Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Aeş(eş)(24.1.CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) 26 Ocak günü Adana'da 'Acil Demokrasi, Derhal Adalet' mitingi düzenleyecek.)

Aeş(eş)(24.1.2013)(fotograf)

////////////

CHP'den 'acil demokrasi' mitingi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) 26 Ocak günü Adana'da 'Acil Demokrasi, Derhal Adalet' mitingi düzenleyecek. İl Başkanı Orhan Sümer, CHP'nin Türkiye genelinde gerçekleştireceği mitinglerin ilkinin Adana'da Çukurova Belediyesi Yurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda saat 12: 30'da yapılacağını söyledi. CHP İl Başkanı, gazateci Soner Yalçın, şair Ataol Behramoğlu, sanatçılar Yavuz Top ve Rahmi Saltuk'un da da katılacağı mitinge bütün Adanalıları davet etti. Sümer "Türkiye'de adalet için, barış için, hukukun üstünlüğü için, demokrasiye inanmak ve eleştiriye tahammül etmek gerekliliğine tüm kalbimizle inanıyoruz. 'Acil Demokrasi, Derhal Adalet' mitingleri bu açıdan büyük önem taşıyor. Türkiye geneline yayılacak bu mitingler dizisinin ilki Adana'da gerçekleştirilecek. Adanalıları bu mitinge katılmaya ve haksızlıklara, sorunlara karşı tek yürek olup haykırmaya çağırıyoruz" dedi.

ADANA,(DHA)

/////////////

'Dikkat Kadın' Adana'da açıldı

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinde açılan 'Dikkat Kadın' adlı sergi Adana'da sanatseverlerle buluştu.

Toyoto Plaza Onatça binasındaki Onatça Sanat Galerisi'nde, Eğitim Kültür Araştırma Vakfı (EKAV) ve Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) işbirliğiyle düzenlenen sergide, kadına ve kadının toplum içindeki yerine dikkat çeken çalışmalar yer alıyor.

Küratörlüğünü Denizhan Özer'in yaptığı serginin açılışına, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, sergide eserleri yer alan sanatçılar ve davetliler katıldı. Resim, heykel, fotoğraf ve enstalasyon gibi eserlerin yer aldığı sergi 16 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(24.1.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Tarsus'a üniversite için kanun teklifi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Berdan Üniversitesi adında bir Devlet Üniversitesi kurulması için kanun teklifi verdi.

Milletvekili Vahap Seçer, yaptığı yazılı açıklamada, Tarsus'un çok büyük değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, üniversite konusunda tüm kesimlere destek çağrısında bulundu. Seçer, TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifine göre, üniversite bünyesinde İnsan ve Toplum Bilimleri, Tıp, Veterinerlik, Ziraat, Diş Hekimliği, Hukuk, Sanat ve Tasarım, Mimarlık, Turizm, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik fakülteleri ile Mersin Üniversitesi'ne bağlıyken oluşturulan Teknik Eğitim ve Teknoloji Fakültesi'nin kurulmasını istedi. Seçer ayrıca, üniversiteye bağlı Yabancı Diller ve Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri Enstitüsü'nün de açılmasını talep etti.

Tarsus'un tarihinin binlerce yıl öncesine uzandığını ve her dönem dünyanın sayılı merkezleri arasında yer aldığını vurgulayan Seçer, kentin antik çağda bir bilim ve üniversite kenti olduğunu hatırlattı. Seçer, "Binlerce yıl ötesine uzanan ve uygarlık tarihinin özünü toplayan Tarsus'a bir devlet üniversitesi kurulması hem kentimiz için, hem de ülkemiz için yerinde olacaktır" dedi. Kurulacak üniversitenin hem kent, hem bölge, hem de Türkiye'nin ekonomisine, sosyal hayatına önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Seçer, "Kentin tüm dinamikleri bu konuda haklı olan talebi dile getirir ve sahip çıkarsa ve iktidar partisinin seçilmişleri de buna destek olursa bu talebimizin gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yoktur" diye konuştu.

