğunu, planın ilgili tüm kurumların işbirliği ile yapılabileceğini ve çalışmalara bir an önce başlanılması gerektiğini belirtti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Büyük İstanbul Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title