Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Muammer Saygılı portre, toplantı genel.

Foto: Muammer Saygılı portre, toplantı genel.

===

Büyükşehir bayrama hazır

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesim yerleri belirlenirken, birimlerde görev dağılımı yapıldı.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri alıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Zabıta ve İtfaiye başta olmak üzere birçok birim, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamlarken, belediye birimleri arasında koordinasyonun sağlanması için görevlendirmeler de yapıldı.

2 YERDE KURBAN KESİMİ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi, Yeşilbahçe Kapalı Cumartesi Pazarı (Dedeman karşısı), Meltem Mahallesi LPG'li Araç Muayene İstasyonu'nu (Yeni Adliye Sarayı yanı) kurban kesim yerleri olarak belirledi. Kurban kesim noktalarında güvenlik, sağlık ve çevre güvenliği açısından da gerekli önlemler alınacak. Veteriner Müdürlüğü ücretsiz kesim yerlerinde kurbanlıkların canlı ve kesim sonu muayenelerini yapacak, Sağlık Müdürlüğü çalışanları da olası yaralanmalara karşı kesim yerlerinde hazır bulunacak.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA OLACAK

Bayramda Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda çalışan personel görev başında olacak. Arife günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini arttıracak olan zabıta ekipleri, Uncalı ve Andızlı mezarlıklarında da halkın mezarları rahat ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alacak. Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda din görevlileri hazır bekleyecek.

Mezarlıklarda vatandaşlara şeker ikram edilecek. Vatandaşlar, şikayetlerini 249 50 84 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek. ASAT Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, vatandaşın herhangi bir su arızası durumunda ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabileceklerini kaydetti.

GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri 10 ayrı grup olmak üzere toplam 250 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez Grup başta olmak üzere, Cumhuriyet İtfaiye İstasyonu, Fener, Döşemealtı, Varsak, Aksu, Beldibi, Kaleiçi, Çamlıbel, Gürsu grupları ve motorize ekipler olası bir yangına karşı 24 saat göreve hazır olacak. Vatandaşlar olası yangın ihbarını ALO İTFAİYE 110 numaralı telefona yapabilecek.

HUZURLU BİR BAYRAM DİLEDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri için bütün önlemleri aldıklarını belirterek, "Belediyemizin bütün birimleri hazırlıklarını tamamladı. Zabıta, itfaiye, veterinerlik, sağlık ekipleri ve diğer birimler bayram süresince görevlerinin başında olacak. Halkımızın Kurban Bayramını kutluyorum. Vatandaşlarımızın huzur, sağlık ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirmelerinin temenni ediyorum" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kurban kesim yeri fotosu

===

İtfaiyeci korteji alevli oldu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Antalya İtfaiyesi ile Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu'nun birlikte düzenlediği 8'inci İtfaiye ve Kurtarma Sporları Şampiyonası kortej geçişi yapıldı. 16 Ekim'de başlayan ve 5 gün devam edecek şampiyonanın ikinci gününde gerçekleşen korteje, Türkiye'yle birlikte Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya ve Ukrayna olmak üzere 15 ülkeden 450 sporcu katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe sporcular meşalelerle katılırken, kortejde yer alan Bulgaristan bandosu ve Bulgar artistik cimnastik takımının kız sporcuları ilgi odağı oldu. Kortej, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde sona erdi. Burada sporcuları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın karşıladı. Takımları selamlayan Başkan Akaydın, kortejin ardından düzenlenen kokteylde 'Hoş geldiniz' konuşması yaptı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kortejden foto

===

Kolejlilerin dil başarısı

HER yıl Cambridge Üniversitesi İngilizce dil sertifika sınavlarına en fazla öğrenci katılımı sağlayan İSTEK Antalya Yeditepe Koleji, bu yıl da ortaokul 6, 7, 8'inci ve Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerinin katıldıkları KET, PET ve FCE sınavlarında büyük başarı elde etti.

Cambridge Üniversitesi dil sertifika sınavına, İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden 98 öğrenci katıldı. Bu yıl ilk kez uygulanan 'Pass with Distinction' (en üst seviye) B1 düzeyinde sınava giren ortaokul 6. sınıf öğrencilerinden Şafak Karhan Şahin ve 7'nci sınıf öğrencilerinden Alara Şahin, üstün başarı belgesi aldı.

Soruların Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlandığı ve sınavların British Council tarafından yapıldığı İngilizce dil sertifika sınavında yüzde 100 başarı elde eden İSTEK'li öğrenciler, elde ettikleri başarının haklı gururunu yaşadı.

