Haberler

Köylerde Oyun Parkları ve Spor Alanları Oluşturulacak

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Sağlıklı Yaşam, İyi Gelecek” projesi çalışmaları başladı.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "Sağlıklı Yaşam, İyi Gelecek" projesi çalışmaları başladı. Proje ile merkeze bağlı köylerde faydalanabileceği spor parkları ve çocuk oyun alanları oluşturulacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yürütülen "Sosyal Destek Programı" kapsamında merkeze bağlı Alahacı, Ovacık, Güney, Çongar ve Ayli Köylerinde her yaştan vatandaşımızın hizmetine sunulacak olan spor alanlarının yapılmasının planlandığını söyledi.

Köylerde belirlenen alanlarda proje koordinatörü ve teknik ekip tarafından ayrıntılı incelemeler yapıldığını söyleyen Soysal, projenin; kültür, sanat ve spor bileşeni kapsamında hazırlandığını dile getirdi. "Sağlıklı Yaşam, İyi Gelecek" Projesinin toplam bütçesinin 227 bin 950 TL olduğunu, bu bütçenin 148 bin 750 TL'sinin SODES programı kapsamında hibe aldığını vurgulayan Soysal, 2014 yılı içerisinde çalışmanın tamamlanacağını ifade etti.

Projede yer alan köylerin toplam nüfusun 2012 TÜİK verilerine göre 3 bin 732 olduğunu aktaran Soysal, "Köylerde oluşturulacak çocuk oyun parkları, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunacak özellikler taşıyacaktır. Özellikle eğlendirici, gerilim giderici ve motorik özellikleri geliştirici setlerin oluşturulması parkın anlamlılık düzeyini artıracaktır. Bu köylerdeki çocuklar, şehir yaşamından uzak olmaları nedeniyle oyun parklarından mahrumdurlar. Köyde yaşayan vatandaşlarımız ise köy yaşamının günlük rutin işlerinden kurtulamamakta, kendilerine zaman ayıramamaktadırlar. Bu kişiler aynı zamanda hayatlarında belki spor yapamamış, spor alanlarından faydalanamamıştır. Açık hava spor alanına 8 alet alınacak, bu aletler insanların kondisyon hareketleri yapmalarına imkan sağlayacaktır. Sayın Valimiz Zübeyir Kemelek'in destekleri ile 'Şehirde ne varsa köyde de o olacak' prensibi doğrultusunda çalışmalarımızı kırsalda sürdürmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Soysal Ovacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title