Haberler

Dünya Sağlık Günü

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birinin, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğunu bildirdi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birinin, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğunu bildirdi.

Yıldırım, Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlık hizmetlerinden herkesin eşit şekilde yararlanabilmesi gerektiğine inandığını, bu inanç doğrultusunda AK Parti Hükümeti tarafından önemli reformların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Sağlıklı hayatın insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olmakla birlikte kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sisteminin de nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğuna işaret eden Yıldırım, "Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Günümüzde insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biri haline gelmiştir" ifadesini kullandı.

Yıldırım, kalkınmış ve gelişmiş bir toplum olmanın yolunun öncelikle toplumun sağlıklı bireylerden oluşmasından geçtiğini ifade etti.

Türkiye'de bireylerin sağlıklı yaşaması ve sağlıklı bir toplumun oluşmasına yönelik son yıllarda çok ciddi adımlar atıldığını belirten Yıldırım, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu konuda toplum bilincinin geliştirilmesi ve sağlıklı yaşamın öneminin toplumun tüm kesimlerince kavranması büyük önem arz etmektedir. AK Parti iktidarı her alanda olduğu gibi sağlık alanında da devrim sayılabilecek icraatlara imza atmış, halkımıza kaliteli sağlık hizmetleri sunmaktadır. Genel Sağlık Sigortası ile her doğan çocuğumuz sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmış, 18 yaşına kadar her Türk vatandaşına sağlık sigortasından yararlanma imkanı getirilmiştir. Aile hekimliği uygulamasına başlanmış, artık en ücra köye kadar doktorlarımız gitmekte, hastaneye, sağlık ocağına gelemeyen hastalarımızın ayağına giderek hizmet vermektedir." - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Hami Yıldırım Dünya Sağlık Günü Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title