Haberler

Bu sene hiçbir bakanlık ödeneklerini aşamayacak, ilave ödenek verilmeyecek

Güncelleme:

Kamuda tasarruf paketinin detaylarını katıldığı canlı yayında madde madde sıralayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Yatırım projeleri bütçe ödeneğine göre yönetilecek. Bu sene hiçbir bakanlık ödeneklerini kesinlikle aşamayacak ilave ödenek vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte kamera karşısına geçerek kamuda tasarruf paketinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

"YATIRIM PROJELERİ BÜTÇE ÖDENEĞİNE GÖRE YÖNETİLECEK"

Bakanlıklara verilen ödeneklerle ilgili tedbiri duyuran Bakan Şimşek "Yatırım projeleri bütçe ödeneğine göre yönetilecek. Bu sene hiçbir bakanlık ödeneklerini kesinlikle aşamayacak ilave ödenek vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HESAP SORMA VE YAPTIRIM SÜRECİ DE VAR"

Tasarruf tedbirlerine kamu idarelerinin ve personellerin uyma zorunluluğu bulunduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek; "Bakanlığımız tarafından denetlenecek ilgili idarelere raporlanacaktır. Burada bir hesap sorma ve yaptırım süreci de var. Mali mevzuata aykırılık tespit edilirse Cumhurbaşkanlığımız ve ilgili idareler para cezası uygulayabileceklerdir.

"VERGİDE ADALET REFORMU DA PROGRAMIMIZDA"

Önümüzdeki dönemde kamu ihale reformu, KİT'lerde yönetişim reformu, vergide adalet reformu, kayıt dışı ile mücadele gibi birçok alanda çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Finans Politika Ekonomi Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

500

Yorumlar (24)

Vatandaş:

Saray için bir sınırlama var mı?

446
45
yanıtYanıtla
Devret Bahçeleri:

Var tabi itibardan tasarruf etmeme sınırı koymuşlar.

yanıt38
yanıt3
İSKOÇYALI:

İtibardan tasarruf olmuyor, ekmek bulamıyorsanız ıstakoz yiyin.

yanıt178
yanıt3
Güray Dilli :

Eleştirilmek onlar için yasak tabu. Önlemek için de Etki Ajanlığı maddesini meclisten geçirecekler. Yani her konuda yorum yapamayacaksınız , dikkat edin..

yanıt3
yanıt0
gunay yanug:

22 yıl sonra bunumu fark ettiniz? .emeklileri bitirdiniz

249
24
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Bana söylermisin? Emekli okul müdür kaç para alıyor? veya emekli bir binbaşı ne kadar maaş alıyor? veya emekli devlet dairesi müdürü? hereks 10 bin almıyor? 10 alanların hakkını bu kaymak tabaka yiyor... Sen zam istiyorsun ya 10 bin alana 5 bin zam geliyorsa kaymak tabakaya gelen zam senin maaş kadar oluyor

yanıt19
yanıt5
Recep Bulut:

Yalancısavar emeklilerin çoğu da müdür zaten ya geri kalan emekli maaşları nın hepsi kadar maaş alıyorlar yüzdelik orana vursak ne kadar ediyor acaba.

yanıt1
yanıt0
Benim Kkk:

Kur korumali mevzuatin lafini bile etmiyorsunuz neden zengine verildigi icin asil çıban baslarindan biri budur yoook okurmui o allahin emri gibi zenginin cebinde lira eksilmemesi lazim halkin sirtina binmek en kolayi demi garibanin işe girip hizmetinden dolayi aldigi ucret onun servis parasi ekonomi batirmaz ufak tasarruflarla birsey duzelmez duzelteyim diyerek harcadigin ucret tasarruftan fazla eder bos isleri pesinden kosuyorsunuz

186
12
yanıtYanıtla
Yusuf Abi Abi:

belediyelere dur diyecek yok mu, istediği kadar borçlanıp, istediği arsayı satıp 5 sene sonra kaçıp gidiyor, yıkılsın bu sistem.

181
1
yanıtYanıtla
Dursun ÖZÇATAL:

Ev arsa araba alım satimlarinda GUVENLİ ODEME SİSTEMİNE GECİLMELİ ALİM SATIM PARASI NOTER HESABİNA YADA TAPU MÜDÜRLÜĞÜ HESABİNA YATİRİLMALI İSLEM BİTİKTEN SONRA SATİCİNİN HESABİNA AKTARİLMALİ HEM DOLANDIRICILIK BİTER HEMDE DEVLETEN VERGİ KACİRMA BİTER YOKSA 3 MİLYON LUK EVİ 1 MİLYONA SATİM VE ALDİM DENEREK VERGİ KAÇIYOR

119
2
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title