Haberler

Malatya'da Hayvancılık Osb Kurulma Çalışmaları

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: "Malatya'da şuanda 5 organize sanayi bölgesi bulunuyor.

Malatya'da Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için istişare toplantısı düzenlendi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci'nin öncülük ettiği toplantı Abdullah Gül Parkı içerisindeki bir restoranda tertip edildi.

Burada konuşan Milletvekili Çalık, Malatya'ya kurulması planlanan Hayvancılık OSB'nin kent için çok önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, bununla ilgili Ankara'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve diğer bakanlık yetkilileriyle görüşmeleri yaptıklarını belirtti.

Çalık, şunları kaydetti:

"Malatya'da şuanda 5 organize sanayi bölgesi bulunuyor. Hayvancılıkla ilgili de bir organize sanayi bölgesinin kurulmasını istiyoruz. Bu konuda sivil toplum kuruluşları inisiyatifi elinde bulundurmalı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için seçilecek arazinin en az yüzde 75'inin hazine arazisi olmasını istiyor. Yer tespiti için sivil toplum kuruluşlarımız çalışmasını yapmalı. Seçilecek alan en az 10 bin dönümün üzerinde olmalı. Hep birlikte Malatya adına çok önemli bir adımı atacağız. Hemen en az 3 yerin tespitini yapalım ve Bakanlık Müsteşarını Malatya'ya davet edelim. Ardından Ankara'da gerekli girişimleri yapacağız."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de bölge için 4 yer ayrı yer tespit ettiklerini ifade etti.

Müteşebbis Heyet'te olması gereken kuruluşların, önerdikleri yerlere kent merkezine uzak olması nedeniyle sıcak bakmadığını belirten Selvi, Sultansuyu Tarım İşletmesine ait arazinin istendiğini ancak burasıyla ilgili kararın kendilerini aştığını ifade etti.

"Alternatif yerler iyi değerlendirilmeli"

Ahmet Çakır, yer için sadece Sultansuyu Tarım İşletmesine kilitlenmemek gerektiğini ifade ederek, "Alternatif yerlerin de iyi değerlendirilmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Çakır, belediye olarak bu konuda kendilerine düşen her türlü çalışmaya katılacaklarını kaydetti.

Bülent Tüfenkci de Hayvancılık OSB'nin yerinin şehrin 20-30 yıl sonraki gelişmesine göre tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Hayvancılık OSB'nin kurulmasının yem ve girdi fiyatlarının ucuza mal edilmesi ve devletin bu konuda verdiği katkıların daha iyi kullanılmasında avantaj sağladığını kaydetti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsey Özbey de Hayvancılık OSB'nin kurulmasını desteklediklerini belirtti.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli de bir yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarına değinerek, bölgenin Sultansuyu Tarım İşletmesinin yanındaki alanda kurulmasını istediklerini ifade etti.

Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergül Günaydın, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Ramazan Kırma, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek katıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Bülent Tüfenkci Ahmet Çakır Öznur Çalık Yerel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar? Fenerbahçe şampiyon olursa Aziz Yıldırım aday olacak mı? Yıldırım'dan önemli açıklamalar Adanaspor satıldı mı? Adanaspor kim aldı, sahibi kim?
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title