Haberler

Ödemiş CHP'de Mehmet Eriş Dönemi Başladı

CHP Ödemiş İlçe Örgütü Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

CHP Ödemiş İlçe Örgütü Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Üç adayın yarıştığı kongrede eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 19 oy farkla ipi göğüsledi. Sakin bir havada geçen kongrede, İlçe Başkanı Emin Öztürk yıllardır sürdürdüğü görevine doğum günü pastasını keserek veda etti. Seçim sonucunda adaylardan Mehmet Birlik'in listesi ikinci, Hüseyin Kurt'un listesi de üçüncü oldu.Şehir Salonu'nda gerçekleşen kongreye CHP İzmir Milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli ve Aytun Çıray, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, eski İl Başkanları Ekrem Bulgun, Kemal Karataş, Rıfat Nalbantoğlu, Hilmi Değirmenci, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, İl Genel Belediye Meclisi üyeleri ve partililer katıldı. Divan başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın seçildiği kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan başkanı Aytun Çıray gündeme geçilmeden önce yaptığı konuşmada, "Ödemiş deyince eskiden herkesin aklına patates gelirdi. Patates üretimi 10 milyon tondan 4.5 milyon tona düştü. Motorin fiyatlarındaki artış belliyken patatesin fiyatı hep aynı kaldı. Yani çiftçi eridi. 462 bin tarım işçisi işsiz kaldı" diye konuştu

ÇIRAY: "PARA İÇİN BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARINI KESİYORLAR"

İktidarın sağlık politikalarının balon olduğunu söyleyen Çıray, "2002'de toplam sağlık harcamaları 16 milyar dolardı. Bu rakam bugün 50 milyar dolar. Biz bu rakama karşı çıkmıyoruz. Halkımıza lazımsa tabi ki yapılsın. Ancak biz aynı sağlık hizmetini 30 milyar dolara vermeye talibiz. Her yıl Türkiye'nin 20 milyar doları çöpe gitmektedir.

Performans sistemi getirdiler bir doktor ne kadar ameliyat yaparsa; ne kadar film çekip tahlil isterse o kadar para kazanıyor. AKP'nin getirdiği sistemden sonra ameliyatlar yüzde 81 artmış. Sezeryan yüzde 41 artmış. Bu şu demektir ya bu hastalar; ölüyordu ya boşuna ameliyat oluyorlar. Para için bu memleketin çocuklarını kesiyorlar" dedi

"AKP hiç bir darbenin muhatabı değildir" diye konuşan Çıray, "28 Şubat'çı aranıyorsa Refah yol hükümetinin düşmesi için oy kullanan Cemil Çiçek'in odasını arasınlar.O bildiriye imza atan Refah Partilileri yakalasınlar. Başbakan Evren'e bir nikah şahitliği sırasında 'Ben sizin döneminizde belediye başkanı olacaktım ki hizmeti görecektiniz' dedi mi, demedi mi? Ben Ereğli Demir Çelik Fabrikaları yönetimindeyken Kenan Evren'in damadı bana geldi. Sizi Egemen Bağış diye biriyle tanıştıracağım dedi. 'O kim' dedim. Paşa ABD'ye gittiğinde teşrifat memurluğunu yapıyor"dedi. Çıray o zamanın teşrifatçılarının şimdi darbe avcısı olduğunu belitti. Çıray'ın ardından kürsüye gelen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP'nin dinamizm ve tecrübeyi bir araya getirmek zorunda olduğunu vurguladı. CHP'lilerin kendi içinde birbirine çelme takmaktan vazgeçmesini isteyen Bayır, "Ödemiş'te AKP'nin 7500 oy gerisindeyiz. Bu farkın kapanması için söz istiyorum. Bizim parti içi eğitimde eksikliklerimiz var. İl örgütünde yapacağımız eğitimlerle 50 öğretmen yetiştireceğiz. Bunları ilçe örgütüne dağıtıp partimizin okullarını kuracağız. Tüm örgüt eğitimden geçecek" dedi.

