Haberler

Hekimhan'ın Yukarı Saz Köyü'nde Asfalt Sevinci

Malatya'nın Hekimhan İlçesi Yukarı Saz grup köy yolunda asfaltlama çalışmalarının başladığı bildirildi.

Malatya'nın Hekimhan İlçesi Yukarı Saz grup köy yolunda asfaltlama çalışmalarının başladığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere Hekimhan Yukarı Saz köyüne gitti. Köy muhtarları ve ihtiyar heyeti Genel Sekreter İrfan Kaya'yı yolda karşıladılar.

Genel Sekreter İrfan Kaya, yapılan çalışmaları değerlendirerek, '"2013 yılı asfalt programımız hızla devam ediyor. Bugün de Hekimhan Yukarı saz grup yolu diye adlandırılan, Karaköcek, Deveci, Yukarı saz, Aşağısaz, Dikili, köyleri ile beraber 7 köy bu yoldan faydalanacağı yoldaki çalışmaları görmek için geldik. Muhtarlarımız asfaltlama çalışmalarını görünce sevinçlerini ifade ettiler. Bu yolda standartlar gereği genişletme çalışmaları yapılarak asfalt altyapı çalışmalarına başladık. Serme ve sıkıştırma işlemlerinden sonra asfaltlama çalışmaları başladı. Bu bölgede gurbetçimiz çok, onlar köylerine gelirken sağlıklı bir yoldan gelecekler. Program gereği 14 km'lim bir asfaltlama çalışması yapıyoruz. Devlette hizmet esası devamlılıktır. Yapılan hizmet çalışmaları artarak devam edecektir" dedi.

Yukarı Saz Köyü Muhtarı Hüseyin Ekiz ise,"Bu grup yolu bizler için çok önemlidir.7 Köy faydalanmakta, Saraylı, Dikili, Yukarı Saz, Ağşağı Saz, Çanakpınar,10 tane de mezramız faydalanacak. Bu grup yolu bizim için hayati bir önem arz etmektedir. Bu yolun yapılması ekonomiye katkı sunacak, gurbetçilerimiz daha rahat köyümüze gelecektir. Köyümüzün hizmet yönünden büyük eksiği yok. Ek bir ödenek gelirse bu yolun devamı olan 8 km.'lik bir yolun daha asfaltlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title