Haberler

Muratpaşa Belediyesi 6. Yörük Çalıştayı Başladı

Güncelleme:

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yörük kültürünün önemine vurgu yaparak, hoşgörü, saygı, sevgi gibi değerlerin Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirtti. Yörük Çalıştayı, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde başladı ve birçok Yörük derneğini bir araya getirdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 6'ncı Yörük Çalıştayı'nın açılış konuşmasında, Yörük kültürünün hoşgörü, saygı, sevgi, iyi bağlar ve toplumsal denge kurmak, doğaya saygı gibi değerlerine Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirterek, "Makul bir diplomasi, üretken ve verimli olmak, bağımlı olmamak, bağımsız olmak, yenilikler yapmak, yeniliklerle yaşamak. En çok ihtiyacımız olan şey, Yörüklerde en çok olan şey" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin 'yemek kültürü' temasıyla 6'ncısını düzenlendiği Yörük Çalıştayı, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde başladı. İki gün devam edecek çalıştay, Türkiye'nin birçok ilinden 209 Yörük derneğini buluşturdu.

"AYRIŞMAK KOLAY"

Başkan Uysal, çalıştayın açılış konuşmasında, bu çalıştayın aynı zamanda bir toy olduğunu söyledi. Uysal, "Bir araya geldiğimiz, birbirimizin gözünün içine baktığımız, kucakladığımız, birbirimize sarıldığımız her an bizim için toydur" dedi.

Toplumların farklarını bir kenara bırakıp ortak paydalar üzerinden gelişip şekillendiğini belirten Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ayrışmak dünyanın en kolay işi. Ama ortak paydayla hareket edip birlikte büyük bir toplum oluşturabilmek, ulus olabilmek, millet olabilmektir önemli olan. Dünyada gelişmiş bütün topluluklar, millet olabilmiş topluluklar, ayrışmış topluluklar değil. Bizim Yörük kültürünün üzerinde çok durmamızın nedeni bizim geleneksel yaşam şeklimizi, bizi bir araya getiren temel duruşu hatırlatabilmek. Buradan geleceğe aktaracağımız değerleri hatırlamak, hatırlatmak."

"YÖRÜK İKİNCİLİĞİ KABUL ETMEZ"

Bu değerlerin başında hoşgörü, saygı, sevgi, iyi bağlar ve toplumsal denge kurmanın 'mülkiyet arsızlığının' önüne geçmenin, doğaya saygının geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, "Şu an Türkiye Cumhuriyeti'nin en çok ihtiyacı olan şeyler bunlar. Makul bir diplomasi, üretken ve verimli olmak, bağımlı olmamak, bağımsız olmak. Yenilikler yapmak, yeniliklerle yaşamak. En çok ihtiyacımız olan şey, Yörüklerde en çok olan şey" diye konuştu.

Türkiye'nin bugün kişi başı milli gelirde dünyada ilk 70'te yer almadığını dile getiren Başkan Uysal, bunun daha iyi bir noktaya ancak Yörük'ün o rekabetçi yapısıyla ulaşılabileceğinin de altını çizdi. Uysal, "Yörük, ikinciliği kabul etmez. Bırak ilk yetmişi" dedi.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen çalıştayın Türkiye'yi birleştiren ve geleceğine yön veren bir katkı olduğunun altını çizen Başkan Uysal, "Bu yolda katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim" diyerek, konuşmasını tamamladı.

PANELLE DEVAM ETTİ

Çalıştay, Başkan Uysal'ın konuşmasının ardından, moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi'nden Prof Dr. Abdullah Karaman'ın yaptığı 'Yörüklerde yemek kültürü' başlıklı panelle devam etti. Panelde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Meral Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ali Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Esra Şahin konuşmacı olarak yer aldı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Türkan Şoray Ümit Uysal Muratpaşa Türkiye Yemek Kültür Etkinlik Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title