Okulda düzenlenen törende KET, PET ve FCE sınavlarında başarılı olan öğrencilere, okul yönetimi tarafından sertifikaları verildi. Okul yönetimi, Cambridge Üniversitesi İngilizce dil sertifika sınavlarında öğrencilerin gösterdiği üstün gayret ve başarılarından dolayı öğrencileri ve öğretmenleri kutladıklarını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

GÜNLÜ

Aspendos Güzeli seyirciyle buluşuyor

KEPEZ Belediye Tiyatrosu'nun (KBT) yeni sezon oyunu 'Aspendos Güzeli'nin ilk gösterimi, yarın (Cumartesi) Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapılacak. 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyunla perdelerini açan ve geçen hafta 'Barışa Maya Nasrettin Hoca' adlı oyunu sahneleyen KBT, Kepezli tiyatro severleri yeni bir oyunla buluşturuyor. İki perdelik, müzikli, komedi oyunu 'Aspendos Güzeli' seyirci karşısına çıkıyor. Yeni oyunun prömiyeri Sakarya Bulvarı'ndaki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yarın saat 20.00'de yapılacak.

'Aspendos Güzeli', Hüseyin Erdoğan'ın, Terentius'un 'Andros Güzeli' adlı oyunundan Antalya'ya uyarlayarak yönettiği iki perdelik, müzikli bir Akdeniz komedisi. KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli ile birlikte Özlem Davutoğlu, Özge Efe, Derya Bütev, Cengiz Kaya, Hatice Yalav, Demet Dilara Adamhanoğlu, Emre İnal, Aykut Keser, Hüseyin Yorgancı, Semagül Demir, Dudu Yürekli, Mustafa Samanlı ve Nisa Acar'ın rol aldığı oyunun müziğini İhsan Kılavuz, ses-efektini Refik Yardımcı, ışığını Mustafa Uçak, asistanlığını ise Oya Güzel yapıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan foto

===

Vali'den başsağlığı ziyareti

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, cinayet sonucu öldürülen Fatma Nur Çelik'in ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Başsağlığı ziyaretinde Vali Altıparmak'a, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam eşlik etti. Vali Altıparmak, geçen hafta İstanbul'da evinde cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik için kurulan taziye çadırında ailesine başsağlığında bulunarak sabır diledi. Taziye çadırında aile üyeleriyle bir süre görüşen Vali Altıparmak, hazır bulunanlarla birlikte Fatma Nur Çelik için dua etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Taziye ziyaretinden foto

===

Kongre büromuz IMEX Amerika'da

ANTALYA'yı uluslararası kongre turizmi pazarında öne çıkarma çalışmaları yürüten Antalya Kongre Bürosu (ACB) Amerika IMEX Fuarı'na katıldı. Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı ve Antalya Kongre Bürosu (ACB) Başkan Yardımcısı Nizamettin Şen Antalya'nın ilk yıldan beri IMEX Fuarı'na katıldığını bildirdi. Şen, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Amerika IMEX fuar dergisinde üç gün tam sayfa Antalya'nın golf, kültür ve kongre turizmi görsellerinin öne çıkarıldığı ilan yayınlandığını kaydetti.

Şen, kongre ve toplantı turizmi için aranılan bütün özelliklere Antalya'nın sahip olduğunu, yüksek standartlarda kaliteli hizmete sahip konaklama merkezlerinin yanı sıra, iklim özellikleri, tarihi doku ve kültürel çekicilikleri ile Antalya'nın kongre ve toplantı turizmi için eşsiz olanaklar sunduğunu belirtti. ACB Genel Müdürü Sinan İnan da, Antalya'nın kongre ve fuar turizmi açısından hak ettiği payı almasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Nizamettin Şen ve Sinan İnan fuarda ve dergide yayımlanan yazı

===

YAPEX 20'nci kez kapılarını açtı

YAPI endüstrisinin en önemli fuarları arasında yer alan 'YAPEX Yapı Fuarı', 20'nci kez kapılarını açtı. Ulusal ve uluslararası düzeyde 300'ün üzerinde katılımcı ve 30 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği fuarda bu yıl ilk kez ÇEKÜL Vakfı, Tarihi Kentler Birliği ve Heritage Europe kurumları ile işbirliği ile Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı eş zamanlı düzenleniyor.

