Haberler

6 İlçeye 2 Bin 800 Keklik Bırakıldı

İl Genel Meclisi üyeleri, doğaya bırakılan kekliklerin avlanmaması için belli yerlerde belli dönemlerde av yasağının uygulanmasını talep etti.
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ediyor.
İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci...

İl Genel Meclisi üyeleri, doğaya bırakılan kekliklerin avlanmaması için belli yerlerde belli dönemlerde av yasağının uygulanmasını talep etti.

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ediyor.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, çekirgelerin yok edilmesi için doğaya bırakılan kekliklerin avcılar tarafından avlanması nedeniyle kekliklere av yasağının getirilmesi için Orman ve Su İşleri bakanlığı Doğa ve Milli Parklar Doğayı Koruma 15. Malatya Bölge Müdürlüğü'ne yazı gönderildi.

Gönderilen yazıya karşılık, Doğa ve Milli Parklar Doğayı Koruma 15. Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ise şöyle:

"16.09.2013 Tarih ve 9563 sayılı yazınızda bahsi geçen 229 no' lu kararda belirtilen Çekirge ile Mücadele amaçlı olarak İlimiz bağlı Pütürge. Arapgir. Akçadağ. Darende, Doğany ol ve Battalgazi ilçelerine toplam 2800 adet Kınalı Kekliğin salımı Bölge Müdürlüğümüzce yapılmıştır. Çekirge ile mücadele de köy muhtarlıkları ve yöre halkı ile yapıları görüşmelerde kınalı kekliklerle başarılı olunduğu görülmüştür 2014 yılı tahsis programı dahilin de Çekirge ile Mücadele çalışmalarında Bölge Müdürlüğümüzce Kınalı Keklik doğaya yerleştirilmeye çalışılacaktır.

Ayrıca Malatya ili sınırları dahilindeki Yaban Domuzu zararlıları ile mücadele çalışmaları kapsamında Darende, Arapgir, Akçadağ ve Pütürge ilçelerinde Bölge Müdürlüğümüzce sürek avı yapılmış olup; Sürek avlarında 22 adet yaban domuzu öldürülmüştür.

Tarıma zarar verecek düzeyde yaban domuzu popülasyonunun arttığı tespit edilmiş, vejetasyon mevsiminin ve ürün hasadının hala devam etmesinden dolayı: Yaban domuzunun daha yoğun olarak sürüler halinde bulunup avlanabileceği düşünülerek 2014 yılı Ocak ve Şubat aylarında Bölge Müdürlüğümüzce ilimiz dahilinde tekrar yaban domuzu sürek avı

düzenlenecektir."

Bu arada, - İl Genel Meclisi toplantısında, Darende İlçesi Aşağıulupınar'a bağlı Doğuş mezrası yolunun iyileştirilmesi,Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Karaterzi Köyü'nün içme suyu ihtiyacı için bir adet sondaj kuyusu vurulması teklileri ise ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Darende Malatya Kınalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title