Haberler

Hakkari'de "Kız Çocukları Günü" Kutlandı

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Dünya Kız Çocukları Günü" dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Dünya Kız Çocukları Günü" dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda verilen programa İl Müdürü Abdulbaki Aydın, İl Müdür Yardımcıları Serpil Aslan Bozan ve Kemal Demir, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yıldırım Usta Kamer Vakfı Hakkari Şube Başkanı Zozan Selimoğlu ve Sümbül Anadolu Lisesi kız öğrencileri katıldı. Programda konuşan Psikolog Nurşen Tangut, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü" bu yıl ikinci kez kutlandığını ifade ederek bir kız çocuğunun eğitim mücadelesinin ve başarısının hikayesini anlatarak salondaki öğrencileri duygulandırdı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan Çocuk Gelişimcisi Rıdvan Turun'da Dünya çocuk hakları ve Dünyada ün salmış başarılı Anadolu kadınlardan örnekler hakkında kız çocuklara detaylı bilgiler verdi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İl Müdürü Abdulbaki Aydın ise, Türkiye'nin girişimiyle BM Genel Kurulu'nda oy birliği ile kabul edilen karar uyarınca 11 Ekim'in 'Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edildiğini hatırlatarak, 'Dünya Kız Çocukları Günü'nün bütün çocuklar için mutlu yarınlar getirmesini diledi. Uzmanlarca, kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın en çok eğitim, şiddet, erkek çocuğa göre daha fazla istismar edilme, zorla ve erken yaşta evlendirmelerle ilgili olduğunun tespit edildiğini belirten Aydın,"Kız çocuklarına yönelik ayrımcılık, hukuki bir sorun olduğu kadar ekonomik ve sosyal bir sorundur. Kız çocuklarının desteklenme, güçlendirilme ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemlidir. Kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara da büyük rol düşüyor. Herkes üzerine düşen rolü hakkı ile yerine getirirse, kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalı kırılacak, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmaları sağlanacaktır" dedi.

Aydın ayrıca programda bulunan kız çocuklara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu belirterek okul hayatlarında kendilerini başarılar diledi. Program sonunda kız öğrencilere ilgili kurum tarafından pasta ve meyve suyu ikramı yapıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler Serpil Aslan Hakkari Aydın Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title