Haberler

Çanakkale Hatıraları Nazillilileri Ağlattı

Nazilli'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde tören düzenlendi.

Nazilli'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde tören düzenlendi.

Düzenlenen törende protokol üyeleri, şehit aileleri ve muharip gaziler bir araya geldi. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen anma programı Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneğinin, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladığı anma töreni, Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda devam etti.

Tiyatro salonunda düzenlenen programa, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkan Haluk Alıcık, Cumhuriyet Baş Savcısı Doğan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Kurum ve kuruluşların amirleri ile Siyasi Parti Temsilcileri, daire müdürleri, Muharip gaziler, Şehit aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İstasyon Meydanına çelenk sunulmasının ardından, 18 Mart Şehitleri Anma günü programı Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda devam etti. Nazilli Menderes Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

18 Mart Şehitler Gününün 98. yıldönümü andıklarını ifade eden Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Atay; "Bugün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca kazanılan büyük mücadelenin, şairin ifadesiyle, "Bedr'in aslanlarının kükrediği" ateşten bir imtihanıdır. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi; sarsılmaz imanlarına, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır. Şehit Ailelerimizin ve Muharip Gaziler Derneğimizin, çok önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini görüyoruz. Şehit Ailelerimiz, yaşadığımız pek çok sıkıntılı dönemde ortaya koydukları, sağduyulu ve kararlı tutumla, milletimizin vicdanı haline gelmiştir. Gazilerimiz, toplumumuzun milli hafızasını oluşturmaktadır. Çanakkale'yi anlatmak zor. Orada söz bitiyor. Heyecan, duygular, milli onur şahlanışa geçiyor. Tarihin destanlaşan olayları arasında yer almış bulunan Çanakkale Savaşları vatanı, istiklali, hürriyeti uğruna gereğinde kanını, canını tereddütsüz fedaya hazır evlatlara sahip bir milletin, sonsuza kadar şerefle yaşayacağının da parlak bir kanıtı olarak anıtlaşmıştır" dedi.

Atay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı topraklarda karşımıza çıkan bir dere, bir vadi, bir yamaç mutlaka geçmişten bir öyküyü taşıyıp günümüze getirir. Çanakkale anlatılarak, yazılarak öğrenilemeyecek kadar büyük, kutsal bir yerdir. Çanakkale 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, muhteşem 57. Alay ile Komutanı Albay Avni, olağanüstü 27. Alay ile Komutanı Yarbay Mehmet Şefik, 36. Alay ile Komutanı Yarbay Cemil, Seddülbahir'in yaralı aslanı Binbaşı Mahmut Sabri, Edirne sırtında Teğmen Mucip, Binbaşı Halis, Kumkale'de Teğmen Halit, Şehit Yedek Subay Ethem, Ezineli Yahya Çavuş, Bigalı Mehmet Çavuş ve Seyit Onbaşıların anıtlaştığı sadece bir toprak parçası değil, aynı zamanda kahramanlık anıtıdır"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokul, Ortaokul ve Liseler arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler protokol üyeleri tarafından plaketlerini teslim aldı. 'Çanakkale' konulu ilkokullar arası resim yarışmasında birinci Atatürk Ortaokulundan Ece Sultan Ertekin, ikinci gene Atatürk Ortaokulundan Gülderen Yörük, üçüncü ise Zafer Ortaokulundan Ece Doğanlı oldu. 'Çanakkale' konulu ortaokullar arası resim yarışmasında birinci İbn-i Sina İlkokulundan Edanur Eroz, ikinci Beşeylül Ortaokulundan Merve Keloğulları, üçüncü ise Müşerref Gündoğdu Ortaokulundan Musa Karademir oldu. 'Çanakkale' konulu ortaokullar arası şiir yarışmasında ise 'Çanakkale'de Mehmetçik' isimli şiiri ile Cumhuriyet Ortaokulundan Mürüvvet Dolar birinci, 'Çanakkale Destanı' isimli şiiri ile Özel Aydınlık Ortaokulundan Hasan Eren Gönül ikinci, 'Mücadelenin Eseri Çanakkale' isimli şiiri ile Ahmet Yesevi Ortaokulundan Esra Nalbantoğlu ise üçüncü oldu. 'Çanakkale' konulu liselerarası şiir yarışmasında 'Destanlar Yazıldı Çanakkale'de' isimli şiir ile Özel Fatih Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Eylül Cemre Sevim birinci, 'Kanla Yazılmış Bir Destandır Çanakkale' isimli şiir işe Özel Fatih Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden İhsan Faruk Kılavuz ikinci, 'Çanakkale Destan Yazdı Bugün' isimli şiir ile Menderes Anadolu Lisesi'nden Derya Ataş ise üçüncü oldu. 'Çanakkale' konulu liselerarası kompozisyon yarışmasında ise 'Çanakkale' isimli eseri ile Nazilli Fen Lisesi'nden Ayşe Nur İnceoğlu birinci, 'Diriliş Ufkunda Çanakkale' isimli eseri ile Özel Fatih Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Beyzanur Uymaz ikinci, 'Bir Yürek Parçası' isimli eseri ile yine Özel Fatih Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Muhammet İhsan Kılınç üçüncü oldu.

"ÇANAKKALE, VATAN KAVGASI VE YORGAN HARBİ"

Menderes Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fikriye Yalvaç yazıp sahneye uyarladığı oyunda dekorda ve müzikte okul öğretmenleri de destek verirken tiyatro oyunun sergilenmesinde ise 35 öğrenci görev aldı. Oyunda Yüce Türk Milletinin Bağımsızlığı için canlarını hiçe sayan Mehmetçiklerin Milli ruh hali ortaya koyuldu. 'Çanakkale, vatan kavgası ve yorgan harbi' oyunu, bütün imkansızlıklara rağmen ölümün anlamını yitirip, vatan için ölüme koşan yiğitlerin düşmanla çarpıştığı, her karış toprağını asil kanlarıyla suladığı, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanların anıları izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Canlı müzik eşliğinde sergilenen tiyatro sırasında duygulanan başta Kaymakam Mehmet Okur olmak üzere tüm protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve davetliler gözyaşlarına hakim olamadı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Menderes Nazilli Yerel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bakanlıktan kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni hamle! Sosyal medya ihbar hattı devreye girdi

Bakanlıktan kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni hamle! Sosyal medya ihbar hattı devreye girdi

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

title