Haberler

Eşi Adına Yaptırdığı Okulu Öğretmenler Gününde Açtı

İşadamı Latif Aras Kars'ın Kağızman İlçesinde Eşi İzzet Aras Adına Yaptırdığı Okulu Öğretmenler Günü Açtı.

İşadamı Latif Aras Kars'ın Kağızman ilçesinde eşi İzzet Aras adına yaptırdığı okulu öğretmenler günü açtı. Okulun açılışına eşi İzzet ve oğlu Can Polat Aras ile birlikte katılan Latif Aras, "Hayatımın en güzel günlerinden birini yaşıyorum" dedi.Kağızman ilçesinde 4 ayda yaptırılan 5 derslikli,150 öğrenci kapasiteli İzzet Aras İlköğretim Okulu 200 bin liraya mal oldu. Okulun çevre düzenlemesi ve kalorjfer tahsisatını ise İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapıldı. Okulun açılışına İçişleri eski bakanlarından İsmet Sezgin, Vali Yardımcısı Muhammet Lütfü Kotan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Aras kargonun sahibi Latif Aras, eşi İzzet Aras ve oğulları Can Polat Aras ile birlikte öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan 74 yaşındaki İzzet Aras, eşinin doğum yeri olan Kağızman ilçesine bir okul yaptırmanın sevinci içinde olduğunu söyledi. Aras, "Allah bütün herkese bu duyguyu nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Diliyorum Allah katında da kabul görür. Cümlesine hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Babasının ardından kürsüye çıkan Can Polat Aras ta, "Bugün hem öğretmenlerimize, hem de öğrencilerimize hediyelerin en güzelini armağan ediyoruz. Annem İzzet Aras'ta bugün duygularının en yücesini kalbinde hissediyor. Heyecanların en büyüğünü yaşıyor. Çünkü memleketi Kağızman'a, doğduğu topraklara, ismi ile yaşayacak bir okul armağan ediyor. Annem, bu okulda okuyup, başarılı olan her öğrenci için ayrıca mutlu olacaktır. 2 yıl önce rahmetli olan Aras Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı ağabeyim Celal Aras'ta yine Kars'ın Selim ilçesine kendi adına öğretmen evi yaptırdı. Yaptırdığı liseyi de önümüzdeki günlerde açacağız" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Muhammet Lütfü Kotan, yardımlarından dolayı işadamı Latif Aras'a plaket verdi. İkram ve folklor gösterisi ardından okulun kurdela kesildi. Aras ailesi, protokol ve öğrenciler okulun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Bakmadan Geçme

28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu?
Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title