Haberler

Yeni Müfredatta Felsefe, Düşünme ve Mantığa Ağırlık Verilmeli"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Karabekiroğlu, "Çocuk nasıl düşüneceğini, nasıl problem çözeceğini öğrenmeli.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Karabekiroğlu, "Çocuk nasıl düşüneceğini, nasıl problem çözeceğini öğrenmeli. Somut, net bir strateji ortaya koyabilme becerisi geliştirmek aslında çok basit bir şey gibi gözükür ama bunun eğitimini çok küçük yaşlarda vermek lazım." dedi.

Karabekiroğlu, AA muhabirine, eğitim sistemi ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen yeni müfredat taslağı çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çocuğun sağlıklı ve mutlu bir birey olmasının doğru eğitim almasından geçtiğine işaret eden Karabekiroğlu, ruh sağlığında okuldaki doğru yaklaşımların büyük payı bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de eğitim sisteminin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu belirten Karabekiroğlu, "Eğitim sisteminde çocuklarımız temel teknikleri öğrenmeli. Çocuk nasıl düşüneceğini, nasıl problem çözeceğini öğrenmeli. Somut, net bir strateji ortaya koyabilme becerisi geliştirmek aslında çok basit bir şey gibi gözükür ama bunun eğitimini çok küçük yaşlarda vermek lazım." diye konuştu.

Karabekiroğlu, öğrencilerin sorunların çözümünü deneyimleyerek, bizzat yaparak öğrenmelerinin gelecekte çok daha büyük problemleri çözecek öz güvene sahip olmalarını sağlayacağını vurgulayarak, çözüm yollarını tek tek deneyen, bu beceriyi kazanan bir çocuğun bunu hayatının her alanına yansıtma şansı bulacağını vurguladı.

"Çocukların küçük yaştan itibaren felsefe, düşünme, mantık bilgilerine ihtiyacı olur. Böyle yetişen çocuklar iyi bir siyasetçi de doktor da olabilecektir." diyen Prof. Dr. Karabekiroğlu, şunları kaydetti:

"Çocukların temelde her şeyi sağlıklı düşünmeyi öğrenmesi lazım. Finlandiya modeli eğitim sisteminin temel mantığı da yaparak öğrenme. Çocuklarımız son zamanlarda çok fazla dışarı çıkmıyor. İnsanlarla ilişki içine girmiyorlar. Okulda geçirecekleri 5-6 saatin yarısını belki açık alanda, bir park ortamında olduğu gibi etkileşim içinde geçirseler, sosyal becerileri, öz güvenleri ve girişimcilikleri artar. Aynı zamanda sporun ve hareketin getirdiği beyin gelişimini, dikkati ve öğrenmeyi sağlayacak aktivitelerle mutluluk ve yeterlilik duygusu kazanılır. Çocuklara düşünmeyi, sağlıklı okumayı, hareket etmeyi, sokakta, doğada, hayatın içinde zaman geçirmeyi öğretmek gerekiyor. Bunu sağlarsak, eğitim sistemimize çok iyi adapte edersek, bütün bunları yapan çocuk araştırmayı da öğrenir. Bizim tıp fakültesi eğitim sistemimizde de bu var. Probleme dayalı, öğrenci odaklı bir eğitim sistemi. Bunu ilkokullara da yansıtmamız, erkenden başlamamızın çok büyük faydasını görürüz."

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Koray Karabekiroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title