Haberler

Depremin İzini Bodurmun Güzelliğide Silemedi...

Bingölden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Muğlan'ın Bodrum İlçesine Gelen Öğrenciler, Gördükleri Onca Güzelliğin Yanında Hafızalarından Silinmeyen 2003 Yılında Yaşadıkları Depremi Anlattılar.

Bingölden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Muğlan'ın Bodrum İlçesine gelen öğrenciler, gördükleri onca güzelliğin yanında hafızalarından silinmeyen 2003 yılında yaşadıkları depremi anlattılar.

1 Mayıs 2003 tarihinde 84'ü öğrenci ve öğretmen olmak üzere 177 kişinin yaşamını yitirdiği, 521 kişininde yaralanması ile sonuçlanan 6,4 büyüklüğündeki merkez üssü Bingöl olan depremin hafızalarında izlerini taşıyan çocuklar Bodrum'un güzelliğine hayran kaldıl.

İlçeye bağlı Ortakent Yahşi Beldesi Belediye Başkanlığı ve Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlköğretim Okulu'nun organizazyonu ile sadece televizyonda görebildikleri Türkiye'nin en gözde turuistik mekanlarından biri olan kente gelme imkanı bulan öğrenciler, İskele Meydanı'nda halay çekti. Çevrede bulunanlarında ilgiyle izlediği ve zaman zaman eşilk ettiği halay sırasında başlayan yağmur yağışına rağmen çocuklar, 23 Nisan çoşkusu ile yağmura aldırış etmedi. Bingöl Atataürk İlköğretim Okulu Müdürü Necati Uzunyayla ve diğer görevli öğretmenler ile Bodrum'a gelen 50 kişilik öğrenci grubu başta tarihi kale ve Sualtı Arkeoloji Müzesi olmak üzere ilçenin kültürel değerlere sahip yerlerini gezdi.

"Buralar çok güzel" diyen öğrenciler denizin olmasının çok farklı olduğunu, Bimgöl'de kış mevsimi şartlarını halen hiisettiklerini söyledi. Bazı öğrenciler ise başka bir konuya dikkat çekerek "Herkesin memketi güzeldir. Biz Bingölden menunuz. Herkes oradaki hayatı çok değişik sanıyor, yanlış tanıyorlar.İnsanlar kardeşçe yaşıyor ve güzel ortamlar var" dedi. Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlköğretim Okulu'ndaki arkadfaşları ile kısa sürede sıcak dostluk kuran çocuklar gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi. Ancak her ne kadar Bodrum'da güzel saatler geçirselerde 2003 yılında yaşanan depremin akıllarından çıkmadığını ve öğrenci kardeşlerini kaybettiklerini söyleyen çocuklar o günleri "Zor anlardı. İnsanlar perişan olmuştu. O zaman dedemlerdeydim, uyuyordum, Birden toprak yümüze geldi. Dşarıya koştuk,Birden her yer salladı, Arabada yattık. Deprem oldu geçti, babam çadır aldı geldi. Çadırlarda kaldık sonra evlerimize gittik" gibi cümllelerde anlatmaya çalıştılar.

Bingöl Atataürk İlköğretim Okulu Müdürü Necati Uzunyayla ise birlikteliğin getirdğği faydaları paylaşmak amnacı ile Bodrum'da olduklarını ve sıcak ilgi gördüklerini belirterek bu etkinliğin kaynaşmayı pekiştirdikleri kanaatindey olduğunu belirtti. Gezilerini tamamlayan öğrenciler bu kez de Belediye Meydanı'nda halk oyunları gösyerisi sunarak halay çekti. Yerli ve yabancı turistler davulun ritmine göre beden dilleri ile eşlik ederken gösteri sonuda öğrencileri alkış yağmuruna tuttu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında Bingöl'den gelen öğrenciler Oratakent Yahşi Belediyesine, bu güzel ortamın oluşmasına vesile olmasından ötürü teşekkür mahiyetinde, hep bir ağızdan üç kez "En büyük Yahşi" diyerek bağırdı. (OU-CE)

23.04.2007 18:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title