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(24.1.2013,FOTOĞRAFLI)

//////////////

Aile eğitim programı başlıyor

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Aile Eğitim Programları' Gaziantep'te uygulamaya başlandı.

Uygulamanın ilk toplantısına Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, Gaziantep FEM Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çetintaş katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, daha sağlıklı ve mutlu ailelerin oluşturulması için başlatılan programın eğitici eğitimlerinin Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde yapıldığını söyledi. Korkmaz, programa bir çok kamu kurum ve kuruluşu ile, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından 150'yi aşkın kişinin katıldığını kaydetti. Çalışma kapsamında 7 bin 500 kişiye Türkiye genelinde anket uygulandığını ifade eden Korkmaz, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'nin ve illerin aile yapısı haritası çıkarılmış, eğitimde belirlenen konular bu anket çalışmalarının sonucunda oluşturulmuştur. Aile Eğitimi Programı, yetişkin bireylerin ihtiyaç duyduğu hemen her bilgiyi, kolay ve etkili bir şekilde vermeyi, bilgi paylaşımını esas aldığı gibi, farkındalık, duyarlılık ve vizyon oluşturarak gündelik hayatı kolaylaştırmayı da hedeflemektedir. Eğitim paketi iletişim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanından oluşmaktadır."

Toplantıda düzenlenen koyteylin ardından eğitim programına geçildi.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(24.1.2013)

/////////

Ekran fenomeni tiyatro sahnesinde

TELEVİZYON dizileri ile tanınan, Kanal D'de yayınlanan 'Ben Bilmem Eşim Bilir' adlı yarışma

programındaki sunculuğu ile popülerliğini artıran oyuncu İlker Ayrık, Adana'da tiyatro oyunu sahneleyecek. İlker Ayrık ve Aykut Taşkın'ın birlikte rol aldığı 'Uçurtmanın Kuyruğu' adlı oyun 2 Şubat'da Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda izleyici karşısına çıkacak. Dekor kostüm tasarımı Barış Dinçel imzasını taşıyan oyun saat 20.00'de başlayacak. Biletler Büyükşehir Tiyatro gişesi, Ender Park ve Latino Bar'da satışa sunuldu.

ADANA,(DHA)

/////////

Prof.Ortaş: Üniversiteler özelleştiriliyor

ÇUKUROVA Üniversitesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, yeni YÖK yasasıyla üniversitelerin özelleştirileceğini öne sürdü. Hatay Üniversite Öğretim Elemanları Derneği'nce Antakya Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen "Artısıyla ve eksisiyle Yeni YÖK yasa tasarısı" adlı konferansta konuşan Prof. Dr. İbrahim Ortaş, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni yasada siyasi partilerin de YÖK'te temsil edileceğini, ayrıca Cumhurbaşkanı'nın 7 üyeyi atayacağını ifade eden Prof. Ortaş şu görüşleri dile getirdi:

"Yeni YÖK yasası omurgası iki eksen üzerine oturtturulmuştur. Birincisi yüksek öğretim öğretimi özelleştiriyor, paralı hale getiriyor. ve dünya piyasasıyla bütünleştirmeye çalışıyorlar. Bunun için özel üniversiteler bugüne kadar olmayan yabancı üniversiteler Türkiye'de şube açmasına müsaade ediyor ki, böylece üniversite eğitimi yüksek öğretimi paralı hale gelmiş oluyor ve rekabeti açık hale getiriyor. İkincisi bugüne kadar mevcut olan YÖK yasasını ve en çok eleştirilen YÖK üyelerinin oluşmasında hükümetin, cumhurbaşkanlığının ve üniversitelerden gelen 7 kişilik üyelerin atanmasıdır. YÖK'te siyasetin ağırlığına göre siyasi partiler oy sahibi olacaklar."