Fuar kapsamında katılımcılar için interaktif uygulamalara da yer verilecek, usta-çırak ilişkisiyle günümüze ulaşan zengin yapılar Restorasyon Köyü'nde bir araya getiriliyor. Gaziantep, Kastamonu, Mardin, Konya, Malatya gibi kentlerden gelecek ustalar, uygulamalı olarak zanaatlarını oluşturulan bu köyde sergiliyor.

Tarihi kentler ise ödüllerini YAPEX Yapı Fuarı'nda alacak. 48 belediyenin 34 proje ve 30 uygulama ile katıldığı 'Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödülleri, YAPEX Tadilat Fuarı'nda 19 Ekim Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verilecek. TKB 2011 Özendirme Ödülleri Sergisi fuar boyunca ziyaret edilebilecek.

YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı'nın açılışı öncesinde ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Akdeniz Tanıtım AŞ Genel Müdürü Fatih Onkar ile Yapı Güvenliği Deprem Komitesi Başkanı Galip Sayıl basın toplantısı düzenledi.

Ardından Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen, Avrupa Tarihi Kentler Birliği Başkanı Luis Roppe ve çok sayıda davetlinin katılımı ile fuar açılışı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Yüksel, tarihi ve kültürel mirasımızın korunması için tek şemsiye, tek çatı altında koruma politikaları üretilmesinin önemine dikkat çekti. Başkan Akaydın ise tarihi ve kültürel miraslarımızın korunmasına yönelik geçmişte önemli hataların yapıldığını ve Antalya için bu değerlerin turizmle buluşturulması gerekliliğini anlattı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış, basın toplantısı ve fuardan

--- KUTU ---

YAPEX'te İbradı

Evleri Sergisi

ANTALYA'nın İbradı ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Ormana Beldesi ve Ürünlü Köyü'ndeki tarihi ev fotoğraflarından oluşan sergi Antalya Fuar Merkezi'nde (ANFAŞ) başlayan YAPEX Restorasyon Fuarı bünyesinde açıldı. YAPEX Restorasyon Fuarı 4'üncü Salon'da 464 nolu standa yer alan sergi, 21 Ekim tarihine kadar 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebiliyor. Sergide Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğretim elemanı Dr. Hasan Üstün ve gazeteci Bülent Ülker'in İbradı, Ormana ve Ürünlü'de çektiği 60 adet konak, düğmeli ev ve bağ evi fotoğrafı yer alıyor.

İbradı, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nca 'kentsel sit' ilan edilmiş 56 yapı 'kültür varlığı' olarak tescil edilmişti. Bu kararla Ormana Beldesi'nde 49 ve Ürünlü Köyü'ndeki 29 tescilli yapı ile birlikte İbradı İlçesi'nde toplam 134 geleneksel mimari örneği yapı koruma altına alınmış oldu. İlçenin kültürel ve doğal değerlerini korumak ve tanıtmak amacıyla İbradı Kaymakamlığı, İbradı ve Ormana belediyeleri ile hemşeri vakıf ve derneklerinin oluşturduğu 'İbradı, Ormana ve Ürünlü Tanıtım Grubu' tarafından düzenlenen sergi daha sonra Ankara ve İstanbul'a taşınacak.

Foto: Sergide yer alan fotoğraflardan

==========

ALO SİNEMA

==========

ANTALYA

=======

SİNEMAY LAURA : 0 242 324 40 00

-------------

SALON 1 OĞLUM BAK GİT

SALON 2 TAKİP İSTANBUL

SALON 3 ÇANAKKALE 1915

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 PARANORMAN

SALON 6 UZUN HİKAYE

CINEMAXIMUM : 0 242 230 14 14

-----------

SALON 1 CESUR-UZUN HİKAYE

SALON 2 TETİKÇİLER

SALON 3 AYI TEDDY

SALON 4 TAKİP İSTANBUL

SALON 5 ÇANAKKALE 1915

SALON 6 UZUN HİKAYE

SALON 7 PARANORMAN

SALON 8 PARANORMAL ACTIVITY 4

CINETIME ÖZDİLEK: 0 242 345 90 00

-----------------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 SAMMY'NİN MACERALARI-UZUN HİKAYE

