Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da 5 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

Fotosuz

===

GÜNLÜ

5 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da 5 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Çarşamba ve perşembe günleri 08.30-16.30 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Aksu İlçesi Kemerağzı, Kundu, Lara Hill Villaları ve civarı elektriksiz kalacak. Perşembe 09.00-11.00'de Çaybaşı Mahallesi 1372, 1359, 1357, 1365 sokaklar, cumartesi aynı saatlerdeki kesintiden Konuksever Mahallesi ve civarı etkilenecek.

Perşembe, cumartesi ve pazar 08.00-16.00, cuma 08.00-12.30 ile 14.00-16.00'daki çalışmalar nedeniyle Varlık Mahallesi 189, 198, 201, 202, 204 sokaklar, Kazım Karabekir ve Yıldız caddeleri, Defterdarlık Bulvarı, Altındağ Mahallesi 147, 150, 151, 152, 153, 156, 159, 161, 162, 164 sokaklar, 100. Yıl Bulvarı, Yıldız Mahallesi 223, 235, 248 sokaklar, Hamidiye, Piri Reis caddeleri elektrik alamayacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Hükümlüler falezleri temizledi

MURATPAŞA Belediyesi ve Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan' faydalanan hükümlüler, kamu hizmeti olarak Antalya'nın simgesi falezleri temizliyor. Cezalarının bitmesine 1 yıl kalan hükümlüler, 4 haftada 20 saat kamu hizmeti yapıyor.

TOPLUMA FAYDALI OLUYORUZ

Doğa harikası falezlerin korunması ve temizliğine dikkat çekmek istediklerini belirten Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatma Kırımlıoğlu, "Hükümlü arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızdan falezlerin temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz" dedi.

ALTERNATİF CEZA SİSTEMİ

Denetimli serbestliğin alternatif bir ceza sistemi olduğunu dile getiren Antalya Denetimli Serbestlik Müdürü Yavuz Kaya, "Uygulamanın en temel özelliği hükümlülerin cezaevinde değil, belirli koşullar altında toplum içerisinde cezalarını çekmeleri. Hükümlüler ceza infaz kurumuna, cezalarının son 1 yılını denetimli serbestlik altında geçirmek için başvuruyor. Bu süreçte onlara belirli yükümlülükler yükleniyor. Bunların en önemlisi kamu hizmeti yükümlülüğüdür. Asıl amacımız suça karışmış insanları topluma kazandırmak" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Temizlik çalışmasından ve toplu foto

===

Muhtar teyzeye ziyaret

TED Antalya Koleji 4'üncü sınıf öğrencileri, Demircikara Mahallesi Muhtarı Ayşe Peçen'e ziyarette bulundu. TED'li öğrencilerin sorularına yanıt veren Muhtar Peçen, yerel yönetimlerin nasıl çalıştığını, muhtarların görevlerini, azaları ve ihtiyar heyetini anlattı. Peçen, kendi sorumluluğunda olan bölgedeki hasta, yaşlı, ihtiyaç sahibi olan herkesi takip ettiğini, futbol takımı kurduklarını ve Muratpaşa Belediyesi'nden de çok büyük destek aldıklarını belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Muhtar ziyaretinden foto

===

Kolejliler Minicity'de

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencileri, antik çağlardan günümüze uzanan binlerce yıllık Anadolu uygarlıklarının, en seçkin mimari eserlerinin minyatürlerini Minicity'de yakından tanıma ve inceleme fırsatı buldu.

Gezide, eserlerin yerleri, yapılış tarihi, kim tarafından yapıldığı, zaman içinde yapılan değişiklikler öğretmenleri tarafından öğrencilere anlatıldı. Öğrenciler, orijinallerinin 1/25 oranında küçültülen eserlerin, uzman maketçilerin sabırlı ve titiz çalışmaları sonucunda şekillendiğini öğrendi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Minicity ziyaretinden foto

===

Sunis Hotel Su yönetimi, iş ortaklarıyla buluştu

SUNİS Hotels Grubu'na katılan design otel kategorisindeki 5 yıldızlı Sunis Hotel Su sahip ve yönetici kadrosu, iş ortağı acentelerle bir araya geldi. Sunis Hotel Su Beach'de düzenlenen geceye katılan acentelerin sahip ve temsilcileri ile tanışan Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, turizm hedeflerini büyüterek devam ettireceklerini söyledi.

Sunis Hotels'in yeni yatırımlara devam edeceğini aktaran Namık Ünal, acentelerin ülke turizminin itici gücü olduğunu vurguladı. Ünal, turist sayısındaki artışta ve destinasyon hedefi göstermede acentelere büyük görevler düştüğünü belirterek, yeni turizm sezonunun huzur, güven ve bol kazançlı geçmesi dileğini iletti. Namık Ünal, otellerde üstün müşteri memnuniyeti misyonundan asla taviz vermeyeceklerini belirtti.

