Haberler

Burhaniye'de Tariş Kapasite Artırdı

Güncelleme:

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz zeytin işleme rekoru kıran Tariş Zeytinyağı fabrikasında yeni makine ilavesiyle kapasite artırıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz zeytin işleme rekoru kıran Tariş Zeytinyağı fabrikasında yeni makine ilavesiyle kapasite artırıldı.

76 Nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, zeytin işletmesine İtalya'dan ithal edilen zeytin sıkma makine ve aksamları ile mevcut olan 280 Ton-gün olan zeytin sıkma kapasitesini 350 tona çıkardı. Biri 150, ikisi de günlük 100'er ton sıkma kapasitesine sahip üç makineye sahip olduklarını anlatan Tariş Müdürü Emrah Öztürk, ortaklara en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını söyledi. Yeni makinene sezonda hizmete gireceğini anlatan Müdür Öztürk, "Fabrikamızda üç adet kontinü zeytin sıkma makinesi ile (100 ton-gün artı 100 Ton-gün artı 150 Ton/gün) 350 Ton-gün'e ulaşmıştır. Yine 150 Ton-gün kapasiteli olan ikinci ekstraksiyon işleme kapasitemiz, alınan yeni dekanter ile 350 Ton-gün olmuştur. Böylece hem birinci ekstraksiyon kapasitemiz hem ikinci ekstraksiyon kapasitemiz 350 Ton/gün olmuştur. Alınan makineler hem iki fazlı sistemde, hem üç fazlı sistemde çalışabilen yüksek teknolojili makinelerdir. Tesisimiz tüm kooperatifler arasında birinci ve ikinci ekstraksiyonda en yüksek kapasiteye sahip tesis olmuştur. Ayrıca ithal edilen İspanyol tipi özel zeytin yıkama makineleri ile işleme girecek zeytinler, taş ayırıcısı, yaprak ayırıcısı, özel yıkama muslukları gibi üniteleri ile zeytinlerin işlenmesi daha kolay olacak, hijyen uygulamaları ile daha kaliteli, hijyenik ürünler elde edilecek ve makineler daha verimli çalışacaktır. Yapılan yatırım sonucunda ortaklarımızın zeytin sıkımı için fabrikamıza getirdikleri zeytinlerin teslimi, kasa sırası bekleme gibi sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz..Yine her zaman en çok yağ alımını gerçekleştirmemizi sağlayarak Kooperatifimizi ürün alımlarında lider yapan ve zeytin işlemede rekorlar kırmamızı sağlayan ortaklarımıza teşekkür eder ve şükranlarımızı sunar, yeni alınan makine ve ekipmanlarının ortaklarımıza,zeytin üreticilerine,bölgemize ve Tariş camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title