SALON 3 ÇANAKKALE 1915

SALON 4 UZUN HİKAYE

SALON 5 PARANORMAN-ÖLÜMCÜL DENEY 5

SALON 6 OĞLUM BAK GİT

SALON 7 PARANORMAL ACTIVITY 4

DEEPO : 0 242 340 62 00

-----

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 ÇANAKKALE 1915-UZUN HİKAYE

SALON 3 OĞLUM BAK GİT

SALON 4 SAMMY'NİN MACERALARI 2

SALON 5 UZUN HİKAYE

SHEMALL CİNEMAPİNK : 0 242 324 14 85

------------------

SALON 1 SAFTİRİK GREG'İN GÜNLÜĞÜ

SALON 2 UZUN HİKAYE

SALON 3 UZUN HİKAYE

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 TAKİP İSTANBUL

SALON 6 SAMMY'NİN MACERALARI 2

MEGAPOL : 0 242 237 01 31

-------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 UZUN HİKAYE

SALON 3 ÇANAKKALE 1915

SALON 4 OĞLUM BAK GİT

PLAZA : 0 242 312 62 96

-----

SALON 1 SAMMY'NİN MACERALARI-YARGIÇ DREDD

SALON 2 ÇANAKKALE 1915

SALON 3 UZUN HİKAYE

SALON 4 PARANORMAL ACTIVITY 4-UZUN HİKAYE

SALON 5 ÇANAKKALE 1915

SALON 6 PARANORMAL ACTIVITY 4

SALON 7 OĞLUM BAK GİT

BURDUR

======

OSKAR: 0 248 233 19 66

------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 UZUN HİKAYE

SALON 3 UZUN HİKAYE

OSKAR 2: 0 248 233 19 66

--------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

ISPARTA

=======

CINEMA-PİNK: 0 246 228 26 88

------------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 OĞLUM BAK GİT

SALON 3 UZUN HİKAYE

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 PARANORMAL ACTIVITY 4

SALON 6 SAMMY 2-TAKEN

SİNEMETRİK SARAÇ: 0 246 232 69 14

-----------------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 ÇANAKKALE 1915

SALON 3 AYI TEDDY

AFYONKARAHİSAR

==============

CINEMOVIE KILER : 0 272 215 99 10

---------------

SALON 1 NAPCAZ ŞİMDİ?

SALON 2 CESUR

SALON 3 ÇANAKKALE 1915

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 ÇANAKKALE ÇOCUKLARI

SALON 6 KORKU KAPANI

CINEMOVIE AFIUM : 0 272 252 55 35

---------------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 ÇANAKKALE 1915

SALON 3 UZUN HİKAYE

SALON 4 ÖLÜMCÜLL DENEY 5-SAMMY'NİN MACERALARI 2

SALON 5 UZUN HİKAYE

SALON 6 PARANORMAN

SALON 7 PARANORMAL ACTIVITY 4

SALON 8 OĞLUM BAK GİT

SALON 9 TAKİP İSTANBUL

ZEYLAND CINENS : 0 272 246 30 22

---------------

SALON 1 BUZ DEVRİ 4-VİKİNG EFSANESİ

SALON 2 ÇANAKKALE 1915

SALON 3 VAMPİR AVCISI

SALON 4 KABUS

SALON 5 ÇANAKKALE 1915

SALON 6 NAPCAZ ŞİMDİ?

ALANYA

======

ALANYUM : 0 242 515 21 69

-------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 ÇANAKKALE 1915

SALON 3 CESUR-CEHENNEM MELEKLERİ 2

DAMLATAŞ ÖRNEK: 0 242 513 26 71

---------------

SALON 1 ÖLÜMCÜL DENEY 5

SALON 2 UZUN HİKAYE

SALON 3 UZUN HİKAYE

SALON 4 BUZ DEVRİ 4-DABBE: BİR CİN VAKASI

SALON 5 AYI TEDDY

SALON 6 KABUS

SALON 7 BASKIN

SALON 8 ÇANAKKALE ÇOCUKLARI

MANAVGAT

========

MANAVGAT KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 743 05 24

-----------------------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 UZUN HİKAYE

SALON 4 DABBE: BİR CİN VAKASI

SALON 5 CESUR

SALON 6 CEHENNEM MELEKLERİ

KUMLUCA

=======

50. YIL KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 887 50 70

----------------------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

FETHİYE

=======

HAYAL : 0 252 612 13 14

------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 UZUN HİKAYE

SALON 3 UZUN HİKAYE

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 ÇANAKKALE ÇOCUKLARI

===

-----------------

HAFTANIN FİLMLERİ

-----------------

ÇANAKKALE 1915

--------------

Balkan Savaşı'nda hezimete uğrayan bir milletin dirilişinin hikayesi. Rusya'ya yardım etmek ve İstanbul'u işgal etmek amacıyla Çanakkale'ye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran Müttefik Kuvvetler'in hiç bir silahın yurt sevgisinden daha güçlü olmadığını anladıkları, birçok isimsiz kahramanın destansı hikayeleriyle ulaşılan zaferin öyküsü.