Sunis Hotel Su Genel Müdürü Kurtuluş Gülşen de geceye katılan acente sahip ve temsilcilerine "Bizi biz yapan iş ortaklarımız" diye seslendi, işbirliğinin devamı dileğinde bulundu. Gülşen, geliş amacı ister iş, isterse tatil olsun Sunis Hotel Su misafirlerine kişiye özel tüm beklentilerini alabilecekleri, mükemmel bir konaklama keyfi yaşatmaya çalışacaklarını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Akaydın yabancı öğrencilere Antalya'yı tanıttı

'DÜNYANIN Sekizinci Harikası Benim Şehrimde' adlı AB Projesi kapsamında Antalya'ya gelen İtalya, İspanya, Hollanda ve Polonya'dan 19 öğrenci ile 14 öğretmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencileri Antalya hakkında bilgilendiren Başkan Mustafa Akaydın, dünyanın en güzel kentinin belediye başkanı olduğunu söyledi.

ANTALYA'NIN GÜZELLİKLERİNİ ANLATTI

Akdeniz'in en temiz kentlerinin başında Antalya'nın geldiğini ifade eden Akaydın, Antalya'nın tarihi, kültürü ve doğasıyla çok zengin olduğunu kaydetti. Kent tarihinin çok eskiye dayandığını belirten Akaydın, Antalya'nın, şehir merkezinde denize girilebilen ender kentlerden olduğunu söyledi. Antalya'nın güzelliklerini öğrencilere anlatan Akaydın, konuklarına hediyeler vererek uğurladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Engelli öğrenciler masa tenisinde yarıştı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, engelli öğrenciler arasında masa tenisi turnuvası düzenledi. Özel Büyükşehir Özel Uygulama Merkezi'nin Güngör Gencer İlköğretim Okulu işbirliğinde engelli öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak ve sosyal beceri kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiği turnuva, heyecana sahne oldu. Engelli öğrenciler masa tenisinde kıyasıya mücadele ederken, gösterdikleri performans büyük beğeni topladı. Turnuvada mücadele eden öğrencileri, aileleri ve arkadaşları da yalnız bırakmadı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Turnuvadan foto

===

Minibüsün altında can verdi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde işe giden 52 yaşındaki Ayşe Koç, geri geri giden servis minibüsünün altında kalarak can verdi. Kaza, saat 09.00 sıralarında Mahmutlar Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Zafer Caddesi'nde meydana geldi. Sabah evinden çalıştığı otele gitmek için çıkan Ayşe Koç, yolun karşısına geçmek isterken geri manevra yapan Ö.Ü idaresindeki 07 N 5737 plakalı servis minibüsünün altında kaldı. Olay yerinde ezilerek can veren Koç'un cenazesi, güçlükle sıkıştığı minibüsün altından çıkartıldı. Koç'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Alanya Belediye Mezarlığı Morgu'na gönderildi. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Olay yerinden foto ve Ayşe Koç

===

Gazipaşa'da deniz sezonunu açıldı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hava sıcaklığının 30, deniz sıcaklığının 20 dereceye çıkması üzerine, serinlemek isteyenler soluğu denizde aldı. Sahile akın edenler, güneşin tadını çıkardı, bol bol yüzdü. Arkadaşlarıyla Selinus Plajı'nda güneşin keyfini çıkarıp denize giren Gülçe Oğuz, bu yıl ilk kez denize girmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ankara'dan tatille gelen Melis Özcan ise "Deniz sezonunun açılışını yaptık. Su biraz soğuk ama denize girmemize engel değil" dedi. Meteoroloji yetkilileri ise hava sıcaklığının artarak devam edeceğini bildirdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Denize girenler

===

Çatıda Hint keneviri yetiştiriyor

SERİK'te bir ihbarı değerlendiren emniyet ekipleri, evinin çatısına kurduğu mini serada Hint keneviri yetiştiren Z.Ç.'yi gözaltına aldı. İhbar üzerine Z.Ç.'nin oturduğu eve baskın yapan ekipler, yaptıkları aramada, evin çatısındaki mini sera dikkati çekti. Serayı inceleyen ekipler, burada Hint keneviri yetiştirildiğini belirledi. Serada ekili haldeki 115 kök keneviri söken ekipler, yaptıkları aramada 140 gram da esrar ele geçirdi. Uyuşturucu maddeye el koyan ekipler, Z.Ç.'yi gözaltına aldı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Esrardan, seradan

===

Öğrencilerin sinema keyfi

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi kapsamında Ziya Gökalp Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Pansiyonu'nda kalan 79 öğrenciye 'Kahraman Maymun' adlı film izletildi.

50'nci Yıl Kültür Merkezi'nde yapılan gösterimde, filmi, Kaymakam Salih Işık'ın eşi Saadet Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın eşi Azime Çetinkaya da öğrencilerle birlikte izledi.

Gönül Elçileri Projesi'nin Koordinatörü Saadet Işık, "Kumluca Gönül Elçileri olarak ailelerinden uzakta yatılı eğitim gören öğrencilere film bileti hediye ettik. Öğrencileri yoğun ders programında biraz olsun uzaklaştırmak istedik. Onların sinemaya gitmelerini, sinema ortamını görmelerini istedik" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Ayşe Koç Akdeniz Antalya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title