Haberler

Hükumete Suriye Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, hükumetin dış politikasını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, hükumetin dış politikasını eleştirdi. Suriye ile olan ilişkilere dikkat çeken Havutça, "Ülkemizde 100 bin tane mülteci besliyoruz. Bir uçağımız düşürülmüş ve 2 pilotumuz şehit olmuş, Sayın Başbakan bu tabloda meclisi nasıl toplamaz?" dedi.

CHP milletvekili Namık Havutça Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bazı ziyaretlerde bulundu. CHP Dursunbey İlçe Başkanı Atilla Küçükler ve ilçe yöneticileri ile birlikte Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar'ı ziyaret eden Namık Havutça, yeni kaymakama görevinin hayırlı olmasını diledi. Buradan Esnafa Odasına geçen Namık Havutça basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP olarak esnafı çok önemsediklerini anlatan Havutça, esnafın Türkiye'nin siyasal sisteminin ana damarı ve orta direği olduğunu söyledi. Namık Havutça, esnaf teşkilatının son zamanlarda ekonomide gerekli desteği ve payı alamadığını, bu yüzden esnafın sürekli kan kaybettiğini belirtti. Özellikle AVM'lerin gelmesiyle küçük esnafın işinin bittiğini kaydeden Havutça, AVM'lerin şehir merkezi dışına çıkarılması için birçok girişimde bulunduklarını fakat bundan bir sonuç alamadıklarını söyledi.

EN ÖNEMLİ SORUN TERÖR

CHP milletvekili Namık Havutça, ülkenin en önemli sorununun terör olduğunu, her gün şehit verildiğini hatırlattı. Namık Havutça, "CHP olarak AK Parti hükumetine 'Suriye'de Esat ile uğraşacağına kendi ülkendeki soruna bak' diye çağrı yaptık. Meclisi olağan üstü toplantıya çağırdık, fakat hükumet yetkilileri maalesef 'Üç-beş Mehmet'in ölmesi ile meclis toplanır mıymış?' diyerek Türkiye'nin en önemli sorunu olan terör sorununu meclise taşıyamadık. Türkiye'nin tüm namluluları Suriye'ye çevrilmiş, ülkemizde yüz bin tane mülteciyi besliyoruz. Bir uçağımız düşürülmüş ve 2 pilotumuz şehit olmuş Sayın Başbakan bu tabloda nasıl meclisi toplamaz? Sayın Başbakan Esad ile hesaplaşma yerine Suriye Halkının kendi kaderini tayin etme hakkını Suriye halkına bırakıp kendi ülkesindeki işsizlerin, kimsesizlerin, sokaktan beslenen kadınların sorunları ile ilgilenmesi gerekir" dedi.

Dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin büyük bir yangınla karşı karşıya olduğunu belirten milletvekili Namık Havutça, Türkiye'de esnafın ve çiftçinin can çekiştiğini, komşu ülkelerden hiç dost kalmadığını, hükumetin mevcut dış politikasının yanlış olduğunu söyledi. Dursunbey Esnaf Odası'nda esnafın yaşadığı sorunları dinleyen CHP'li vekil, Dursunbey'in yatırımda öncelikli bölgeler içine alınması için girişimde bulunacaklarını belirtti. Dursunbey'deki esnafın zor şartlarda iş yaptığını belirten Esnaf odası Başkanı Kamil Sincanlı büyük AVM'lerin ilçe dışına çıkarılması için girişim yapılması gerektiğini dile getirdi.

CHP milletvekili Namık Havutça Esnaf Odasının ardından Dursunbey Belediyesine geçerek AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'ı da makamında ziyaret etti. CHP ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette milletvekili Havutça, Başkan Yılmaz'ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Namık Havutça Balıkesir Suriye Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

title