HATAY,(DHA)

(24.1.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Kaymakamdan Oğuzeli'ne yatırım çağrısı

GAZİANTEP'in merkez Oğuzeli İlçe Kaymakamı Arif Gül, ilçeye yapılacak yatırımlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül'ü makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini belirten Kaymakam Gül, yatırım çağrısında bulundu. Sanko Holding'in günümüzde tekstilin yanı sıra, enerji, inşaat, ambalaj, iş makinaları, AVM, finans, bilişim, gıda, sağlık ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Kaymakam Gül, "Oğuzeli ilçemizin Gaziantep il merkezine yakınlığı ve metropol ilçe olma yolunda yoğun çalışmalar içersinde olması sebebiyle Sanko Holding'in ilçemize yatırım yapmaları durumunda Oğuzeli Kaymakamlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.1.2013)

////////

Disney şov 8-9 Şubat'ta Gaziantep'de

DİSNEY Live Mickey'nin Müzik Festivali, sömestir tatilinde ilk defa Gaziantepli çocuklarla buluşuyor. Tüm dünyada ve Türkiye'de izlenme rekorları kıran, Turkcell'in iletişim ve teknoloji sponsoru olduğu göseteri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 8-9 Şubat'ta Gaziantep'te sahnelenecek. Gösterimde olduğu tüm illerde kapalı gişe oynayan Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali'nde sevilen kahramanlar Mickey Mouse ve arkadaşları, 'Küçük Deniz Kızı', 'Alaaddin' ve Disney/Pixar'dan 'Oyuncak Hikayesi'nin yıldızlarıyla beraber renkli bir eğlence sunuyor. Gösteri ayrıca dünyada bir ilke imza atıyor ve ünlü sanatçı Kenan Doğulu'nun sevilen şarkısı 'Çakkıdı'yla çocukları dans ettiriyor. Mickey, Minnie, Donald ile Goofy, Ariel, Sebastian ile Ursula, Yasmin, Alaaddin'le Cin, Woody, Buzz ve Jessie'nin de aralarında bulunduğu 25'ten fazla Disney yıldızının yer aldığı 'Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali' içerdiği olumlu mesajlar, interaktif aktiviteler, müzik ve hikayeler ile yardımlaşma, paylaşma duygularını aktarırken özellikle 3-10 yaş arasındaki çocukların psikososyal gelişimine de yardımcı oluyor. Gösterinin Gaziantep ayağı Karataş Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda izleyici ile buluşacak.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.1.2013)

/////////

Köy okuluna spor malzemesi

OSMANİYE merkeze bağlı, Issızca Köyü Şehit Ahmet Çalık İlkokulu'nda kurulan Gençlik ve Spor Kulübü'ne malzeme yardımı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile birlikte, okulu ziyaret etti. Bazı okul müdürlerinin de katıldığı ziyarette, Beden eğitimi öğretmeni İsmail Görmez, kurdukları spor külübü hakkında bilgi verdi. İsmail Görmez,

külüp bünyesinde atletizm, okçuluk, hentbol, dart-bocce, masa tenisi, jimnastik, korfbol, satranç ve badminton branşlarında faaliyetler yapıldığını anlattı. Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, ise Issızca Şehit Ahmet Çalık İlkokulu bünyesinde kurulan Gençlik ve Spor Kulübü'nün 280 öğrencisinden 200'ün lisanlı sporcu olmasından gurur duyduğunu belirtti. Kılıç, kulübün kurulmasında emeği geçen, Okul Müdürü Mustafa Şeker, Beden Eğitimi öğretmeni İsmail Görmez, öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür etti. Daha sonra hediye edilen malzemeler öğrencilere dağıtıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(24.1.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Bir kitap bir oyuncak

MERSİN'de bulunan Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Bozön Köyü İstanbul Ticaret Odası Şehit Mehmet Güçlü İlkokulu'nda okuyan öğrenciler için anlamlı bir kampanya başlattı. 'Bir Kitap Bir Oyuncak' projesiyle toplanan kitap ve oyuncaklar, bu okuldaki öğrencilere dağıtılacak. Kampanya kapsamındaki kitap ve oyuncak bağışları 21-31 Ocak tarihleri arasında Forum Mersin'de kurulacak stantta yapılabilecek.

MERSİN, (DHA)

(24.1.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Dha Yerel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

title