Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu, Cumartesi günü saat 13.30'de Antalya'da olacak.

Foto: Devrim Kök

--- KUTU ---

Kılıçdaroğlu'nun

Akdeniz programı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu, Cumartesi günü saat 13.30'de Antalya'da olacak. Saat 14.00'de Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi açılışını gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu, 15.30'da Muratpaşa Belediyesi Zeytinköy Toplum Merkezi'nin açılış kurdelesini kesecek. Cumartesi günü saat 16.30'da Kepezaltı- Santral mahallelerinde halka hitap etmesi planlanan CHP Lideri, günü saat 17.30'da Antalya'da bulunan 81 il başkanına yönelik konuşmasıyla bitirecek.

Pazar günü, Antalya il örgütünün etkinliğine katılacak olan Kılıçdaroğlu, yeni haftanın ilk gününde ise Burdur ve ilçelerinde olacak. Saat 09.00'da Bucak'ta sivil toplum örgütleri temsilcileri, esnaf ve halkla kahvaltıda biraraya gelecek olan CHP Genel Başkanı, 11.30'da Burdur'da Sanayi Sitesi esnafıyla buluşacak, Saat 13.00'de Burdurlu sivil toplum örgüt temsilcileri ve işadamlarıyla biraya gelmesi beklenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 14.00'de karayoluyla Burdur'dan ayrılacak.

===

Ak Partililerden cadde tepkisi

Ak Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı, Hasan Subaşı Caddesi'nde devam eden çalışmaların tamamlanamamasına tepki gösterdi. İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, "7 ayda bunun gibi 10 tane yer biterdi" dedi.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kenti Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz' sloganıyla Hasan Subaşı Caddesi'nde yürüttüğü çalışmaların tamamlanamamasına Ak Parti tepki gösterdi. Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan ve beraberindekiler, cadde boyunca yürüyerek çalışmaları inceledi. Daha sonra bir açıklama yapan İlçe Başkanı Işıkhan, 400 metrelik yol çalışmasının 7 aydır tamamlanamadığını söyledi.

BİSİKLET YOLUNA ARAÇLAR PARK ETMİŞ

Bu sürede pek çok çalışmanın bitirilebileceğini ifade eden Işıkhan, "Burada esnafın mağduriyeti var. 7 ayda bunun gibi 10 tane yer biterdi. Ayrıca burası bisiklet yolu olarak belirtilmiş, bisiklet yolunda araçlar park etmiş durumda. Herhalde dünyanın en kısa bisiklet yoludur. 400 metrelik bir bisiklet yolu hangi amaçla, hangi mantıkla yapıldı bu da anlaşılmıyor. Bitmediği gibi bitse de sıkıntılı bir yol" dedi.

YAPBOZ TAHTASI GİBİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 'halkın kullanımı için prestij yol, caddeler yapıyoruz' şeklinde açıklamalar yaptığını ifade eden Abdullah Işıkhan, şöyle konuştu: "Ama durum ortada. Kaldırım bildiğimiz kaldırım. Burada bisiklet yolu diye geniş bir yol yapılmış. Geliş gidişli herhalde bu bisiklet yolu. Yolda trafik sıkıntılı, kullanışlı değil. Artı zamanında bitmeyen bir yol. Yol sık sık yapboz tahtası gibi yapılıyor, bozuluyor, tekrar kazılıyor. 7 ay da onun için sürüyordur."

"Planınız programınız olsa bu yol herhalde bitmesi gereken 120 günde biterdi. Aldığımız duyumlara göre, belediye işçileri burayı tamamlamaya çalışıyormuş. Yarına mı yetiştirilmeye çalışılıyor, Kılıçdaroğlu gelecek. Genel başkanları mı önemli, buradaki esnaf mı önemli, buranın bitmesi mi önemli bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Abdullah Işıkhan, yoldan genel

===

Kundu'da mavi bayraklar dalgalanıyor

197 plaj, 6 marina ve 5 yatında mavi bayrak bulunan Antalya'da Kundu bölgesindeki 15 otelde mavi bayrak dalgalanıyor. Her sezon kriterleri yeniden gözden geçirilen otellerden Venezia Palace ve IC Green Palace yeni sezonda da mavi bayrak almaya hak kazandı. Mavi bayrak törenine Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin de katıldı.

İlk olarak Venezia Palace Hotel'de gerçekleşen bayrak töreninde, Otel Genel Müdürü Mehmet Yılmaz'a mavi bayrağı, Mavi Bayrak Kundu Bölge Sorumlusu Erdener Kaptan Turan takdim etti. Turistlerin de ilgisini çeken mavi bayrak töreninde konuşan Hasan Çetin, "Otellerimizin bu temizlikleri, titizlikleri umarız hep böyle devam eder" diye konuştu.

