Haberler

Büyükşehir'den Kültür Hizmeti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Kentin Belleğine Yolculuk" Projesi Kapsamında, İzmir Özneli Yeni Kitapları Piyasaya Çıkardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Kentin belleğine yolculuk" projesi kapsamında, İzmir özneli yeni kitapları piyasaya çıkardı.

Kentin kültür ve sanat yaşamına yaptığı destekler ve yatırımlarla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Şubat 2007'de yeniden faaliyete geçen Kent Kitaplığı'ndan yeni kitapları okuyucular ile buluşturdu. Ana teması İzmir olan, okuyucularını kentin tarihine ve belleğine yolculuğa çıkarmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı, 2007 yılı içinde 5 kitap yayınlarken, bu kitaplardan ikisi önceki yayın kurulu tarafından basım kararı alınan kitaplardı.

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Dr. Oktay Gökdemir, 2008 Nisan ayında yapılacak olan TÜYAP Kitap Fuarı'na kadar 5 yeni kitabın daha basılacağını ifade etti. Dr. Gökdemir, 2008 yılı içinde altı aylık periyodlar halinde olmak üzere Kent Kültürü Dergisi'ni de yeniden yayınlayacaklarını, bu amaçla 2008 bahar sayısını İzmir'in 2015 EXPO adaylığı sürecine katkı olması amacıyla "İzmir ve Sağlık" olarak belirlediklerini söyledi.Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı tarafından2007'de basımı yapılan kitaplar şöyle: - Rauf Beyru, 19. Yüzyılda İzmir'de Sağlık Sorunları ve Yaşam", Elena Frangakis-Syrett, "18. Yüzyılda İzmir'de Ticaret (1700 - 1820)" , Duygu Özsüphandağ Yayman, "Ahmet Piriştina - Yaşam Öyküsü, Nergis Kokar mı İzmir'in Sokakları", Dinçer Sezgin, İzmir Esintileri

BASIMA HAZIRLANAN KİTAPLAR

Mümtaz Peker, "İzmir Nüfus Tahmini Üzerine Bir Deneme",Mehmet Karayaman, "20. Yüzyılın İlk Yarısında İzmir'de Sağlık",Rauf Beyru, "19. Yüzyılda İzmir'de Sosyal Yaşam", Yaşar Akyol, "İzmir Halkevi" Yaşar Ürük, "İzmir'i İzmir Yapan Adlar"

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

31.01.2008 09:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title