Haberler

Burhaniye'de Tariş Rekor Düzeyde Zeytin İşledi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı sona ererken 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin (Tariş) rekor düzeyde zeytin işlediği açıklandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı sona ererken 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin ( Tariş ) rekor düzeyde zeytin işlediği açıklandı. Tariş Zeytinyağı Fabrikasında 140 bin çuval zeytin işlenirken elde edilen zeytin çekirdeğinin bir bölümü ihraç edildi.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Burhaniye'de Kasım ayında başlayan zeytin hasadı sona erdi. Yörede ürün bolluğu yaşanırken Tariş de işlenen zeytin miktarı da 140 bin çuvalı geçti. Bereketli bir sezon yaşadıklarını anlatan Tariş Müdürü Emrah Öztürk, "Bu yıl ürün bolluğu nedeniyle hasat uzadı. Nisan ayına geldik hasat yeni bitti. Bu yıl rekor düzeyde ürün işledik. Şu ana kadar işlenen zeytin miktarı 140 bin çuvalı geçti. Yağlarımız da çok kaliteli çıktı. Zeytinin işlenmesi sırasında ayrılan çekirdeğin bir bölümünü de ihraç ettik" dedi. Tariş yönetim kurulu üyesi Kenan Çoban da, "2013 sezonu sıkıntılı geçti. Ürün boldu. Ancak para etmedi. Yağmurlar bol. Bu nedenle önümüzdeki yıl da bol ürün bekliyoruz. Zeytinyağı priminin 2 lira olmasını istiyoruz. Pirimler artarsa başbakanımıza duacı oluruz" dedi. Üretici Güray Demir ise, "Bu sene zeytinimiz boldu. Ancak para etmedi. Pirimin artırılmasın istiyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Türkiye Tariş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title