PARANORMAL ACTIVITY 4

---------------------

Dünyanın dört yanında fırtınalar kopartan ve kendisine has hayran kitlesi ile gişesini katlayan Paranormal Activity serisinin dördüncü filminin yönetmenliğini Ariel Schulman ve Henry Joost üstleniyor. Gerilimin dozunun yüksek olduğu filmde Kaite ve kardeşinin bu sefer çocukluk yıllarına geri dönerek, geçmişte yaşananlar sıra dışı olaylara tanıklık edeceğiz. Zira yetişkinlik döneminde başımıza gelen pek çok şeyin gizli nedeni çocukluk yıllarında yatar.

OĞLUM BAK GİT

-------------

Son günlerde fenomen haline gelen 'Oğlum bak git' videosu neredeyse herkesin gözdesi. Sanal alemde tıklanma rekoru kıran 'Oğlum Bak Git' videosu başarılı işlerinde ortaya çıkmasına zemin hazırladı. İnternete yüklenen ve ana haberlere bile konu olan "Oğlum bak git" videosundan yola çıkılarak aynı adla çekilen filmin başrolünde Yavuz Seçkin bulunuyor.

PARANORMAN

----------

Norman ölü insanların ruhlarını görebilen, onlarla konuşup iletişime geçebilen 10 yaşlarında, sevimli bir çocuktur. Birgün yaşadığı kasabayı zombiler basar ve çok korkmuş olan kasaba halkının ondan başka yardım isteyecek kimsesi yoktur. Üstelik bu her zamanki gibi başa çıkabileceği bir durum değildir. Kasabanın üzerine yüzyıllardır süren bir lanet musallat olmuştur ve Norman'ın bu meseleyi çözmesi için sadece zombilerle değil hayaletler, cadılar ve laftan anlamayan yetişkin insanlarla da uğraşması gerekecektir. Hayaletlerle konuşabilme yeteneği, onun paranormal güçlerinin başka diyarlardaki sınırları zorlamasına yol açacak mıdır?

UZUN HİKAYE

-----------

"Uzun Hikaye", 1950'li yıllarda Bulgaryalı Ali'nin delikanlılık çağlarında Eyüp'te yazlık sinema işletmecisinin kızı Münire ile kaçmasını ve birbirlerine olan sevda öyküsünü anlatıyor. Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden uyarlanan filmde, Ali'nin eşitlik ve adalet tutkusunun doğurduğu sonuçlar nedeniyle kasaba kasaba dolaşan bu aile; gittiği her kasabada hayatın farklı bir yüzüyle tanışıp birçok şeye direnmek zorunda kalır.

TAKİP İSTANBUL

--------------

Emekli CIA ajanı Bryan Mills ve karısı, Mills'in kendi kızını kurtarmak için öldürdüğü katilin babası tarafından İstanbul'da rehin alınırlar. Bryan Mills, ailesini kurtarmak için İstanbul'da yüksek aksiyonlu bir kovalamacaya girer ve ajanlık günlerinden edindiği tüm gizli yeteneklerini ve kabiliyetini kullanır.

SAMMY'NİN MACERALARI 2

----------------------

Sammy ve Ray, mercan adasında kumun ve denizin tadını çıkarmakta ve kaplumbağa yavruları Ricky ve Ella'yı denize götürmektedir. Aniden, yanlarına yasak bölgede avlanmaktan çekinmeyen bir avcı yanaşır ve ikisini, turistlere gösterilecekleri özel bir akvaryuma götürür. Çeşitli kaçış denemesinden sonra güney denizlerine doğru yol alırlar.

