Haberler

Antalya'da Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

"Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

"Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Döşemealtı'ndaki Halil Akyüz Anadolu Lisesi'nde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Programa Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve hayırsever Halil Akyüz katıldı.

Proje kapsamında Antalya'da 86 lisede 2 bin 286 akıllı tahta kurulduğu, 3 pilot okula 502 adet tabletin geldiği, 378 öğrenci ve 96 öğretmen olmak üzere toplam 474 adet tablet bilgisayar dağıtıldığı bildirildi. Diğer tabletler ise yedek olduğu için dağıtılmadı.

Vali Altıparmak, tablet bilgisayarlarını dağıttıktan sonra öğrencilerle sohbet etti ve ideallerini sordu.

-Okul sütü dağıtıldı-

Daha sonra Melahat Faraçlar İlköğretim Okulu'na giden Vali Altıparmak ve beraberindekiler, öğrencilere süt dağıttı.

Proje kapsamında 620 okulda anasınıfı, 1, 2, 3 ve 4. sınıflar olmak üzere 164 bin 930 öğrenciye süt dağıtılacağı belirtildi. Haftada 3 gün 200 miligram UHT sütün 586 resmi, 34 özel okula 14 Haziran'a kadar dağıtılmeye devam edeceği bildirildi.

Altıparmak, öğrencilere süt dağıttıktan sonra öğrencilerle sohbet etti.

Buradaki programa da İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Muratpaşa kaymakamı Fatih Kocabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin katıldı.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Osman Nuri Gülay Ahmet Altıparmak Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title