Haberler

Ordu Valiliği'nden Bilimsel Yarışma

Ordu Valiliği, Bilimsel Düşünceyi ve Yetenekleri Ön Plana Çıkarmak Amacıyla 'Bilimsel Proje Yarışması' Düzenledi.

Ordu Valiliği, bilimsel düşünceyi ve yetenekleri ön plana çıkarmak amacıyla 'Bilimsel Proje Yarışması' düzenledi.

Oksijen logosunu günlük yaşamın içine katmayı amaç edinen Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, 'Bilime Oksijen' sloganıyla yeni bir uygulamaya imza atıyor. Bilimsel düşünen yetenek ve projelerini ortaya çıkarmak isteyen Vali Gözlügöl, ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik bir yarışma açtı. İlköğretim 1-8. sınıflar ile fizik, kimya, biyoloji branşlı fen bilimleri, matematik-bilgisayar ve sosyal bilimler dallarında düzenlenen yarışmaya katılan tüm projeler açılacak sergi ile kamuoyuna tanıtılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, yarışmanın Ordu ilindeki tüm öğrencilere açık olduğunu belirtti. İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik fizik, kimya, biyoloji branşlı fen bilimleri, matematik-bilgisayar ve sosyal bilimler dallarında düzenlenen yarışma ile bilimsel yeteneklerin kendini göstermesi için fırsat tanıyacaklarını belirten Vali Gözlügöl, "Yarışmada tüm kategorilerde 1.olana bin YTL, 2. olana 750 YTL ve 3. olana 500 YTL verilecek. Jüri özel ve mansiyon ödüllerine ise tam altın verilecek. Jürimiz Ordu Üniversitesi akademisyenlerinden oluşacak. Yarışmaya başvuru projeye ait bilgi, belge ve fotoğraflar ile 11 Nisan 2008 tarihine kadar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılacak. Ön elemeyi geçen projeler 2 Mayıs günü duyurulacak ve projeler 24 Mayıs günü Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda sergilenecek ve aynı gün jüri tarafından değerlendirmeye alınarak sonuçlar belirlenecek. Projeler medyada tanıtılacağı için hazırlayan kişi veya ekibe patent almalarını tavsiye ederim. Projeler bilimsel ve orijinal nitelikte olmalı, daha önce başka isim ve konuda buna benzer yarışmalara katılmamış olmalıdır" dedi. Vali Gözlügöl, bu konuyla ilgili geniş bilgilerin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınabileceğini kaydetti.

(MAK-SA)

08.02.2008 12:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title