===

Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu

MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 226 gram esrar ele geçirdi. Bir istihbaratı değerlendiren polis, E.E.'ye ait iş yerine baskın düzenledi. Yapılan aramada işyeri sahibi E.E.'nin kardeşi E.E. ye ait olduğu tespit edilen satışa hazır 46 paket halinde satışa hazır 226 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan E.E. sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Uyuşturucudan foto

===

Kumluca'da silahlı kavga

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. İddiaya göre 55 yaşındaki Cemil Z. ile 64 yaşındaki Adnan S., aralarındaki alacak-verecek meselesini konuşmak için Adnan S.'nin narenciye Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan evinde buluştu. Burada ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Cemil Z. üzerinde taşıdığı tabancayla Adnan S.'ye ateş ederek olay yerinden kaçtı. Haber verilmesi üzerine Kumluca Devlet Hastanesi'ne gönderilen Adnan S. tedaviye alındı. Polis olaydan sonra teslim olan Cemil Z.yi gözaltına aldı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Yaralı ambulansa taşınırken

===

EVOP mezunları sertifika aldı

MANAVGAT Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi tarafından organize edilen, Sema Koleji ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nin işbirliğinde yürütülen Evlilik Okulu Projesi'nin (EVOP) 5'nci dönem kursiyerleri mezun oldu. Bu eğitim öğretim yılında 2'cisi düzenlenen kurstan mezun olan 50 kişi sertifikalarını aldı. Evlenecek olanların ve evli çiftlerin katıldığı Evlilik Okulu'nda kursiyerlere evlilik nedir, evlilikte iletişim nasıl sağlanır, evlilikte iletişimi bozan faktörler nelerdir, kadın psikolojisi erkek psikolojisi, evlilikte cinsellik, sevgi dilleri ve anne baba tutumu konusunda eğitim veriliyor.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, EVOP projesiyle şuurlu bir aile yapısının oluşmasına yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Milletlerin çekirdeğinin ailenin oluşturduğunu belirten Kaymakam Bulgurlu, "Aile çürümeye başlarsa milleti ayakta tutmak mümkün olmaz. Son yıllarda değişen şartlar nedeniyle geleneksel büyük aileden çekirdek aileye doğru geçişin çok hızlı oldu. Toplumumuzda milletimize ait milli ve manevi değerleri ayakta tutmak önemlidir" dedi.

Kaymakam Bulgurlu, projenin temel amacının, genel olarak ailenin milli, manevi ve toplumsal açıdan önemini evli ve yeni evlenecek çiftlere anlatmak, doğabilecek problemlere engel olmak, mevcut ailevi problemlere de danışmanlık yaparak çözüm yolu üretmek olduğunu söyledi. Bulgurlu, kursiyerlere, eşler arasında iletişimi artırma, problem çözme yeteneğinin kazandırılması, mutlu ve huzurlu bir aile yapısı oluşturma, çocuk eğitiminde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulma ve aile içi şiddet konularında detaylı bilgiler verildiğini anlattı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Kaymakam Bulgurlu

===

Kurban etini dinlendirin

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Kılıç, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara kurbanlık seçimi konusunda uyarıda bulundu. Sağlıklı kurbanın tüylerinin parlaklığından ve tüylerin belli bir yöne doğru akmasından anlaşılacağını belirten Prof.Dr. Kılıç, "Kurbanlık hayvanın gözlerinin canlı bakması ve duruşunun sağlam olması gerekiyor. Eğer hayvanda herhangi bir burun akıntısı, pis kokulu, ishal, ödem, yara, yürümede bozukluk ve durgunluk varsa bu hayvanların kesimi uygun değildir" dedi.

Kanunen gebe, doğumunu yeni yapmış, verem gibi hastalığı olan hayvanların kesiminin kesinlikle yasak olduğunu anlatan Prof.Dr. Kılıç, alıcıların hayvanın dış görüntüsüne bakarak elle muayene dediğimiz 'palpasyon' işlemini yaparak hayvanın ne kadar etli ve sağlıklı olduğunu belirleyebileceklerini vurguladı. Kurbanlık hayvanın kesimden önce dinlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Prof.Dr. Kılıç, çok uzun yoldan getirilen hayvanların dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

ETLER 1 GÜN DİNLENDİRİLMELİ

Kesim sonrasında elde edilen etlerin ise bir günlük dinlendirmeye tabii tutulması gerektiğine dikkat çeken Prof.Dr. Kılıç, "Genellikle 14-15 derecenin altındaki sıcaklıklarda belli bir süre bekletildikten sonra artı 4 derecede bir gün bekleme işlemi yapılır. Et bu şekilde olgunlaşır ve tüketime hazır hale gelir" diye konuştu. Prof.Dr. Kılıç, kıyma çekmek isteyenlerin de etleri mutlaka bir gün dinlendirmesini gerektiğine vurgu yaptı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA=

Foto: Birol Kılıç

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale İstanbul Manavgat İbradı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title