Günün ikinci töreni ise IC Green Palace Hotel'de gerçekleşti. Burada da Otel Genel Müdürü Derya Billur'a mavi bayrağı teslim edilirken, sertifikasını da Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Çetin verdi. Törene mavi bayrak temsilcisi Selin Ceylan da katıldı. Kundu Turizm Yatırımcıları A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Eken de bayrak töreninde otellerin yanında yer aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Mavi bayrak törenlerinden foto

===

Başkan Böcek, Eko-Okul Şenliği'nde

TÜRKİYE Çevre Eğitim Vakfı Koordinatörlüğü'nde yürütülen Eko-Okul Programı kapsamında Antalya Eko Okul Şenliği düzenlendi. Konyaaltı Belediyesi'nin katkılarıyla Nashira Park'ta düzenlenen şenliğe, 20 okuldan 400 öğrenci katıldı. Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çevre bilincinin geliştirilmesi ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Konyaaltı Belediyesi olarak okullarda eğitim çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Böcek, "Bu sene 19 okulda 3 bin öğrenciye çevre eğitimi verdik. Atık ve çevre ilişkisi, atıkların çevreye verdikleri zararlar ve geri dönüşümün doğal kaynakları nasıl koruduğunu anlattık" dedi.

Başkan Böcek, ayrıca ilçedeki eko okullarla işbirliği içinde etkinlikler düzenlediklerini aktardı. Böcek daha sonra Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Koordinatörü Lokman Atasoy, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ile birlikte öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları eşyaların sergilendiği stantları gezdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Başkan Böcek stantları gezerken

===

Disney gösterisi çocukları büyüledi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ekonomik düzeyi düşük ailelerin okuyan çocuklarına 'Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali'ni izlettirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da izlediği müzikal, Antalya Akvaryum'un yanına kurulan dev çadırda gerçekleşti.

Kepez bölgesindeki 9 okuldan 670 öğrenci ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi Kreş Gündüz Bakımevi, Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi ve Engelli Danışma Merkezi'nden de 250 kişiden oluşan toplam 920 çocuğun izlediği 'Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali' büyük beğeni topladı.

Başkan Akaydın, bu tür etkinliklerin süreceğini bildirdi. Çocukların çok eğlendiği müzikal tiyatroda Mickey Mouse ve arkadaşları Minnie, Donald ile Goofy ile 'Küçük Deniz Kızı', 'Aladdin' gibi yıldızların da aralarında bulunduğu 25'ten fazla Disney kahramanı, aynı gösteride yer alıyor.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gösteriden ve çocuklardan fotolar

===

Kruvaziyerde hedef 1.5 milyon yolcu

Antalya Limanı'nın işletmeciliğini 2007 yılında alan Port Akdeniz, o yıl 15 bin olan kruvaziyer yolcu sayısını 2012'de 159 bine yükseltti. Yeni hedef ise 4 yıl içinde 1.5 milyon yolcu.

Global Holding bünyesindeki Port Akdeniz Antalya Limanı'ndaki kruvaziyer turizmine ilişkin gelişmeler ve hedefler anlatıldı. Global Holding olarak Antalya Limanı'na turizm ve ticari alanda toplamda 22 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildiğini belirten Global Liman İşletmeleri Pazarlama Direktörü Figen Ayan, Antalya'nın Avrupa'nın en iyi indi-bindi limanı adaylarından biri olması yönünde çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Antalya'nın turizm altyapısıyla da buna çok uygun olduğunu dile getiren Figen Ayan, 2007 yılında 15 bin yolcu gelen Antalya Limanı'nın indi-bindi limanına dönüşmesiyle büyük ilerleme kaydettiğini söyledi. Antalya'yı Akdeniz'in doğu ve güneyindeki tek indi-bindi limanı olarak gösteren Figen Ayan, bu yönüyle de kilit durumunda olduğunu ifade etti.

Mevcut terminalin yüzde 60 büyütüldüğünü dile getiren Ayan, 2010'da Antalya Limanı'na yalnızca 12 gemi firması sefer düzenlerken, 2012'de bu sayının 26'ya yükseldiğini açıkladı. 2007'de 15 bin, 2008'de 25 bin, 2009'da 13 bin yolcunun geldiği limanın 2010 itibariyle indi-bindi limanına dönüştüğünü belirten Ayan, "2010'da 138 bin, 2011'de 139 bin, 2012'de de 159 bine yükseldi. İndi-bindi operasyonu sayesinde önümüzdeki 4 yıl içinde 10 kat daha fazla yolcu hedefliyoruz."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Antalya Limanı'nı indi-bindi olarak kullanan 2 bin 500 yolcu kapasiteli AIDA DIVA 8'er günlük iki Akdeniz turu düzenliyor. Önünde Port Akdeniz personeli ve Figen Ayan

===

Jandarma uyuşturucuya geçit vermiyor

ALANYA'da bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri 2 bin 131 kök Hint keneviri ve 210 adet uyuşturucu hap ele geçirdi. Alanya merkez ve Mahmutlar Beledesi'nde gelen ihbarları değerlendiren jandarma ekipleri, operasyonlar kapsamında ilk Kargıcak Beldesi'nde ormanlık alanda arama yaptı. Aramada, 527 kök Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili 59 yaşındaki M.K. gözaltına alındı.

Mahmutlar Beldesi Gözüküçük Köyü'nde ise H.G'ye (43) ait bahçede 1452 kök, aynı köyde A.G. ve M.G'ye ait bahçede 152 kök, Hint keneviri ele geçirildi. Demirtaş Beldesi'nde yapılan yol kontrolünde ise bir yolcu minibüsündü G.E.(19) ait çantada 210 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Muhittin Böcek Akdeniz Yerel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title