Haberler

101 Yıl Sonra Ecdatlarını Sahnede Yad Ettiler

Afyonkarahisar Kanlıca Bilgi Evi’nde faaliyet gösteren Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan “Ecdat Sahnede” projesi kapsamında “Çanakkale’den Mektup Var” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Afyonkarahisar Kanlıca Bilgi Evi'nde faaliyet gösteren Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan "Ecdat Sahnede" projesi kapsamında "Çanakkale'den Mektup Var" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Abdullah Kaptan Konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü'nde sahnelenen, "Çanakkale'den Mektup Var" isimli tiyatro gösterisine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Semerkand Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Emin Birliktir, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılmış konuşmasını yapan Semerkend Vakfı Şube Başkanı M. Emin Birliktir, bu tiyatroyla çocukların ecdatlarını en güzel şekilde temsil ettiğini ifade etti. Birliktir, "Semerkand Vakfımız bünyesinde Kanlıca Bilgi Evi'nde faaliyet gösteren gençlik merkezi öğrencilerimiz Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu'na (GENÇ-KON) bir proje sunmuşlar ve projemiz kabul olmuş. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz Çanakkale ruhunu anlatabilmek adına bir tiyatro gösterisi sunacaklar. Gençlerimizin bu denli güzel işler başarması, ecdatlarını bu şekilde yad etmeleri bizleri son derece mutlu etmiştir. Çok güzel şeylerin başarıldığı, çocukların ilim irfan öğrendiği ve Afyonkarnahisar Belediyemizin de bizlere destek olduğu gençlik merkezimiz Kanlıca Mahallesi'nde güzel işlere imza atmaya devam edecek" diye konuştu.

"MURADIMIZ MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARINA SAHİP ÇIKAN NESİL YETİŞTİRMEK"

Dünyanın her tarafında faaliyet gösteren Semerkand Vakfı'nın siyasetle ve ticaretle işinin olmadığını aktaran Birliktir, "Bizim tek muradımız var; milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek. Eskiden 'ben Türk'üm' demekte ayıptı, 'ben Kürt'üm' demekte ayıptı. Kulun kuldan üstün olmadığına inanan bir inancımız var. Üstünlük sadece takvadadır oda sadece kendini ilgilendirir. Dolayısıyla şimdi izleyeceğiniz tiyatro da nispeten anlatacaktır ama ellerinde bir sürü teknolojik silahlarla piyade tüfeğine karşı savaş açan o Hristiyan toplumu bu toprakları ele geçiremedi. Bu şehitler boşuna şehit olmadı. Bu vatan kolay kazanılmadı, kolayda elden çıkmaz. Kanla alında bu vatan, kanla verilir. Bizi muhacir konumuna düşürmezsin ve bizi cenabı Allah iyi bir ensar olabilmeyi nasip etsin" dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu tarafından desteklenen ve Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri tarafından 4 aylık temel tiyatro eğitiminin ardından hazırlanan "Ecdat Sahnede" projesi, "Çanakkale'den Mektup Var" isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Çanakkale ruhunun yaşları 12-14 arasında değişen gençler tarafından sergilenmesi salonda bulananlar tarafından büyük beğeni ve alkış alırken, gösteri esnasında seyircilerin zaman zaman duygulanarak gözyaşı döktüğü gözlendi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Abdullah Kaptan Kanlıca Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

title