Haberler

Mahalle Halkı 1, 5 Milyon TL'ye Okul Yaptırıyor

Karaman'da Muhtar Ramazan Kepir öncülüğünde kurulan 'Eğitim İlköğretim ve Lise Okulları Yaptırma ve Yaşatma Derneği' tarafından 21 derslikli ilköğretim okulu yaptırılacak.

Karaman'da 6 bin 500 nüfusa sahip Gazi Mahallesi'nde Muhtar Ramazan Kepir öncülüğünde kurulan 'Eğitim İlköğretim ve Lise Okulları Yaptırma ve Yaşatma Derneği' tarafından 21 derslikli ilköğretim okulu yaptırılacak. Arsası belediye tarafından tahsis edilen okulun maliyetinin yaklaşık 1. 5 milyon TL olacağı belirtildi.

Gazi Mahallesi'nde geçen yıl muhtar Ramazan Kepir öncülüğünde 'Eğitim İlköğretim ve Lise Okulları Yaptırma ve Yaşatma Derneği' kuruldu. Derneğin girişimleri sonucu Karaman Belediyesi tarafından arsa tahsis edildi. 24 ayda tamamlanması planlanan 3 katlı 21 derslikli ilköğretim okulunun yapımı için de bugün Valilik Toplantı Salonu'nda protokol imza töreni düzenlendi. Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ak Partili Kamil Uğurlu, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Dernek Başkanı ve muhtar Ramazan Kepir ile mahalle sakinlerinden oluşan dernek üyeleri katıldı.

Muhtar Ramazan Kepir okulun yaklaşık 1. 5 milyon TL'ye mal olacağını açıkladı. Kepir, "Mahalle sakinlerimiz arasında yurt dışında olan çok sayıda kişi var. Bir kısmının ise yakınları yurt dışında. Ağırlıklı olarak onların maddi desteğiyle okulumuzu yaptıracağız" dedi.

Karaman'da hayırseverlerin eğitime ciddi destek sağladığını belirten Vali Süleyman Kahraman ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun da, destek sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Ardından okul yaptırma protokolü imzalandı. - Karaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title