Haberler

Çocuklara Kitap Sevgisi Kazandırıldı

Güncelleme:

Silvan MYO tarafından 'Hazinemiz Kitaplarımız' projesiyle Silvan'da 6 farklı okula gidip çocuklara kitap sevgisi kazandırdı.

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü I.Sınıf öğrencileri, 'Çocuk Ve Çevre' dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Orhan Karakoyun koordinatörlüğünde, 'Hazinemiz Kitaplarımız' projesi adı altında Silvan'da 6 farklı okula gidip çocuklara kitap sevgisi kazandırdı.

Silvan Ortaokulu, Profilo Ortaokulu, Kazım Karabekir İlkokulu, Gazi İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Mehmet Adil Kepolu İlkokulu ve Silvan Halk Kütüphanesine giden öğrenciler, okul koridorlarına kitap standları kurup çeşitli yazar ve kitapları tanıttı.

Çocuklara kitaplar ve yazarlar ile ilgili kısa bilgiler veren öğrenciler, sınıf panolarına kitap okumanın önemi ile ilgili özlü sözler yapıştırılıp çocuklara broşür dağıttı.

Amaçlarının Silvanda çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları sevdirmek olduğunu söyleyen Orhan Karakoyun, küçük yaşlarda edinilen okuma alışkanlığının çocukların okul başarılarını yükselttiğini ve yaşam boyu sürecek bir okuma sevgisi kazandırdığını ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Silvan Anne Çocuk Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title