Haberler

Mardin'de Şehitliklerde Yapım ve Bakım Çalışmaları Yapıldı

Güncelleme:

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un talimatıyla, 10 ilçede bulunan şehitliklerde ve şehit kabirlerinde mezar yapımı, bakım, onarım, temizlik ve çiçeklendirme çalışmaları yapıldı. Şehit yakınları da düzenli olarak ziyaret edilerek ihtiyaç ve talepleri dinleniyor.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un talimatıyla, 10 ilçede bulunan şehitliklerde ve şehit kabirlerinde mezar yapımı, bakım, onarım, temizlik ve çiçeklendirme çalışmaları yapıldı.

Mardin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi'nin katkısıyla şehitlerin kabirlerinde bayrak dikimi, bakım, onarım ve çiçeklendirme çalışmaları yapıldı.

Şehit yakınlarını da unutmayan görevliler, düzenli bir şekilde şehir genelinde ziyaretlerde bulunuyor. Şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilerek ihtiyaç ve talepleri dinleniyor, ilgili birimlere iletiliyor.

17 Ağustos 1999 tarihinde Gölcük merkezli yaşanan depremde görev yaptığı Gölcük Donanma Komutanlığında şehit düşen Umran Bozdağ'ın Artuklu ilçesi Kumlu Mahallesi'nde bulunan kardeşi Abdulbasit Bozdağ, "Valimize teşekkür ediyorum. Şehidimizin kabrinin tadilatı için kendisi çok ilgilendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

13 Eylül 1993 tarihinde terörle mücadelede şehit düşen güvenlik korucusu Mehmet Emin Emen ve 13 Eylül 2019'da şehit düşen oğlu güvenlik korucusu Abdullatif Emen'in Ömerli ilçesi Kayaüstü Mahallesi'nde bulunan mezarlıklarının bakımı ve çevre düzenlemeleri yapıldı.

Şehit korucu Abdullatif Emen'in oğlu Mehmet Emin Emen, yapılan çalışmalardan memnun olduklarını dile getirerek, "Valimiz Tuncay Akkoyun düzenli olarak bizleri ziyaret ediyor. Ekipler, şehitliğimizi kontrol ederek şanlı bayrağımızı diktiler, mezarlıkta bakımı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdiler. Bizi yalnız bırakmadıkları için Mardin Valimize ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Devlet bize baba şefkati ile yaklaştı"

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar'ın Kızıltepe ilçesine bağlı Arıklı Mahallesi Boyunlu mezrasında ikamet eden babası Yusuf Dündar, "Şehadet haberini ilk duyduğumuzdan itibaren bugüne kadar Valimiz Tuncay Akkoyun ve devletimizin tüm kurumları bizi yalnız bırakmadı, bize sahip çıktılar. Gereken her şeyi fazlası ile yaptılar. Yapılanlar prosedür gereği değil gönülden, baba şefkati ile bize yaklaştılar. Valimizin talimatıyla mezarlığımızın etrafındaki duvarı yaptılar. Mezarlığın içerisinde bulunan taziye evimizin tüm eksikleri tamamlandı. Devlet bizi yalnız bırakmadı, büyüklerimiz bizleri arayıp soruyorlar, bir eksiğimiz var mı yok mu diye. Hepsinden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncay Akkoyun Mardin Güvenlik Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

title