Haberler

Burhaniye Tariş'de Zeytin Budama Kursu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ) zeytin budama kursu düzenliyor.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ) zeytin budama kursu düzenliyor.

Zeytincileri, 2 Nisan Pazartesi günü TARİŞ merkezinde düzenlenecek kursa katılmaya çağıran müdür Emrah Öztürk, zeytinde verimi artırmak için çalıştıklarını söyledi. İzmir TARİŞ Zeytinyağı Birliği Ar-Ge bölümünden ziraat mühendisleri Burhaniyeli çiftçilere zeytin budama kursu verecek. Çiftçileri, Pazartesi günü saat 11.00 TARİŞ merkezinde düzenlenecek kursa katılmaya çağıran TARİŞ müdürü Emrah Öztürk, "Zeytin budama ile ilgili yeni teknikleri anlatacak olan mühendisler arazi de uygulama eğitimi de verecekler. Zeytin yetiştiriciliği, budama, hastalık ve zararlılarıyla ilgili bilgiler verilecek" dedi.

Zeytin budamasını büyüklerinden gördükleri gibi yaptıklarını bildiren Tariş yönetim kurulu üyesi Kenan Çoban da, kursta verim artıcı budama yöntemlerine ağırlık verileceğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye İzmir Tariş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title