Haberler

Mesleklerin Geleceği Beylikdüzü'nde Konuşuldu

Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BEYGEM), üniversiteye hazırlanan gençler için faydalı bir çalışmaya imza attı.

Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BEYGEM), üniversiteye hazırlanan gençler için faydalı bir çalışmaya imza attı. Eğitim sektörünün önemli isimlerinin öğrencilerle buluştuğu seminerde; okulun ve bölümün titizlikle karar verilmesi gerektiği üzerinde durulurken, geleceğin trend meslekleri de ortaya kondu.

Mesleklerin Geleceği Semineri Programı, Beylikdüzü'nde 14 üniversiteden toplam 500 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezinin üniversitelerle işbirliği içinde hazırladığı seminer programının açılış konuşmasını Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu yaptı. Ardından CNN Türk Başarıya Doğru Programı Yapımcısı, Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy etkili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Çakılcıoğlu ve Meclis Üyesi Haluk Karataş, katılımlarından dolayı Gürsoy'a teşekkür plaketi takdim etti.

"Donanım için yüksek lisans ve çift ana dal şart"

Yapımcı ve Yazar Gürsoy, meslek ve okul seçerken, ortamın sunduğu imkanların iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek, "Geleceğinizle ilgili karar verirken başarı sıran nereye yeterse oraya girersin yanlıştır. Geleceğiniz başarı sıralamasına bırakılamaz. Donanımlı bir hale gelmeniz için yüksek lisans ve çift ana dal yapmanız çok önemli. Tercih yapacağınız okulların çift ana dal sunma imkanı var mı mutlaka sormalısınız" diye konuştu. Özellikle iş görüşmelerinde öz geçmiş, beden dili ve sosyal medyanın nasıl kullanıldığının büyük önemi olduğunu ifade eden Gürsoy, "İstediğiniz okulun girişimcilik dersini olup olmadığını sorun. Hangi şirketlerde hangi staj fırsatlarını sunuyorlar öğrenin" dedi.

"Hayatta kalabilecek bölüm ve meslekleri seçebilmeniz mühim"

Mesleklerin Geleceği Semineri'nin ikinci oturumu BEYGEM Koordinatörü Göksel Gökçe tarafından gerçekleşti. Bu oturumda Öğretmen 2.0 Kitabının Yazarı Burcu Aybat ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özel konuşmacı olarak yer aldı. Aybat, iş dünyasında sorumluluk ve risk alan girişimci bireylere ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Doç. Dr. Özel ise becerilerin geliştirilmesinin, disiplinlerarası yaklaşımın ve değişime açık olmanın önemi üzerinde durdu. Özel, ayrıca "Hayatta kalabilecek bölüm ve meslekleri seçebilmeniz mühim" dedi.

Gün boyunca devam eden seminerde katılımcı olan üniversite yetkilileri popüler olan bölümleri anlattı. Bunlar arasında Yönetim Bilişim Sistemleri, Yeni Medya ve İletişim, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Bilgi ve Belge Yönetimi ile Yazılım Mühendisliği bölümleri olduğu aktarıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Sabah Gazetesi Sait Gürsoy Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title