Haberler

Kocaeli Büyükşehir Bürokratları Namazgah Barajını İnceledi

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Namazgah Barajı'nda çalışmalar son aşamaya geldi.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Namazgah Barajı'nda çalışmalar son aşamaya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve bürokratları baraj alanını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İSU Genel Müdürlüğü, Türkiye'de baraj inşa eden ikinci su ve kanalizasyon idaresi. Hizmet sahası olan İl genelinin arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayan Kurum, Kocaeli'nin turizm merkezi Kandıra sahil bölgeleri ve köyleri ile İzmit ve Derince ilçelerine bağlı köylerin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacını karşılayacak Namazgah barajının inşaatını tamamlamak üzere.

Geçtiğimiz aylarda su tutulmaya başlanan barajda, yağışlar yeteri kadar olmamasına rağmen, yaklaşık 1,5 milyon metreküp su birikti. Gövdesi kil, filtre ve kaya dolgu olarak inşa edilen 25 milyon metreküp kapasiteli barajın, gövde dolgusu tamamlandı. Barajda, dolu savak betonarme imalatları ve kapak mekanik montajları, su alma yapısı kapaklar ve vinç sistemi mekanik montajları, dipsavak vana odası ve enerji kırıcı yapısı ile yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Genel Müdür İlhan Bayram, KBB Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Başkan Danışmanı Adnan Bilgiç ve Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı' ya baraj alanını gezdirdi. İSU Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yürük ve Alaeddin Alkaç'ın da hazır bulunduğu inceleme gezisinde Genel Müdür Bayram, barajda tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında Genel Sekreter Yazıcı ve beraberindekilere bilgi verdi. Barajın tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Genel Müdür İlhan Bayram, son çalışmaların da kısa bir süre içinde tamamlanacağını kaydetti. Baraj pompalarının bir süre önce devreye alınarak bölgeye su verildiğini de aktaran Genel Müdür, Namazgah barajının bölgeye canlılık katacağını sözlerine ekledi.

Namazgah Barajının Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Genel Sekreter Ersin Yazıcı, baraj inşaatını tamamlayarak bölgeye bol ve düzenli içmesuyu sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ersin Yazıcı Kandıra Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title