Haberler

Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu Dünya Engelliler Haftası'nda Sahne Aldı

Güncelleme:

Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu, Dünya Engelliler Haftası'nda Tuzla Devlet Hastanesi'nde sahne alarak farkındalık oluşturdu. Görme engelli tiyatro oyuncularının sahnelediği 'Çılgın Konak' isimli oyun izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu'nun görme engelli tiyatrocuları, Dünya Engelliler Haftası'nda farkındalık oluşturmak için Tuzla Devlet Hastanesi'nde sahne aldı.

Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu'nun görme engelli tiyatro sanatçıları olan 'Engelsiz Sahne Yürekleri' ekibi, 10 - 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Tuzla Devlet Hastanesi'nin konferans salonunda sahne aldı. Görme engelli tiyatro oyuncularının sahnelediği 'Çılgın Konak' isimli oyun izleyiciler tarafından ilgiyle ve kahkahalar eşliğinde izlendi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Tuzla Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Uzm. Dr. Selçuk Bozhalil'in yanı sıra hastane yönetimi ve hastanede görevli sağlıkçılar da oyunu izleyenler arasında yer aldı.

Etkinlik hakkında konuşan Tuzla Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Çağlar, "Tamamı görme engellilerden oluşan Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu. 'Engelsiz Sahne Yürekleri' olarak adlandırdık onları. Bu çok özel bir oyun, hızlı bir oyun oynuyorlar. Vodvilden bozma bir Süt Kardeşler benzeri uyarlama bir oyun. Eğlenceli bir oyun, seyirciyi zaten kahkahaya boğdu. Grup 2013'ten beri sadece İstanbul'da değil ülke çapında 40'a yakın turne yaptı. Tabii gönül isterdi ki böyle tamamı görme engellilerden oluşan ekip, sadece görme engelliler günü veya haftası gibi özel günlerde değil, farkındalık açısından, gençlere yetişkinlere aynı etkinliklerle daha fazla oyun oynayarak hem özel yürekler daha çok sahne alacak, hem de bu farkındalığı burada projeyi daha çok kişi izlemiş olacak. Bugün de çok güzel bir programdı. Tuzla Devlet Hastanesi başhekimimiz, özel bir etkinliğinde bizleri misafir etti. Bize evine yüreğine açtı, biz de oyunu sahneledik" dedi.

"Bazen bizim sahnede görmediğimize inanmıyorlar"

Oyunda performans gösteren tiyatroculardan olan Geylani Akçay, "Ben 30 yaşındayım, yaklaşık 16 yaşımdan beri sahneye çıkıyorum. Bu iş gönülle kalple yapılan bir iş, daha doğrusu işten ziyade bir sanat. Topluma empati yapmanın ne demek olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Şartlar eşit olmasa da biz kendimizi sizden farklı görmüyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Orhan Çağlar hocamızla yaklaşık 12 yıldır tanışıyoruz, o günden beri Türkiye çapında yaklaşık 60 ilçe gezdik. Çok iyi dönüşler aldık insanlar çok şaşırıyorlar. Bazen bizim sahnede görmediğimize inanmıyorlar. Gerçi biz bile bazen kendimize inanmıyoruz. Biz mutlu olmadan karşı tarafı mutlu edemeyeceğimizi bildiğimiz için önce kendimizi, sonra karşı tarafı mutlu etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuzla Devlet Hastanesi Engelliler Haftası Konak Tuzla Dünya Sanat Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Haziran dün gece deprem mi oldu? Filenin Sultanları maçı ne zaman 12 Haziran Çarşamba? Süper Lig ne zaman başlıyor 2024-25? #9917 Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 12 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title