CHP İzmir İl Örgütü'nde parti içi demokrasiyi tam olarak işletmeye çalıştıklarını aktaran Bayır,Şöyle konuştu; "Şu an Ödemiş'te parti üyesinin olmadığı köylerin burada delegeleri var. Bunu kabullenemeyiz. Oy aldığımız veya almadığımız köylerin hepsinde üyelerimiz olmalı. Üye sayısı artmalı. Biz her yere sandık koyacağımızı söylemiştik. Bunu da yaptık. Ancak gördük ki şu son 15 yılda delege seçmeyi değil delege yazmaya alışmışız. Delege seçmeyi ise unutmuşuz. Yeniden her alanda demokrasi hakim olacak"

Bayır konuşmasının ardından üç adayla birlikte kürsüye çıktı. Kongrede kazananın CHP ailesi olacağına vurgu yapan Bayır, üç adayın ellerini havaya kaldırarak başarılar diledi.

TÜRELİ: "80 YILDA YAPILMAYAN BORÇ, AKP DÖNEMİNDE YAPILDI"

Bayır'ın ardından konuşmasını yapan CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ise Türkiye'nin 80 yılda yapmadığı borçlanmayı AK Parti döneminde yaptığını söyledi.

Türkiye'de demokrasinin hukuk devleti katledilerek diktaya dönüştürüldüğünü öne süren Türeli şunları söyledi: " Türkiye'de demokrasiden bahsetmek zor. Demokrasi 4-5 yılda bir oy vermek değildir. Demokrasi muhalefetin sesini kısmak değildi. Maalesef ki Türkiye'de bunların hepsi var. Bu hükümet demokrasiyi bitirdiği gibi ekonomiyi de bitirdi.80 yılda 130 milyar dolar dış borç yapan Türkiye AKP'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana toplam 180 milyar dolar dış borç yaptı.80 yılda yapılmayan dış borç 9 yılda yapıldı. Tüm bunlara dur diyebilecek tek örgütlü güç CHP'dir. Bu gücü artırmak bizim elimizde" dedi. Türeli'nin ardından İlçe Başkanı Emin Öztürk teşekkür konuşması yaptı. Bayır'ın yaptığı konuşmayı eleştiren Öztürk, "Atama İl Başkanının yaptığı konuşma son derece yanlış. Zaten kendisinin 3 Haziran'daki il kongresinde de kazanma şansı yok" dedi. Kongrede faaliyet raporu Ali Eker tarafından okundu. Hem faaliyet raporu hem de denetim kurulu raporları oy birliğiyle onaylandı. Daha sonra adaylar kura çekimiyle sırayla konuşmalarını yaptı. İlk olarak Mehmet Birlik ardından Mehmet Eriş ve son olarak Hüseyin Kurt yaptıkları konuşmalarla delegelerinden oy istedi ve projelerini anlattı. Eriş sık sık alkışlarla kesilen heyecanlı konuşmasında Belediye Başkanı Bekir Keskin'e dönerek "Yeniden aday olsun yine destek vereyim" diye seslendi. Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde kayıtlı 417 delegeden 407'si oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonucunda Mehmet Eriş 171 oy, Mehmet Birlik 152 oy ve Hüseyin Kurt da 83 oy aldı.

ADAYLAR, EL ELE SAHNEYE ÇIKTI

Oy sayımının ardından adaylar Eriş, Birlik ve Kurt el ele sahneye çıkarak partilileri selamladı. Partililerin alkışlarıyla salondan birlikte ayrılan adaylar birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılanlara teşekkür eden yeni İlçe Başkanı Mehmet Eriş, "Aday arkadaşlarımla birlikte salonu selamlayarak kazananın sadece isim olmadığını kazananın CHP ailesi olduğunu gösterdik. Bu centilmence yarışta bizimle yer alan aday arkadaşlarıma, kongre salonunu düzenleyen ilçe yönetimine ve gençlik kollarına, buraya gelerek kongreyi onurlandıran konuklarımıza, bu demokrasi şölenine oy kullanarak katılan delegelerimize ve başarımızda payı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte çalışarak önce Ödemiş'te ardından da yurt genelinde hedeflediğimiz noktaya ulaşacağız" dedi.

(SŞ-

16.04.2012 17: 29: 00

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tacettin Bayır Türkiye Ödemiş İzmir Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title