Haberler

Genel Sekreter Bolat, 2015 Yılı İçerisinde Yürütülen Faaliyetler ve Yatırımlar Konusunda...

Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Genel Meclisi üyeleri ile Vali Süleyman Tapsız’ı 2015 yılı içerisinde yürütülen faaliyetler ve yatırımlar konusunda bilgilendirdi.

Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Genel Meclisi üyeleri ile Vali Süleyman Tapsız'ı 2015 yılı içerisinde yürütülen faaliyetler ve yatırımlar konusunda bilgilendirdi.

İl Genel Meclisi toplantısında gündem maddeleri değerlendirildi. Görüşmelerinin ardından konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 2015 yılının özel idare açısından verimli bir yıl olduğunu ifade etti. Bolat, "2015 yılı içerisinde,yol ve Ulaşım Sektöründe. 207 kilometre stabilize kaplama, 6 kilometre 1.Kat Asfalt Kaplama, 12 bin 500 ton asfalt Yama, (600 kilometrelik yolda), 32 kilometre dozerli yol çalışması, bin 136 kilometre greyderli bakım, 530 bin metrekare 120 köy ve üniteye kilitli parke döşenmesi, 52 Köyde harabe temizliği, su ve kanal sektöründe ise 60 köy ve üniteye 85 bin metre boru kullanılarak kanalizasyon yapıldı. 53 köye 6 bin 750 metre sondaj vurulurken, 24'ünden olumlu sonuç alınarak bin 750 metre gömlek boru kullanıldı. 16 köye 26 bin 200 metre boru kullanılarak içme suyu şebekesi yapıldı .15 köy ve üniteye içme suyu depo bakım ve onarımı yapıldı. 142 köy ve üniteye İçme suyu bakım ve onarımı yapıldı. 82 köy ve üniteye Kanalizasyon bakım ve onarımı yapıldı. 38 Köy ve üniteye Fosseptik yapıldı" dedi.

2015 Yılı KÖYDES kapsamında ise 13,6 kilometre birinci kat asfalt, 6.5 kilometre sıcak karışım asfalt, 17 kilometre ikinci kat asfalt, 6 kilometre stabilize, 1 adet köprü, 4 adet menfez yapıldığını hatırlatan Bolat, "22 Proje ile içme suyu sondaj, tesis ve depo bakım ve onarım işleri yapılmıştır. Köylerimize bu yıl yol ulaşım, kanalizasyon, içmesuyu başta olmak üzere 45 milyon TL'lik yatırım yapıldığını, bunun bizim ölçeğimizde bir il için rekor olduğunu, köylerin tamamının çöpünün toplandığını, şuana kadar alınan araçlarla birlikte araç parkının tamamına yakınını yenilediklerini, şimdi ise 1 dozer, 5 pikap, 1 minibüs alacaklarını, parasının hazır olduğunu ve bedelinin 1,5 milyon TL olduğunu, son üç yılda alınan araç sayısının 56, tutarının ise 13 milyon TL olduğunu, Özel İdarenin hiç borcunun bulunmadığını, sürekli proje hazırlayarak kaynak temin ettiklerini söyledi. Son 21 yerin bitirilerek ilin kanalizasyonu olmayan hiçbir ünitesini bırakmayacaklarını, iki adet sondaj makinesi ile ihtiyaç olan her yere sondaj vurduklarını belirtti" diye konuştu.

Vali Tapsız ise "İl Özel İdaresinin önceki dönemlerle kıyaslandığında iyi bir noktaya geldiğini, idarenin hizmet üretme noktasında herhangi bir sıkıntısının olmamıştır. Bu noktaya gelinmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum" diyerek hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür etti. dedi.

Genel Sekreter Bolat'ın bilgilendirmesinde İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ile İl Genel Meclisi üyeleri de hazır bulundu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız Mustafa Bolat Kilis Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title