Haberler

AK Parti Akhisar Teşkilatı Menderes ve Demokrasi Şehitlerini Unutmadı

AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin yıldönümü ve demokrasi şehitleri adına 15 ayrı noktada lokma hayrı yaparak mevlidi şerif okuttu.

AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin yıldönümü ve demokrasi şehitleri adına 15 ayrı noktada lokma hayrı yaparak mevlidi şerif okuttu. Anma etkinliğine, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe Başkanı Selçuk Özdağ, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, partililer ve bir çok vatandaş katıldı.

Öğle namazının kılındığı Yeni Gülruh Camisi'ndeki lokma hayrına katılan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ günün anısına bir konuşma yaptı. Özdağ konuşmasında şunları söyledi: "Çok partili hayata geçmiştik, fakat o seçimler açık oy gizli tasnif şeklinde çok çirkin şekilde bir demokrasi ayıbı şeklinde tecelli etmiştir. 1950 yılında ise ilk defa kapalı oy açık tasnif ile Türkiye'de demokrasi çok farklı bir şekilde gündeme gelmişti. Başta Celal Bayar olmak üzere 1950 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek 3 kişi Demokrat Parti'yi kurmuştur. Daha sonra 1950 yılında büyük bir çoğunlukla iktidara geldiler, 1950 yılından 1960 yılına kadar 3 dönem Türkiye'yi yönetti bu insanlar. Türkiye'ye kalkınma hamlelerini sağladılar, yolları yaptılar, barajları yaptılar, eğitim hamlelerine çok iyi bir şekilde önem verdiler. Fakat maalesef Türkiye'deki vesayetçi yapı özellikle Türkiye'nin büyümesini istemeyen özgürlükçü ve zengin bir Türkiye'nin oluşmasını istemeyenler, Türkiye'de bir darbe yaptılar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını sarstılar. Maalesef 1953'lü yıllardan itibaren 1954, 1955 ve 1957' de Türk Silahlı Kuvvetleri'nce cuntalar oluşturdular ve Menderes ve Demokrat Parti'ye karşı ise bunlardan bir an önce kurtulalım mantığı ile hareket etmişlerdir. Bunların dışarıların uzantılarıydı, vesayetçi yapılardı, maalesef bir noktada yeniçeri atıklarıydılar. 1960 yılında Demokrat Parti iktidarı yıkıldı ve 1960 yılından sonra Türkiye'de Yassıada mahkemeleri oluşturuldu. Burada Adnan Menderes ve arkadaşlarını Başbakanlık ve bakanlıklar yapan, hatta 1974 Kıbrıs Harekatını dahi oluşturanların hapishanelerde yattıklarını görüyoruz. 17 Eylül 1961 günün de ise Menderes idam edildi. İdam edilirken de çocuklarına şu ifadeyi kullanmıştı; 'beşeri zaaflarım olabilir ama devletime ve milletime karşı hiç ayıbım olmadı' ifadesini kullanmıştır. ve bir gece yarısı Başbakan idam sehpasına götürüldü, dar ağaçlarında idam edildi ve bu Türkiye'nin ayıbıydı. 1960 yılından sonra Türkiye maalesef 10 yılda bir darbe ile tanıştı. 1971, 1980 darbeleri ile tanıştı. Bunların ardından 28 Şubat post modern darbe ile tanıştı, ardından da özellikle AK Parti iktidarında demokrasiye, demokrasiyi kişiselleştiren bir dönemde Ergenekon gibi darbe girişimleri ile tanışmıştır. Bu dönemler ayıplı dönemlerdi, bu dönemler demokrasimize ihanet etmiştir, bu dönemler bizleri ileri demokrasi ile tanıştırmadı, bu dönemler ekonomimize ihanet etti böylece Türkiye son 50 yıl darbelerle geçti.

Bugün biz arkadaşlarımız ile birlikte her yerde il merkezi ve 18 ilçede olmak üzere mevlütlerle, hatimlerle Adnan Menderes ve arkadaşlarını anıyoruz. Bugün de Akhisar'da Belediye Başkanımız Salih Hızlı, İlçe Başkanımız İsmail Hakkı Şenyiğit, Kadın Kollarımız ile birlikte ve halkımızla beraber Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Ak Parti Türkiye Akhisar Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

title