Haberler

Antalya Piyano Festivalinde Aziza Mustafa Zadeh Rüzgarı Esti

Güncelleme:

Dünyaca ünlü sanatçıları buluşturan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Aziza Mustafa Zadeh ile muhteşem bir geceye daha ev sahipliği yaptı.

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grıpları Antalya'da buluşturan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Aziza Mustafa Zadeh ile muhteşem bir geceye daha ev sahipliği yaptı.

Fusion ve caz türündeki eserleriyle tüm dünyada büyük ilgi gören Zadeh, gecede Ralf Cetto (bas) ve Simon Zimbardo'dan oluşan grubuyla sahne aldı. Salonun tamamen dolu olduğu geceye seyircilerin ilgilisi yoğun oldu. Antalya'da üçüncü kez sahne alan Zadeh'in seslendirdiği Aşık Veysel'in "Uzun İnce bir Yoldayım" eseri geceye damgasını vurdu. Konserin sonunda Zadeh'in piyanonun yanı sıra rig adı verilen bir Hint enstrümanı çalarak söylediği "Shaman" isimli parça beğeni topladı.

Konserde her parçayı kendi anons eden ve sıcak konuşmasıyla beğeni toplayan Zadeh seyircilerinin ilgisi ve alkışı üzerine dört farklı bis parçası seslendirdi ve "Sizden ayrılmak çok zor olduğu için konseri bitiremiyorum" dedi.

Konser sonunda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal kuliste sanatçıları tebrik ederek birer plaket verdi.Sanatçı sonrasında hayranları ile sohbet ederek, CD'lerini imzaladı.

Festivalde daha öncede sahne aldığını ve Antalya'da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Aziza Mustafa Zadeh, "Bu festival çok değerli ve önemli bir festival.Çünkü Doğu dünyasının zenginliğini ve yaptığı etkinlikleri dışarıya vuruyor. Aslında bizim için bir vitrin diyebilirim. Seyircinin ilgisini çok sevdim.Çok güzel bir konser oldu. Kelimelerle anlatabilmem çok zor.Bu nedenle müzik konuştu ve benim anlatmak istediklerimi müzik anlattı " dedi.

Zadeh ve Caz triosu konserde ilk olarak yeni bir beste olan "Cesaret"i ardından da "Seher", "Doğa", "Eylül Baladı", "Uzun İnce Bir Yoldayım", "Mart","Kontrastlar", "Introduction", "Shaman", "Marriage Suite" adlı eserleri seslendirdi.

FESTİVAL İTALYA PİYANİST LUCCHESİNİ İLE DEVAM EDİYOR

Festival İtalyan piyanist Andrea Lucchesini ile devam ediyor. Lucchesini'nin performansı, 26 Kasım'da Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) izlenebilir. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı 14. Uluslar arası Antalya Piyano Festivali, Volkswagen ana sponsorluğunda 30 Kasım tarihine kadar devam edecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fusion Yerel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title