Haberler

Yaş Kararları Açıklandı : 7 Tümgeneral Korgeneralliğe, 2 Tümamiral Koramiralliğe Terfi Etti

Türk Silahlı Kuvveleri komuta kademesinin sürpriz atamalarla şekillendiği Yüksek Askeri Şura'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 5 tümgeneral korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda iki tümamiral koramiralliğe, Hava Kuvvetleri...

Türk Silahlı Kuvveleri komuta kademesinin sürpriz atamalarla şekillendiği Yüksek Askeri Şura'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 5 tümgeneral korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda iki tümamiral koramiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise 2 tümgeneral korgeneralliğe terfi etti Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin sürpriz atamalarla şekillendiği Yüksek Askeri Şura'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 5 tümgeneral korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda iki tümamiral koramiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise 2 tümgeneral korgeneralliğe terfi etti. 3 Tabip Albayın Tuğgeneral olduğu Şurada, Deniz Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Liman ise Tuğamiral rütbesine terfi etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin sürpriz atamalarla şekillendiği Yüksek Askeri Şura'da, 30 Ağustos 2013'ten geçerli olmak üzere, 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. YAŞ'ta Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılan terfilere göre Korgeneraller Salih Zeki Çolak, Yaşar Güler ve Ümit Dündar orgeneralliğe yükseltildi. Tümgeneraller Sezai Bostancı, Ömer Paç, İlhan Talu, Abdullah Barutcu ve Mehmet Daysal korgeneralliğe yükseltildi. Tuğgeneraller Mehmet Okkan, Oğuz Serhad Habiboğlu, Müjdat Uzun, Avni Angun, Selim Mert, Zekai Aksakallı, Ersun Altunsoy, Ali Şahin İşleyen, Veli Yıldırım, Selçuk Bayraktaroğlu ve Gürsel Öztürk tümgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneralliğe terfi eden albayların isimleri ise şöyle:

"İstihbarat Kurmay Albay Kamil Özhan Özbakır, Topçu Kurmay Albay Mehmed Nuri Başol, Kara Pilot Kurmay Albay İsmail Güneşer, Piyade Kurmay Albay Hidayet Arı, Piyade Kurmay Albay Mehmet Partigöç, Topçu Kurmay Albay Metin Alpcan, Piyade Kurmay Albay Abdulkerim Ünlü, Tank Kurmay Albay Eyyüp Gürler, Hava Savunma Kurmay Albay Ali Avcı, Hava Savunma Kurmay Albay Celalettin Çoban, Piyade Kurmay Albay Fatih Celaleddin Sağır, Tank Kurmay Albay Mehmet Ozan, Tank Kurmay Albay İsmail Gürgen, Hava Savunma Kurmay Albay Ufuk Ekinci, Muhabere Kurmay Albay Tevfik Algan, Hava Savunma Kurmay Albay Kenan Kalay, Topçu Kurmay Albay Ömer Cüneyt Akyol, Tank Kurmay Albay Özkan Aydoğdu, Topçu Kurmay Albay Murat Aygün, Topçu Kurmay Albay Hakan Eser, Topçu Kurmay Albay Halil Soysal, Piyade Albay İrfan Can, Tank Albay Bülent Tuğrul, Topçu Albay Mustafa Kaya ve İkmal Albay İsmet Gökhan Gülmez."

-UŞAKLIOĞLU VE DÜLGER KORAMİRALLİĞE TERFİ ETTİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise iki tümamiral, koramiral rütbesine terfi etti. Tümamiraller Hasan Uşaklıoğlu ve Serdar Dülger terfi alarak koramiral oldu. Tuğamiraller Macit Arslan, Mesut Özel ve Hakan Üstem tümamirallik rütbesine getirilirken, tuğamiralliğe yükseltilen albayların isimleri ise şöyle:

"Nazmi Ekici, Yaşar Çamur, Namık Alper, Tezcan Kızılelma, Serdar Ahmet Gündoğdu, Gökhan Polat, Gürel Kaynak ve Halil İbrahim Yıldız."

-HAVA KUVVETLERİNDE GÜLAN VE ERBİLGİN KORGENERAL OLDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise Tümgeneraller Atilla Gülan ve Tayfur Fikret Erbilgin korgeneralliğe yükseltildi. Tuğgeneraller Ali Çetinkaya, İsmail Güneykaya, Haluk Şahar ve Recep Yüksel ise tümgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneralliğe atanan Hava Pilot Kurmay Albayların isimleri ise şöyle:

"Ercan Dursun, Osman Nuri Gür, Deniz Karpepe, Sargun Göktun, Mustafa Rüştü Çelenk, Recep Ünal, Cengiz Karacabey, Şener Yazıcı ve Ali Akyürek."

-JANDARMADA 2 TUĞGENERAL TÜMGENERALLİĞE TERFİ ETTİ-

Jandarma Genel Komutanlığı'nda Tuğgeneraller Ali Özkara ve Seyfullah Saldık tümgeneralliğe terfi etti. Jandarma Kurmay Albayları Fuat Güney, Timurcan Ermiş, Uğur Özcan ve Mustafa Doğru ise tuğgeneral rütbesine yükseldi.

-3 TABİP ALBAY TUĞGENERAL OLDU

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde ise Prof. Dr. Hava Tabip Albaylar Orhan Kozak, Mustafa Gerek, Mehmet Zeki Kıralp ise tuğgeneral oldular. Askeri Yargıtay'da Deniz Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Liman ise tuğamiral rütbesine terfi etti. (ANKA/DEVAM)

(YE/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title