Haberler

Dadaloğlu Tertip Komitesinden Başkan Yıldırım'a Ziyaret

Bu yıl 24.ulusal ve 14.uluslararası çapta düzenlenecek Geleneksel Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri tertip komitesi Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ı ziyaret etti.

Bu yıl 24. ulusal ve 14. uluslararası çapta düzenlenecek Geleneksel Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri tertip komitesi Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ı ziyaret etti.

Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleşen ziyarete İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Dadaloğlu Vakfı Başkanı Necati Eravşar, Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, Talas Avşar Türkmenleri Derneği Başkanı Zeki Gökdemir ve Dadaloğlu Belediye Başkanı Hüseyin Eker katıldı.

Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, ziyaretin amacının 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek 24. Ulusal ve 14. Uluslararası Geleneksel Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenliklerine davet olduğunu açıkladı. İbrahim Yıldırım, ziyaretle Dadaloğlu kültürünün şehre ve Türkiye'ye daha farklı nasıl anlatabilineceğini konuşmak istediklerini söyledi.

Dadaloğlu Vakfı Başkanı Necati Eravşar, şenliklerin yoğun olarak Tomarza, Sarız, Pınarbaşı yöresinde yaşayan Türk boylarından Avşar boyuna mensup insanların yılda bir kez bir araya gelerek görüştükleri bir şenlik olduğunu hatırlattı.

Dadaloğlu Belediye Başkanı Hüseyin Eker, şenlik hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, Talas ve Kayserilileri şenliğe davet etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, 2014 yılındaki mahalli seçimlerle kapanacak olan belediyelerden Dadaloğlu'da şenliklerin dernekler öncülüğünde devam etmesi gerektiğini söyledi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, şenliklerin halka mal edilmesi konusunda sivil bir inisiyatifin gerekliliğine işaret ederek, "Devlet kurumları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerel yönetimlerin desteği elbette önemli" dedi. Başkan Yıldırım, yerel yönetimler eliyle şenliklerin yapılmasında siyasi sembollerin ağırlık kazanacağından dolayı bütün halkı kucaklayamadığının altını çizdi. Sivil inisiyatifin şenlikleri organize etmesiyle bu sonucun ortadan kalkacağını ifade eden Başkan Yıldırım, "Böylelikle bütün vatandaşların kendini bulabileceği yöresel ve kültürel bir şenliğe dönüşmüş olur" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saadettin Aydın Rifat Yıldırım Talas Yerel Haberler

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title