Haberler

Yeni Yüzüyle Hayallerine Kavuşmayı Bekliyor

Düzce'de bebekken evlerinde çıkan yangında yüzü yanan 21 yaşındaki Melike Sivrikaya, tamamen iyileşeceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

ÖMER ÜRER - Düzce'de bebekken evlerinde çıkan yangında yüzü yanan 21 yaşındaki Melike Sivrikaya, tamamen iyileşeceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Sivrikaya, AA muhabirine, 20 yıl üzerine yanan bir perdenin düştüğünü ve yüzünde ileri derecede yanık oluştuğunu söyledi. "Doktorlar benim yaşamımdan umudunu kesmişler" diyen Sivrikaya, "Yaşama ihtimalim çok zayıfmış fakat İstanbul'a sevk edilmişim. Haydarpaşa'da ciğerlerimdeki duman boşaltılarak hayata döndürülmüşüm. Mucize şekilde hayatta kaldığım söyleniyor" ifadesini kullandı.

Ortaokul mezunu olan Sivrikaya, açıköğretim lisesinde eğitimini tamamlayacağını, üniversite sınavına girmeyi ve hemşire olmayı hedeflediğini söyledi.

Sivrikaya, yüzündeki yanıklar sebebiyle yıllardır tedavi gördüğünü belirterek, Düzce'de hiçbir doktorun kendisini ameliyat etmeye yanaşmadığını, bu nedenle tedavisine Kocaeli'de devam ettiğini dile getirdi.

Hastanede balon tedavisi uygulandığını bildiren Sivrikaya, "Doktorum hem manevi anlamda hem de maddi anlamda en büyük destekçim. Şu anda yüzüme balon yerleştirildi, bundan sonraki aşamada makyaj ameliyatına geçeceğiz. Birkaç estetik ameliyattan sonra yıllardır süren tedavi sürecim son bulacak inşallah" dedi.

"Başkasının yüzüne bakamam"

Sivrikaya, yüz naklini hiç düşünmediğini, kendiyle barışık olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ben böyle aynalara bakabiliyorum ama yüz nakli olduğumda başkasının yüzüne bakmış gibi olacağım. Ben aynada kendi yüzümü görmek istiyorum. Tedavi sürecim isteğim doğrultusunda ilerliyor. Doktorumla neler yapılabileceğini konuşuyor ve kararlaştırıyoruz. Hayata barışık bir şekilde yaşamımı sürdürüyorum. Ailem ve sevdiklerim her zaman yanımda. Onların desteği bana hayat veriyor. Allah her zaman sevdiği kuluna dert verir. Beni de seviyor ki bana dert vermiş. Ne mutlu bana. Unutulan kullar arasına girmediğim için çok mutluyum. Hiçbir derdime üzülmüyor, aksine seviniyorum. Bu bana bir imtihan ve inşallah güzel bir şekilde imtihanımızı geçerim."

"Herkes engelli vatandaşlar konusunda duyarlı değil"

Büyük Bir Aileyiz Derneği üyesi Dilek Şen ise dernek olarak ameliyat masraflarının tümünü üstlendikleri Melike'yi manevi anlamda da desteklediklerini, onu hiç yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Şen, "Her konuda engellilerin yanında olmak önemli. Bizler dernek olarak desteklerimiz asla esirgemiyoruz. Herkes engelli vatandaşlar konusunda duyarlı değil. İnsanlara bazı şeyleri hatırlatmak gerekiyor. Engelli vatandaşlara yardım maddiyat olarak algılanıyor fakat bunun böyle olmadığının bilinmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Haydarpaşa İstanbul Düzce Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title